PDA

Zobacz pełną wersję : Trening dla Początkującego

P.i.T
28-02-10, 14:38
Mam 18 lat, 183 cm wzrostu i około 80 kg wagi.
Chciałbym zacząć rzeźbić swoje ciało, nie koniecznie zaczynając od siłowni.
Moją piętą Achillesową jest brzuch... zbiera się tam tłuszczyk ;) ale słyszałem o 6stce Weidera więc zacznę robić te ćwiczenia, tylko zastanawiam się czy przy 6stce znikną mi "boczki".
Kolejną partią ciała którą chciałbym zacząć trenować to klatka piersiowa, czy są jakieś ćwiczenia domowe które mi pomogą ? Wiem że są pompki ale może macie jakieś propozycje dla mnie ^^

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi, jestem nowicjuszem więc nie śmiejcie się za bardzo ze mnie :yawn:

Gasior
28-02-10, 17:44
na zgubienie tluszczu to dietka i aero , trening zrob domatora .

Rafal_rsl
28-02-10, 21:36
Do aerobów zakładaj np. Pas neoprenowy na brzuch który na pewno nasili efekt termogeniczny. Dobre ćwiczenia na poprawienie boczków są brzuszki ze skrętami tułowia, na tym całym bodajże twisterze też pomaga trening (te okrągłe na czym się staje i się "kręci")

Najlepiej wykonuj ćwiczenia na wszystkie partie mięśni w domu jeśli nie chcesz chodzić na siłownię. Nie trenuj tylko klaty i brzucha bo to bez sensu. Rozpanuj sobie 3-4dniowy plan treningowy w domu, sprawdź jaki masz sprzęt aby zacząć trening i ułóż plan i wrzuć go tu, na pewno ktoś pomoże

P.i.T
01-03-10, 13:19
Zaproponuj coś Rafał, chętnie posłucham :P
A sprzęt postaram się ogarnąć jaki będzie potrzebny ;>