Zobacz pełną wersję : Pomoc dla poczatkujace ktory chce schudnac
Witam mam taki problem bo chciałbym schudnac aktualnie waze 102kg przy wzroscie 182cma wczesniej 105,5kg.Chciałbym zaczerpnac jakis rad od was.Mam bieznie i atlas i 3 razy w tygodniu chodze cwiczyc ograniczyłem tez tluste jedzenie i nie jem po 19 ale jakos mi to slabo idzie wiec tez mysle o jakis spalaczach bo chciałbym do lata schudnac co wy na to doradzicie mi coś:errf:
co ty myslisz ze obzerales sie cale zycie i teraz w marcu sie obudziles i chcesz do czerwca byc wysporotwany??
odpowiednio zbilansowana dieta z obcinka kalorii...wiecej bialka mniej weglowodanow...ewentualnie wtedy dopiero jakis spalacz...
up jakis zly dzien masz czy cos? co tak na niego najezdzasz? chce chlopak schundac i cos z soba zrobic to bardzo dobrze nadwaga jest niezdrowa
no tak ale to trzeba sie obudzic we wrzesniu i myslec o wakacjach....
no tak ale to trzeba sie obudzic we wrzesniu i myslec o wakacjach....
zgadzam sie:D a najlepiej niech mysli o dobrej sylwetce na nastepne wakacje a nie na te...chociaz moze mu zalezyc tylko na tym zeby schudnac a nie potrzebuje miec umiesnionego ciala w kazdym badz razie...niech chlopak ma motywacje bo dla jego organizmu na pewno bedzie znacznie lepiej jak schudnie...
Tak kolego ghetto poprostu chce troche schudnac nie zalezy mi na na razie na super sylwetce nad tym bede rozmyslał kiedy indziej teraz poprostu chce schudnac
no oczywiscie kazda forma ruchu jest lepsza niz jej brak...
niech sie zabiera do roboty to wyjdzie na ludzi bo teraz jest kulka słoniny :>
moja rada nie jedz dużo a często 5-6 razy dziennie ten rowerek to codziennie zacznij od 30 min zwiekszaj co tydzien o 5 a spalacze to kawa czerwona i zielona herbata z imbirem i cynamonem
goral121995
09-03-10, 08:42
ćwiczenia, ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia.
dieta też się sprzyda
ułóż dietkę, wstaw a spalacze jak wyżej napisane
spalacze to kawa czerwona i zielona herbata z imbirem i cynamonem
Przede wszystkim dieta ;] sam aktualnie zrzucam tłuszczyk i powiem Ci, że zaczynając od wagi zbliżonej do Twojej przy dobrej diecie masa sama ucieka aż się zdziwiłem jak wszedłem na wagę ;d
Ogarnij też jakiś trening i wrzuć to coś wspólnymi siłami sklecimy
Witam mam taki problem bo chciałbym schudnac aktualnie waze 102kg przy wzroscie 182cma wczesniej 105,5kg.Chciałbym zaczerpnac jakis rad od was.Mam bieznie i atlas i 3 razy w tygodniu chodze cwiczyc ograniczyłem tez tluste jedzenie i nie jem po 19 ale jakos mi to slabo idzie wiec tez mysle o jakis spalaczach bo chciałbym do lata schudnac co wy na to doradzicie mi coś:errf:
Elo, jakiś czas temu byłem podobnej postury(182cm/102kg), jak schudłem:
- Przede wszystkim więcej ruchu, biegałem, na początek ok 5min(nie dawałem rady więcej;/), a za kilka miesięcy juz po ok godzinie.
- Dieta, dużo białka, sery, mięsa, ryby, a ograniczyć słodycze itp, najgorsze jest połączenie cukrów prostych+ Tłuszczów trans., ale najważniejsze to jeść mniej niż wynosi zapotrzebowanie.
- Pij dużo wody(ja w wakacje piłem ok 5-7l dziennie)
- Pij Kawę
- Zapomnij o spalaczach, nic nie dają :))
Oczywiście silna wola to podstawa, mnie to kosztowało 8 miesięcy wyrzeczeń, przekichane :], schudłem ze 102 do 78, więc można powiedzieć że mi się udało.
No to diete mam tam jakas mam ogolnie to juz mniej jem niz kiedys jem ciemne pieczywo duzo warzyw zamiast ziemniaków to ryż staram sie unikac duzej ilosci weglowodanow i nie jem po 19.A co do cwiczen to 3 razy w tygodniu biegam na biezni ok 2 km do tego kilka serii na atlasie i zawsze 40 min zlatuje.Jutro mam zamiar isc sobie kupic spalacze bo gdzies zielona herbata mi nie przypadła do gustu i nie wiem czy odrazu nie kupic sobie białka co o tym myslicie?Aha i panuje powiekszyc swoja siłownie o http://www.allegro.pl/item939959367_x_treme_zestaw_lawka_gryf_y_obciazen ia_107kg_promo.html :)
Zamiast atlasu wolne ciężary, generalnie siłka jest najlepsza jeśli chodzi o spalanie tkanki tłuszczowej, polecam to:
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?21786-Treningi-Redukcyjne
Białko nie jest złym pomysłem, pomoże Ci uzupełnić dietę, no i wiadomo, że trochę zapełni żołądek żeby Ci się jeść nie chciało