Zobacz pełną wersję : 7 kilo w dół :)
Po miesiącu walki i tłuszczem spadło 7 kilo wielki dzięki dla tych którzy mi doradzali. Jeszcze 7 i będzie ok redukuje z 140 kg pozdro
slim shady
02-02-10, 15:14
coś za szybko ta waga leci
slim shady
02-02-10, 15:56
w tym wieku ;p?
ja miałem szybsze spadki ale to ekstramalne sposoby i głupota
slim shady
02-02-10, 17:27
może i racja, na początku redukcji potencjał jest największy potem już ciężej idzie, i wspaniały efekt przestoju :P
Mi spadło 10kg na diecie w ciągu miesiąca, ale wtedy to byłem grubasek (żadnych głodówkowych diet nie stosowałem... siłownia & aeroby)
aeroby robię codziennie 30 - 40 minut inter. i do tego trening 3 razy w tygodniu no i dieta wysoko białkowa 6 posiłków, dużo też imbiru używam pieprzu, papryki, trochę octu i oliwa z oliwek , litry herbaty zielonej i ananas.
Dobrze się czuję zarazie jest ok
Wkradł się błąd redukuję nie ze 140 ale z 114
slim shady
02-02-10, 19:33
dodaj czerwoną herbatę :)
aeroby robię codziennie 30 - 40 minut inter. i do tego trening 3 razy w tygodniu no i dieta wysoko białkowa 6 posiłków, dużo też imbiru używam pieprzu, papryki, trochę octu i oliwa z oliwek , litry herbaty zielonej i ananas.
Dobrze się czuję zarazie jest ok
Wkradł się błąd redukuję nie ze 140 ale z 114
za szybko to robisz...
Napewno ładny wynik, jak za szybko to może nie bardzo, ale trochę, chociaż przy takiej wadze.
Bodajże Slim sam kiedyś pisałeś, że tygodniowo spokojnie bezpiecznie można spalić nawet 1kg tłuszczu.
W pierwszy tydzień może spaść do 2kg (głównie woda)
w drugi, trzeci i czwarty po 1kg tłuszczu.
slim shady
02-02-10, 21:50
zgadza się bezpieczna liczba to 0,5 - 1 kg tygodniowo
zgadza się bezpieczna liczba to 0,5 - 1 kg tygodniowo
A powiedz mi co myślisz o zrzucaniu większej ilości tygodniowo, oczywiście nie mówię o "nic nie jedzeniu", tylko o dużej ilości ćwiczeń.
Jakby np osoba robiła:
Pon: Siłownia + 45 min rowerka + ABS na brzuch
Wt: Trening wydolnościowy (z forum)
Śr: Siłownia + Trening Piłka Nożna + ABS na brzuch
Cz: Trening wydolnościowy (z forum)
Pt: Siłownia + Trening Piłka Nożna + ABS na brzuch
Sb: Trening wydolnościowy (z forum)
Nd: godzina biegania (trucht)
Myślę, że przy normalnej diecie redukcyjnej, w takim cyklu treningowym można spalić nawet więcej tłuszczu niż 1kg tłuszczu na tydzień, a metabolizmu nie powinniśmy zwolnić przy normalnym jedzeniu. Pytam, bo mnie czeka redukcja gdzieś w maju.
Napewno ładny wynik, jak za szybko to może nie bardzo, ale trochę, chociaż przy takiej wadze.
Bodajże Slim sam kiedyś pisałeś, że tygodniowo spokojnie bezpiecznie można spalić nawet 1kg tłuszczu.
W pierwszy tydzień może spaść do 2kg (głównie woda)
w drugi, trzeci i czwarty po 1kg tłuszczu.
nie ,bo wodę na redukcji należy pić w większych ilościach
slim shady
02-02-10, 23:58
wiele zależy od diety, intensywności treningów, suplementacji
ale przy dużej intensywności bez zabezpieczeń będą się palić i mięśnie i tłuszcz, dlatego polecam bcaa, w 100% nie powstrzyma katabolizmu ale złagodzi go. Przy stosowaniu spalacza w miare dobrego waga szybciej leci niż standardowo.
Co do Twojej rozpiski to zrobiłbym jeden dzień wolnego na odpoczynek i regenerację. Jesli nie masz do czynienia na co dzień z taką intensywnością treningów to radziłbym zaczynać łagodniej. Nie podoba mi się to połączenie siłownia + piłka nożna ponieważ piłka to w pewnej formie interwały, a nie poleca się robienie interwałów w dzień treningu siłowego.
Zgadza się wody należy pić dużo. Ja dochodziłem do 8 litrów dziennie (może przesada ale wychodzę z wniosku że lepiej być dobrze nawodnionym co pozwoli nam na większy wysiłek)
kreatyna też dobra jako antykatabolik :)
slim shady
03-02-10, 01:01
kreta też jest dobra, chociaż nie próbowałem nigdy
obecnie stos. kreatynę glutaminę i taurynę spadków nie zauważyłem pije minimum 5 litrów płynów. Na koniec dam spalacz a w tygodniu kupie bcca.
Jeszcze jedno ile czasu można być bezpiecznie na diecie wysokobiałkowej mam zamiar redukować do mniej niż 10 % tłuszczu a to potrwa jeszcze z dwa miechy ?
No i jak nie zalać się potem spowrotem tłuszczem
Slim pisałeś o czerwonej cherbacie..
Chodziło ci o Pu-Erh ?
wogóle na odchudzanie dobra ona jest (nie chodi o smak)
Probował ktos ?
slim shady
03-02-10, 10:32
Jeszcze jedno ile czasu można być bezpiecznie na diecie wysokobiałkowej mam zamiar redukować do mniej niż 10 % tłuszczu a to potrwa jeszcze z dwa miechy ?zależy jak ta dieta będzie wyglądać, i jaka będzie aktywność, można się odchudzać cały rok jeśli wszystko będzie według zdrowych zasad. Intensywnego odchudzania nie polecam na dłuższy czas.
No i jak nie zalać się potem spowrotem tłuszczem
żonglowaniewęglowodanami + aeroby
Slim pisałeś o czerwonej cherbacie..
Chodziło ci o Pu-Erh ?
wogóle na odchudzanie dobra ona jest (nie chodi o smak)
Probował ktos ? tak Pu erh
Czerwona poprawia przemianę materii i ma właściwości sprzyjające spalaniu tłuszczu. Piłem ją i pije, jest strasznie moczopędna. Po za tym ma wiele właściwości prozdrowotnych ;)
a co myślisz o tych kapsułkach co są na allego Pu-Erh ?
Ja teraz pije tak mniej wiecej 4 filiżanki tej cherbaty na dzien bez cukru, bo podobno lepiej działa..
Bo tez jako tako jestem na redukcji
Te kapsułki to podobno 10 filiżanek ? sprawdzałeś to ?:D
slim shady
03-02-10, 10:58
a co myślisz o tych kapsułkach co są na allego Pu-Erh ?
Ja teraz pije tak mniej wiecej 4 filiżanki tej cherbaty na dzien bez cukru, bo podobno lepiej działa..
Bo tez jako tako jestem na redukcji
Nie brałem nigdy, ja pije po 1-1,5 l + zielona herbata
te kapsy mogą byc dobre ;)