Zobacz pełną wersję : Zbudowanie klatki. Prosze o pomoc ; (
Witam wszystkich, jestem poraz pierwszy na tym forum i chce sie o czyms dowiedziec!.
Mam 18 lat, i chciałbym zwiększyć mięśnie brzucha i klatki. Bo mam nie ksztaltna klatke ;/ mam 64 kg i 178cm wzrostu. (tzn. żeby lepiej wyglądały). Jestem zielony, więc proszę o zrozumienie, w końcu każdy kiedyś zaczyna.
Czytałem że najlepsza do rozbudowania mięśni brzucha jest ,,aerobiczna 6 Weidera''. Chodzi mi głównie o wygląd mięśni brzucha i klatki piersiowej.
Chodzi mi bardziej o wygląd niż siłe, poprostu chce lepiej wyglądać...
I prosze powiedziec jak ta klatke uformowac norlanlnie bo jak ide nadowor w koszulce to wiesz klata powinna byc plaska jak decha a ja mam troche inaczej na dole wyswietli sie zdjecie i sami powiecie co mi moze pomoc moze jakies bialko na mase albo cos.?
Moja Klata ;(
http://img63.imageshack.us/i/dsc00011tw.jpg/
Ja juz niewiem co mam z ta klata zrobic. Bo na plaze z takim czym nie wyjde bo wstyd jak bym szedl na plaze to sie rozbieram i odrazu do wody :d Ale i co z tego chcialbym zeby dziewczyny lataly. Zrozumcie mnie.!
Ale mi nie chodzi o kaloryferze ani nic tylko chodzi mi o to zeby miec normalna klate jak inni maja plaska a nie ;/ jak ja ; (
I bardzo prosze o pomoc. Bede bardzo wdzieczny. ; ) Pozdro.!
Witam wszystkich,
bo jak ide nadowor w koszulce to wiesz
Moja Klata ;(
http://img63.imageshack.us/i/dsc00011tw.jpg/
J
!
Rozmawiasz z kimś konkretnym? :P
odrazu rozwieje twoje myśli... "nie ma cudownych sypli ani odzywek" ktore zrobia cos za Ciebie
Przede wszystkim Dieta... dzieki niej przytyjesz po2. Trening ciezki trening dzieki niemu kg pójdą w mięśnie...
A może cos bys doradzil jakas diete i co mam np. nie jeść i co mam jeść i jaka ilos itp?
Pioter1994
12-04-10, 20:17
A może cos bys doradzil jakas diete i co mam np. nie jeść i co mam jeść i jaka ilos itp?
Dział DIETA tam jest wszystko.
Jeśli chodzi o klatkę to masz dostęp do ławeczki, sztangielek, gryfu ? Czy wogóle masz jakiś sprzęt bo bez tego na efekty szybkie to nie masz co liczyć.
sluchaj jestes tak chudy ze narazie mozesz wpieprzac i nie liczyc
ale trzymaj sie 3 zasad
zdrowo - ryż makaron chleb razowy kurczak wolowina warzywa owoce zdrowe tluszcze
duzo - jedz wiecej niz organizm potrzebuje :) pewnie bedziesz mial problem ale musisz wmuszac w siebie
czesto - jedz co 2/3 h
czy bedzie cwiczyl czy nie to i tak musi przytyc zeby jakos wygladac
No w szkole mam duza silownie ale jest platna ale to nie jest problem z kasa. To co mogl bym cwiczyc?
Powiedz dlaczego mam taka dziwna budowe klatki piersiowej? Od czego to jest? ; (
masz typowa budowe chlopaka ktory nie ma kontaktu z ciezkim wysilkiem fizycznym + je malo wartosciowych rzeczy w sumie ogolnie je malo
zmien nawyki zywnosciowe i bedzie lepiej
sluchaj jestes tak chudy ze narazie mozesz wpieprzac i nie liczyc
ale trzymaj sie 3 zasad
zdrowo - ryż makaron chleb razowy kurczak wolowina warzywa owoce zdrowe tluszcze
duzo - jedz wiecej niz organizm potrzebuje :) pewnie bedziesz mial problem ale musisz wmuszac w siebie
czesto - jedz co 2/3 h
czy bedzie cwiczyl czy nie to i tak musi przytyc zeby jakos wygladac
Nie problem chyba nie bedzie. ; ) Dam jakas rade ; ) Tylko bedzie problem z ryzem ;p
masz typowa budowe chlopaka ktory nie ma kontaktu z ciezkim wysilkiem fizycznym + je malo wartosciowych rzeczy w sumie ogolnie je malo
zmien nawyki zywnosciowe i bedzie lepiej
To masz 100% rację bo ja wlasnie nie jadam nawet pizzy, chipsow, zapiekanek i najwazniejszych rzeczy takie jak jest np. Serki to nie jem tez.
