Zobacz pełną wersję : Dieta na redukcje dla 16 latka
Witam wszystkich!
Naczytałem się już tu i tam na temat diety na redukcję i stwierdzam, że mam już mętlik w głowie...
Potrzebuje diety dla osoby takiej jak ja, o wzroście 166, wadze ok 70 kg.
Jak sami zauważyliście zapewne, te 70 kg to dosyć dużo. Prowadzę normalny tryb życia. Raz albo dwa w tygodniu basen. Obecnie robię A6W i pompki co dziennie. Teraz mam pytanie. Czy robić redukcje czy ćwiczyć i zmieniać to na masę mięśniowa? Jeżeli opowiadam jakieś herezje to proszę mnie poprawić.
Proszę o pomoc i pozdrawiam.
slim shady
13-03-10, 20:57
Jak sami zauważyliście zapewne, te 70 kg to dosyć dużo. Prowadzę normalny tryb życia.
aż tak dużo nie jest, zmień nawyki żywnościowe i waga powinna sama trochę spaść
Raz albo dwa w tygodniu basen. Obecnie robię A6W i pompki co dziennie.
Ruszaj się jak najczęściej, graj w piłkę biegaj, pływaj, możesz spróbować swoich sił na siłowni pod okiem kogoś doświadczonego. Pompki codziennie to nie jest najlepszy pomysł, mięśnie,stawy muszą odpoczywać, po za tym jak robisz pompki to powinieneś też robić ćwiczenia na inne mięśnie.
Czy robić redukcje czy ćwiczyć i zmieniać to na masę mięśniowa?
Na Twoim miejscu nie robiłbym redukcji, młody jeszcze jesteś i się rozwijasz, a każda redukcja wyniszcza organizm w większym lub mniejszym stopniu. Zapewne jeszcze urośniesz to rozkład masy się zmieni. Nie da się zmienić tłuszczu w mięśnie. Ruszaj się dużo, odżywiaj się zdrowo, zadbaj o dobrą regenerację.
Pozdrawiam
No to co? Olać dietę na redukcje? Tak?
Co mam w takim razie robić? Jakie ćwiczenia? Jaka dieta?
A co z A6W? Dobry to pomysł był żeby to robić?
A6W NIE jest dla początkującego.
slim shady
14-03-10, 01:42
No to co? Olać dietę na redukcje? Tak?
Moim zdaniem nie warto w tym wieku bawić sie w typowe odchudzanie, ponieważ nie masz doświadczenia ani wiedzy w tej dziedzinie i możesz narobić sporo błędów, jeszcze się rozwijasz i powinieneś jeszcze urosnąć, odżywiaj się zdrowo ale bez przesadyzmu
Co mam w takim razie robić? Jakie ćwiczenia? Jaka dieta?
na siłowni trening ACT/FBW
jak w domu to spróbuj trening domatora http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.asp
A co z A6W? Dobry to pomysł był żeby to robić?
Jw. to trening nie dla początkujących i raczej tak średnio warty uwagi, przereklamowany