Zobacz pełną wersję : Popsułem sobie trica :(
Rozkurwiłem sobie tricepsa, przy jakiejś dziwnej odmianie wyciskania francuskiego... zamiast trzymania łokci jak najblizej tułowia i zginania sztangi do czoła... prowadziłem sztangę za głowę na zgiętych łokciach, jak najblizej podlogi az do maksymalnego rozciagniecia trica a nawet dalej... 3 serie po 15 powtorzen, obciazenie 10kg. Wydawało mi się, że mogę tak machać godzinami, jednak po treningu pojawil sie ból... nie moge do konca wyprostowac ręki, przy zginaniu boli... od 5 dni juz tak mam, coz uczynic? i czy taka odmiana francuza, z prowadzeniem sztangi za glowe, w lezeniu plaskim, az do ziemi jest normalna?
po 1. po co kombinowales? jak sie robi do czola to do czola a a nie jakeis do podłogi, nie wyobrazam sobie tego za bardzo a nie chce mi sie isc zlapac sztange i zobaczyc.
po 2. "wydawalo mi sie ze moge tak cwiczyc godzinami" --- zakladaj taki ciezar aby kupa z pupy chciala Ci wyjsc w ostatnich powtorzeniach. lajtowy trening=brak treningu
po 3. trica nei popsules. jesli chodzi o sam miesien, raczej albo sciegno nadciagnales, badz z lokciem cos. moze slabo rozgrzales.
po 4. jak bardzo boli smaruj fastum żel. a przed wysilkiem smaruk maścią końską na rozgrzanie.
zakladaj taki ciezar aby kupa z pupy chciala Ci wyjsc w ostatnich powtorzeniach.
Fuj, he he.
1. to było coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=JpVnRFa1gJU&feature=player_embedded , tylko, że w koncowej fazie zginalem lokcie i cisnalem w dół ile mogłem...
2. ok.
3. hm...
4. skąd można wziąc takie końskie łajno na rozgrzanie? kupie ten fastum. ;)
To jest ćwiczenie na poszerzenie klaciory! Ćwiczysz a nie wiesz na co to ćwiczenie? Na górze jak wół napisane "TRENING KLATKI PIERSIOWEJ"
Posmaruj miesien bananem, może pomoże.
4. skąd można wziąc takie końskie łajno na rozgrzanie? kupie ten fastum. ;)
http://www.aptekaslonik.pl/images/prod/3534/jardin-creme.jpg
ok 10zł
Posmaruj miesien bananem, może pomoże.
może lepiej oszczędź głupich postów.
A to banany nie pomagają na takie bóle?
Tu żadna maść nie pomoże kumpel z siłowni tez siebie tak załatwił co do czego zerwana ścięgno czy coś w tym stylu.Radze wybrać się do lekarza.
Pioter1994
28-04-10, 21:46
Tu żadna maść nie pomoże kumpel z siłowni tez siebie tak załatwił co do czego zerwana ścięgno czy coś w tym stylu.Radze wybrać się do lekarza.
Prawda, z tym nie ma żartów.
Nie mogę edytować szynę ma na 2 tygodnie bo ręka nie mógł ruszać.
slim shady
28-04-10, 22:38
ten dziwny francuz to przenosy i służą w rozciąganiu klaty i wykonuje je się tak jak jest pokazane na filmie
idź do lekarza, zrób tydzień wolnego od siłki, skup się na regeneracji, rozgrzewaj się porządnie + rozgrzewka z małymi ciężarami, unikaj przez jakiś czas ćwiczeń które bezpośrednio angażują ten mięsień.
tric nareperpwany :) dzis koksowałem już bez problemó wyciskanie