Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zbudowanie klatki. Prosze o pomoc ; (

bignowy
12-04-10, 18:52
Witam wszystkich, jestem poraz pierwszy na tym forum i chce sie o czyms dowiedziec!.
Mam 18 lat, i chciałbym zwiększyć mięśnie brzucha i klatki. Bo mam nie ksztaltna klatke ;/ mam 64 kg i 178cm wzrostu. (tzn. żeby lepiej wyglądały). Jestem zielony, więc proszę o zrozumienie, w końcu każdy kiedyś zaczyna.
Czytałem że najlepsza do rozbudowania mięśni brzucha jest ,,aerobiczna 6 Weidera''. Chodzi mi głównie o wygląd mięśni brzucha i klatki piersiowej.
Chodzi mi bardziej o wygląd niż siłe, poprostu chce lepiej wyglądać...

I prosze powiedziec jak ta klatke uformowac norlanlnie bo jak ide nadowor w koszulce to wiesz klata powinna byc plaska jak decha a ja mam troche inaczej na dole wyswietli sie zdjecie i sami powiecie co mi moze pomoc moze jakies bialko na mase albo cos.?

Moja Klata ;(

http://img63.imageshack.us/i/dsc00011tw.jpg/

Ja juz niewiem co mam z ta klata zrobic. Bo na plaze z takim czym nie wyjde bo wstyd jak bym szedl na plaze to sie rozbieram i odrazu do wody :d Ale i co z tego chcialbym zeby dziewczyny lataly. Zrozumcie mnie.!
Ale mi nie chodzi o kaloryferze ani nic tylko chodzi mi o to zeby miec normalna klate jak inni maja plaska a nie ;/ jak ja ; (

I bardzo prosze o pomoc. Bede bardzo wdzieczny. ; ) Pozdro.!

Dominick
12-04-10, 20:02
Witam wszystkich,

bo jak ide nadowor w koszulce to wiesz

Moja Klata ;(

http://img63.imageshack.us/i/dsc00011tw.jpg/

J

!

Rozmawiasz z kimś konkretnym? :P

odrazu rozwieje twoje myśli... "nie ma cudownych sypli ani odzywek" ktore zrobia cos za Ciebie

Przede wszystkim Dieta... dzieki niej przytyjesz po2. Trening ciezki trening dzieki niemu kg pójdą w mięśnie...

bignowy
12-04-10, 20:15
A może cos bys doradzil jakas diete i co mam np. nie jeść i co mam jeść i jaka ilos itp?

Pioter1994
12-04-10, 20:17
A może cos bys doradzil jakas diete i co mam np. nie jeść i co mam jeść i jaka ilos itp?

Dział DIETA tam jest wszystko.

Jeśli chodzi o klatkę to masz dostęp do ławeczki, sztangielek, gryfu ? Czy wogóle masz jakiś sprzęt bo bez tego na efekty szybkie to nie masz co liczyć.

Dominick
12-04-10, 20:19
sluchaj jestes tak chudy ze narazie mozesz wpieprzac i nie liczyc
ale trzymaj sie 3 zasad
zdrowo - ryż makaron chleb razowy kurczak wolowina warzywa owoce zdrowe tluszcze
duzo - jedz wiecej niz organizm potrzebuje :) pewnie bedziesz mial problem ale musisz wmuszac w siebie
czesto - jedz co 2/3 h

czy bedzie cwiczyl czy nie to i tak musi przytyc zeby jakos wygladac

bignowy
12-04-10, 20:20
No w szkole mam duza silownie ale jest platna ale to nie jest problem z kasa. To co mogl bym cwiczyc?

bignowy
12-04-10, 20:21
Powiedz dlaczego mam taka dziwna budowe klatki piersiowej? Od czego to jest? ; (

Dominick
12-04-10, 20:24
masz typowa budowe chlopaka ktory nie ma kontaktu z ciezkim wysilkiem fizycznym + je malo wartosciowych rzeczy w sumie ogolnie je malo
zmien nawyki zywnosciowe i bedzie lepiej

bignowy
12-04-10, 20:25
sluchaj jestes tak chudy ze narazie mozesz wpieprzac i nie liczyc
ale trzymaj sie 3 zasad
zdrowo - ryż makaron chleb razowy kurczak wolowina warzywa owoce zdrowe tluszcze
duzo - jedz wiecej niz organizm potrzebuje :) pewnie bedziesz mial problem ale musisz wmuszac w siebie
czesto - jedz co 2/3 h

czy bedzie cwiczyl czy nie to i tak musi przytyc zeby jakos wygladac

Nie problem chyba nie bedzie. ; ) Dam jakas rade ; ) Tylko bedzie problem z ryzem ;p

bignowy
12-04-10, 20:28
masz typowa budowe chlopaka ktory nie ma kontaktu z ciezkim wysilkiem fizycznym + je malo wartosciowych rzeczy w sumie ogolnie je malo
zmien nawyki zywnosciowe i bedzie lepiej

To masz 100% rację bo ja wlasnie nie jadam nawet pizzy, chipsow, zapiekanek i najwazniejszych rzeczy takie jak jest np. Serki to nie jem tez.

