PDA

Zobacz pełną wersję : ból w łokciu

wolnickee
28-03-10, 21:59
pytanie do was panowie co mi sie mogło stac?
2 dni dni temu siłowałem sie z bratem na reke ,gdy skonczylismy poczułem taki dziwny ból w łokciu, jakby kłucie.
wczoraj juz przestało i myslalem ,ze jest wszystko ok, ale teraz troche sie z nim pona....lałem i ból znów wrócił.
Jest mniejszy ,ale kłuje.
Co to moze byc? czym to smarowac?

wolnickee
28-03-10, 22:08
zapomniałem dodac :
ból wystepuje po wewnetrznej stronie łokcia, kiedy spojrzymy na reke tak,ze bedziemy widziec cała swoja dlon.
lokiec nie jest spuchniety.

wolnickee
28-03-10, 23:34
teraz juz w sumie nie czuje bólu, ale jak napne bices to boli.
jak napinam jakby uchwytem mlotkowym to mniej, a jak normalnie to mocniej.
nie jest to ból niewiadomo jaki, ale zaniepokoiło mnie to, ze sie powtórzyło - a juz było prawie dobrze..
wczesniej bolały mnie troche łokcie od wyciskania na barki - ale dobra rozgrzewka wystarczyła.

tm7
29-03-10, 11:13
nie wykonuj ćwiczeń itp. które będą wywoływały ból, albo zmniejsz ciężar, możesz kupić ściągacze na łokcie mnie pomagały, możesz smarować fastum itp. przed treningiem bengayem

nie rób już takich głupstw jak siłowanie się na rękę szczególnie bez rozgrzewki, jeśli nie chcesz dobić tych łokci do końca to radzę Ci wyluzować trochę, bo inaczej będzie Ci bardzo bardzo trudno doprowadzić je do całkowitej sprawności...

wolnickee
29-03-10, 12:36
ok, dzieki za odpowiedz, zamiast sciagaczy moze byc bandaz elastyczny?
dzisiaj próbowałem robic pompki, i nie czuje bólu, boli jedynie gdy napne biceps.

tm7
29-03-10, 12:58
nie używałem nigdy do łokci bandaży więc Ci nie powiem

daj odpocząć trochę tym łokciom nie przeciążaj stawów żeby ich stan się nie pogorszył

wykonując ćwiczenia unikaj wyprostów ramion do końca w stawach łokciowych (z kolanami to samo) bo wtedy one przejmują obciążenie a nie mięśnie i to powoduje kontuzje też

wolnickee
29-03-10, 19:51
jak narazie to od piatku biore antybiotyk - zapalenie gardła czy cos.. na reke siłowałem sie w sobote a wczoraj wieczorem juz nie czułem bólu, ale zachciało mi sie troche powariowac z bratem i znow to samo.
Teraz smaruje to altacetem i czuje jedynie lekki ból jak napinam biceps.
A co powiecie na smarowanie tego masciami rozgrzewajacymi? albo moze jakies oklady z lodu?
Na siłke planowałem wrócic w czwartek, jezeli nie bede odczuwał duzego bólu to spróbuje.
Akurat bedzie klata + bic to bede wiedział w ilu % lokiec jest sprawny.

Karagel
29-03-10, 20:19
Ty jesteś jakiś dziwny dla mnie ,Chłopaki piszą Ci żebyś wyluzował a Ty dalej swoje więc nie przychodź tu po po rady jak i tak to olewasz więc weź się za to co powiedzieli i odpocznij albo nie marudź tutaj i rób po swojemu.

wolnickee
29-03-10, 20:22
sory ;[, porady pisze sie razem