To bede musial jakas dietke dobra walnac :D
A jeszcze mam takie pytanko. Ile to mi zajmnie jak bym od jutra zaczol dietke? Bo chce do wakacji wygladac jakos normalnie. A ja caly czas sie sie wstydze sie rozbierac ;/
wszystko zalezy od tego czy bedziesz wpierdzielal jak glupi czy wymiekniesz :>
wszystko zalezy od tego czy bedziesz wpierdzielal jak glupi czy wymiekniesz :>
I od jutra zaczne dietke i cwiczyc tez chyba??
A dlaczego nie moge zyklego chleba nie moge jesc bo co ma cukier czy co?
i trzeba pozengac slodycze :D
biały ma gorsze IG
nie rozmumie ?
Najpierw poczyyyytaj a dopiero później ćwicz , do następnych wakacji będziesz jakoś wyglądał ( mówimy tu o roku 2011 )
łopatologicznie... organizm nie zamieni go na energie
I od jutra zaczne dietke i cwiczyc tez chyba??
Co masz zrobic jutro zrób dzisiaj.
Witam.
Też jestem tu nowy, więc nie bijcie od razu :P Potrzebuję zasięgnąć rady na temat ćwiczeń na brzuch i klatkę (najlepiej z hantlami). Jeśli możecie polecić jakieś ćwiczenia i napisac jak je wykonywać będę wdzięczny. Nie wiem czy to ważne, ale mam 180 wzrostu i ważę 83 kilogramy. Dopóki troszkę nad sobą nie popracuję to nawet nie wybieram się na siłkę ;-)
Pioter1994
13-04-10, 18:30
Na brzuch ABS.
Ćwiczenia na klatke będzie ciężko wymyśleć bo nie masz ławki. Możesz robić np pompki z obciążeniem ( bierzesz plecak ładujesz w niego hantle i zakładasz i robisz pompki).
Kup sobie ławkę regulowaną to więcej Ci podam.
PS: Sory za mało inf. ale pisałem to na szybko.
Pozdrawiam
Ja mam silownie w szkole i nawet kumel ma silownie tylko wystarczy zagadac to mi mozesz powiedziec jakie cwiczenia?
wystarczy poszukać na tubie. Więcej samodzielnośći a nie pójscia na łatwiznę.
Witam.
Też jestem tu nowy, więc nie bijcie od razu :P Potrzebuję zasięgnąć rady na temat ćwiczeń na brzuch i klatkę (najlepiej z hantlami). Jeśli możecie polecić jakieś ćwiczenia i napisac jak je wykonywać będę wdzięczny. Nie wiem czy to ważne, ale mam 180 wzrostu i ważę 83 kilogramy. Dopóki troszkę nad sobą nie popracuję to nawet nie wybieram się na siłkę ;-)
Na siłkę chodzą prawdziwe chuderlaki a ty się do nich NIE zaliczasz.
ludzie po co wy tak myślicie :d Na siłkę nie chodzą same koksy i ludzie ogromni . . . ważne ŻE CHCECIE :D Ja tam się nie przejmuje , jak ktoś targa po 150 na serie to niech targa i spokój a ja jak mam potrzebe to zarzucę sobie mały ciężar i robię swoje ...
Na początku efekty przychodzą szybko - warunek jest taki , ze jak się za coś bierzecie to porządni - czyli
1. dieta
2. dobry trening
3. systematyczność
niestety , to jest sport dla ludzi którzy potrafią sobie wielu spraw odmówić i są wytrwali w dążeniu do celu. A chudzi moim zdaniem mają jeszcze lepiej bo bardzo szybko na nich widac efekty ...
Na brzuch ABS.
Ćwiczenia na klatke będzie ciężko wymyśleć bo nie masz ławki. Możesz robić np pompki z obciążeniem ( bierzesz plecak ładujesz w niego hantle i zakładasz i robisz pompki).
Kup sobie ławkę regulowaną to więcej Ci podam.
PS: Sory za mało inf. ale pisałem to na szybko.
Pozdrawiam
Z zakupem ławki się noszę. Na razie sobie radzę i kombinuję (jak to Polak ;-)) Dzięki za rady, na pewno się będe stosował. Przejrzałem kilka stronek z ćwiczeniami i zaczynam je stosować. Powolutku się będę wzmacniał a później pewnie uderzę na siłownię. @szycha77 nie chodzi o to, że uważam, że jestem chudy ;-) bo nie jestem, a i mięsień piwny sobie powoli hoduję ;-) (musze ograniczyć browar). Chodzi mi o to, żeby najpierw trochę wzmocnić mięśnie.
Jeszcze co do ławeczki do ćwiczeń. Macie jakieś konkretne rady? Wystarczy mi taka najzwyklejsza? np taka: http://www.hellhound.pl/lawka-treningowa-skosna-bsb-500-p-2389.html
Ja ciebie nie rozumie jak masz problem to zrob wlasny post a nie wpierdalasz sie na czyjes?