To bede musial jakas dietke dobra walnac :D

bignowy
12-04-10, 20:33
A jeszcze mam takie pytanko. Ile to mi zajmnie jak bym od jutra zaczol dietke? Bo chce do wakacji wygladac jakos normalnie. A ja caly czas sie sie wstydze sie rozbierac ;/

Dominick
12-04-10, 20:34
wszystko zalezy od tego czy bedziesz wpierdzielal jak glupi czy wymiekniesz :>

bignowy
12-04-10, 20:36
wszystko zalezy od tego czy bedziesz wpierdzielal jak glupi czy wymiekniesz :>

I od jutra zaczne dietke i cwiczyc tez chyba??

A dlaczego nie moge zyklego chleba nie moge jesc bo co ma cukier czy co?

bignowy
12-04-10, 20:38
i trzeba pozengac slodycze :D

Dominick
12-04-10, 20:38
biały ma gorsze IG

bignowy
12-04-10, 20:42
biały ma gorsze IG

nie rozmumie ?

Indiana
12-04-10, 21:56
Najpierw poczyyyytaj a dopiero później ćwicz , do następnych wakacji będziesz jakoś wyglądał ( mówimy tu o roku 2011 )

Dominick
12-04-10, 22:00
łopatologicznie... organizm nie zamieni go na energie

AKRO
13-04-10, 15:23
I od jutra zaczne dietke i cwiczyc tez chyba??
Co masz zrobic jutro zrób dzisiaj.

cwiczesam
13-04-10, 17:27
Witam.
Też jestem tu nowy, więc nie bijcie od razu :P Potrzebuję zasięgnąć rady na temat ćwiczeń na brzuch i klatkę (najlepiej z hantlami). Jeśli możecie polecić jakieś ćwiczenia i napisac jak je wykonywać będę wdzięczny. Nie wiem czy to ważne, ale mam 180 wzrostu i ważę 83 kilogramy. Dopóki troszkę nad sobą nie popracuję to nawet nie wybieram się na siłkę ;-)

Pioter1994
13-04-10, 18:30
Na brzuch ABS.

Ćwiczenia na klatke będzie ciężko wymyśleć bo nie masz ławki. Możesz robić np pompki z obciążeniem ( bierzesz plecak ładujesz w niego hantle i zakładasz i robisz pompki).

Kup sobie ławkę regulowaną to więcej Ci podam.

PS: Sory za mało inf. ale pisałem to na szybko.

Pozdrawiam

bignowy
14-04-10, 10:11
Ja mam silownie w szkole i nawet kumel ma silownie tylko wystarczy zagadac to mi mozesz powiedziec jakie cwiczenia?

szycha77
14-04-10, 11:08
wystarczy poszukać na tubie. Więcej samodzielnośći a nie pójscia na łatwiznę.

szycha77
14-04-10, 11:09
Witam.
Też jestem tu nowy, więc nie bijcie od razu :P Potrzebuję zasięgnąć rady na temat ćwiczeń na brzuch i klatkę (najlepiej z hantlami). Jeśli możecie polecić jakieś ćwiczenia i napisac jak je wykonywać będę wdzięczny. Nie wiem czy to ważne, ale mam 180 wzrostu i ważę 83 kilogramy. Dopóki troszkę nad sobą nie popracuję to nawet nie wybieram się na siłkę ;-)
Na siłkę chodzą prawdziwe chuderlaki a ty się do nich NIE zaliczasz.

Radek1989
14-04-10, 12:14
ludzie po co wy tak myślicie :d Na siłkę nie chodzą same koksy i ludzie ogromni . . . ważne ŻE CHCECIE :D Ja tam się nie przejmuje , jak ktoś targa po 150 na serie to niech targa i spokój a ja jak mam potrzebe to zarzucę sobie mały ciężar i robię swoje ...

Na początku efekty przychodzą szybko - warunek jest taki , ze jak się za coś bierzecie to porządni - czyli

1. dieta
2. dobry trening
3. systematyczność

niestety , to jest sport dla ludzi którzy potrafią sobie wielu spraw odmówić i są wytrwali w dążeniu do celu. A chudzi moim zdaniem mają jeszcze lepiej bo bardzo szybko na nich widac efekty ...

cwiczesam
15-04-10, 09:38
Na brzuch ABS.

Ćwiczenia na klatke będzie ciężko wymyśleć bo nie masz ławki. Możesz robić np pompki z obciążeniem ( bierzesz plecak ładujesz w niego hantle i zakładasz i robisz pompki).

Kup sobie ławkę regulowaną to więcej Ci podam.

PS: Sory za mało inf. ale pisałem to na szybko.

Pozdrawiam

Z zakupem ławki się noszę. Na razie sobie radzę i kombinuję (jak to Polak ;-)) Dzięki za rady, na pewno się będe stosował. Przejrzałem kilka stronek z ćwiczeniami i zaczynam je stosować. Powolutku się będę wzmacniał a później pewnie uderzę na siłownię. @szycha77 nie chodzi o to, że uważam, że jestem chudy ;-) bo nie jestem, a i mięsień piwny sobie powoli hoduję ;-) (musze ograniczyć browar). Chodzi mi o to, żeby najpierw trochę wzmocnić mięśnie.
Jeszcze co do ławeczki do ćwiczeń. Macie jakieś konkretne rady? Wystarczy mi taka najzwyklejsza? np taka: http://www.hellhound.pl/lawka-treningowa-skosna-bsb-500-p-2389.html

bignowy
15-04-10, 17:44
Ja ciebie nie rozumie jak masz problem to zrob wlasny post a nie wpierdalasz sie na czyjes?