PDA

Zobacz pełną wersję : Gainer własnej roboty !

Keejdzi
30-03-10, 00:05
Jeżeli macie dość wydawania pieniędzy na gainery(często nie znając naprawde ich zawartości i działania) możecie stworzyc własnego Gainera w bardzo prosty sposób.

Potrzebne wam będzie jakieś pudełko o pojemności przynajmniej myślę optymalnie 2.5-3 kg.

Więc kiedy już mamy pudło(może być po odżywce) idziemy do sklepu i kupujemy następujące produkty.

400 g płatków owsianych(błyskawicznych),400g płatków jęczmiennych(błyskawicznych),400g płatków ryżowych(błyskawicznych),150g otrąb owsianych,150 g otrąb żytnich 150g zarodników pszennych,200 g łuskanego słonecznika.

Dodać do tego możecie już dowolnie jakies suszone owoce trochę orzechów czy coś co poprostu lubicie i bedzie wam urozmaicało smak oraz posiada jakieś wartości odżywcze.

Kiedy już wsypiecie wszystkie skladniki do swojego pojemnika mieszamy przez parę minut.
No i mamy wszystkie niezbędne i dobre ziarna,które są zródłem najlepszych węglowodanów.
Jest to naprawdę dobra i na pewno o wiele ZDROWSZA odmiana sklepowych gainerów.

Co do dawkowania to już sami musicie sobie ułozyć nie będe pisał kto ile itp poprostu bierzcie jak normalnego gainera tylko że zapłacicie za niego max 20 zł.

Mam nadzieję że komuś się to przyda bo to na prawdę super przepis!

Pozdrawiam Kuba

rmn
21-04-10, 17:56
no tak ale jeżeli mi bardziej zależy na białku niż na węglach? masz jakiś przepis na gainera z przewagą białka nad węglowodanami? powiedzmy w stosunku 70%białka do 30% węgli.

Radek1989
21-04-10, 18:00
Zrób sobie kurczaka faszerowanego owsianką , wysusz go i zmiel :D:D

KowalX
21-04-10, 18:39
Jak chcesz zakładać takie tematy to jest do tego odpowiedni dział ;)

sts
21-04-10, 18:42
To raczej przypomina carbo niż gainera bo gdzie białko?????

ht
21-04-10, 18:47
moj sprawdzony gainer to platki owsiane zalane odzywka bialkowa

fallenursus
21-04-10, 19:22
Jeżeli macie dość wydawania pieniędzy na gainery(często nie znając naprawde ich zawartości i działania) możecie stworzyc własnego Gainera w bardzo prosty sposób.

Potrzebne wam będzie jakieś pudełko o pojemności przynajmniej myślę optymalnie 2.5-3 kg.

Więc kiedy już mamy pudło(może być po odżywce) idziemy do sklepu i kupujemy następujące produkty.

400 g płatków owsianych(błyskawicznych),400g płatków jęczmiennych(błyskawicznych),400g płatków ryżowych(błyskawicznych),150g otrąb owsianych,150 g otrąb żytnich 150g zarodników pszennych,200 g łuskanego słonecznika.

Dodać do tego możecie już dowolnie jakies suszone owoce trochę orzechów czy coś co poprostu lubicie i bedzie wam urozmaicało smak oraz posiada jakieś wartości odżywcze.

Kiedy już wsypiecie wszystkie skladniki do swojego pojemnika mieszamy przez parę minut.
No i mamy wszystkie niezbędne i dobre ziarna,które są zródłem najlepszych węglowodanów.
Jest to naprawdę dobra i na pewno o wiele ZDROWSZA odmiana sklepowych gainerów.

Co do dawkowania to już sami musicie sobie ułozyć nie będe pisał kto ile itp poprostu bierzcie jak normalnego gainera tylko że zapłacicie za niego max 20 zł.

Mam nadzieję że komuś się to przyda bo to na prawdę super przepis!

Pozdrawiam Kuba
do tego coanjmniej 2-3 kg bialka 20 litrow wody i betoniarka

Pero
24-04-10, 14:20
Można by do tego dodać mleko w proszku czy coś, ale w sumie tak jak Fallen pisze wyszłoby z 7kg tego gainera i sądzę, że trzeba by było spore ilości tego spożywać.Poza tym jak dla mnie to prędzej przypomina owsiankę z dodatkami tylko, że bez mleka, jogurtu itp. raczej do działu Przepisy-Owsianka.Bo same składniki wydają się niezłe na śniadanko-spróbuje jutro, zaleje mleczkiem.

Keejdzi
25-04-10, 23:50
Ja to jadlem na samym poczatku jak zaczolem trenowac.No białka mało w tym jest rzeczywiscie prawie same wegle.Przytylem w miesiac 4 kg nie wiem czy dzieki temu czy dzieki diecie ale dobre mieso dosyc poszlo ... chcialem dobrze jakos pomóc sory panowie :D mozecie mnie skapiszonowac ..