PDA

Zobacz pełną wersję : Pomoc dla poczatkujace ktory chce schudnac

DamianQu
08-03-10, 19:53
Witam mam taki problem bo chciałbym schudnac aktualnie waze 102kg przy wzroscie 182cma wczesniej 105,5kg.Chciałbym zaczerpnac jakis rad od was.Mam bieznie i atlas i 3 razy w tygodniu chodze cwiczyc ograniczyłem tez tluste jedzenie i nie jem po 19 ale jakos mi to slabo idzie wiec tez mysle o jakis spalaczach bo chciałbym do lata schudnac co wy na to doradzicie mi coś:errf:

Dominick
08-03-10, 19:59
co ty myslisz ze obzerales sie cale zycie i teraz w marcu sie obudziles i chcesz do czerwca byc wysporotwany??

ghetto
08-03-10, 19:59
odpowiednio zbilansowana dieta z obcinka kalorii...wiecej bialka mniej weglowodanow...ewentualnie wtedy dopiero jakis spalacz...

up jakis zly dzien masz czy cos? co tak na niego najezdzasz? chce chlopak schundac i cos z soba zrobic to bardzo dobrze nadwaga jest niezdrowa

Dominick
08-03-10, 20:07
no tak ale to trzeba sie obudzic we wrzesniu i myslec o wakacjach....

ghetto
08-03-10, 20:11
no tak ale to trzeba sie obudzic we wrzesniu i myslec o wakacjach....

zgadzam sie:D a najlepiej niech mysli o dobrej sylwetce na nastepne wakacje a nie na te...chociaz moze mu zalezyc tylko na tym zeby schudnac a nie potrzebuje miec umiesnionego ciala w kazdym badz razie...niech chlopak ma motywacje bo dla jego organizmu na pewno bedzie znacznie lepiej jak schudnie...

DamianQu
08-03-10, 20:18
Tak kolego ghetto poprostu chce troche schudnac nie zalezy mi na na razie na super sylwetce nad tym bede rozmyslał kiedy indziej teraz poprostu chce schudnac

Dominick
08-03-10, 20:18
no oczywiscie kazda forma ruchu jest lepsza niz jej brak...
niech sie zabiera do roboty to wyjdzie na ludzi bo teraz jest kulka słoniny :>

bibski
09-03-10, 06:25
moja rada nie jedz dużo a często 5-6 razy dziennie ten rowerek to codziennie zacznij od 30 min zwiekszaj co tydzien o 5 a spalacze to kawa czerwona i zielona herbata z imbirem i cynamonem

goral121995
09-03-10, 08:42
ćwiczenia, ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia.
dieta też się sprzyda

ułóż dietkę, wstaw a spalacze jak wyżej napisane

spalacze to kawa czerwona i zielona herbata z imbirem i cynamonem

Coristo
09-03-10, 09:14
Przede wszystkim dieta ;] sam aktualnie zrzucam tłuszczyk i powiem Ci, że zaczynając od wagi zbliżonej do Twojej przy dobrej diecie masa sama ucieka aż się zdziwiłem jak wszedłem na wagę ;d
Ogarnij też jakiś trening i wrzuć to coś wspólnymi siłami sklecimy

Krzych_91
09-03-10, 12:09
Witam mam taki problem bo chciałbym schudnac aktualnie waze 102kg przy wzroscie 182cma wczesniej 105,5kg.Chciałbym zaczerpnac jakis rad od was.Mam bieznie i atlas i 3 razy w tygodniu chodze cwiczyc ograniczyłem tez tluste jedzenie i nie jem po 19 ale jakos mi to slabo idzie wiec tez mysle o jakis spalaczach bo chciałbym do lata schudnac co wy na to doradzicie mi coś:errf:
Elo, jakiś czas temu byłem podobnej postury(182cm/102kg), jak schudłem:
- Przede wszystkim więcej ruchu, biegałem, na początek ok 5min(nie dawałem rady więcej;/), a za kilka miesięcy juz po ok godzinie.
- Dieta, dużo białka, sery, mięsa, ryby, a ograniczyć słodycze itp, najgorsze jest połączenie cukrów prostych+ Tłuszczów trans., ale najważniejsze to jeść mniej niż wynosi zapotrzebowanie.
- Pij dużo wody(ja w wakacje piłem ok 5-7l dziennie)
- Pij Kawę
- Zapomnij o spalaczach, nic nie dają :))

Oczywiście silna wola to podstawa, mnie to kosztowało 8 miesięcy wyrzeczeń, przekichane :], schudłem ze 102 do 78, więc można powiedzieć że mi się udało.

DamianQu
09-03-10, 20:47
No to diete mam tam jakas mam ogolnie to juz mniej jem niz kiedys jem ciemne pieczywo duzo warzyw zamiast ziemniaków to ryż staram sie unikac duzej ilosci weglowodanow i nie jem po 19.A co do cwiczen to 3 razy w tygodniu biegam na biezni ok 2 km do tego kilka serii na atlasie i zawsze 40 min zlatuje.Jutro mam zamiar isc sobie kupic spalacze bo gdzies zielona herbata mi nie przypadła do gustu i nie wiem czy odrazu nie kupic sobie białka co o tym myslicie?Aha i panuje powiekszyc swoja siłownie o http://www.allegro.pl/item939959367_x_treme_zestaw_lawka_gryf_y_obciazen ia_107kg_promo.html :)

Krzych_91
09-03-10, 23:06
Zamiast atlasu wolne ciężary, generalnie siłka jest najlepsza jeśli chodzi o spalanie tkanki tłuszczowej, polecam to:
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?21786-Treningi-Redukcyjne

Coristo
10-03-10, 11:55
Białko nie jest złym pomysłem, pomoże Ci uzupełnić dietę, no i wiadomo, że trochę zapełni żołądek żeby Ci się jeść nie chciało