Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 7 kilo w dół :)

bibski
02-02-10, 15:09
Po miesiącu walki i tłuszczem spadło 7 kilo wielki dzięki dla tych którzy mi doradzali. Jeszcze 7 i będzie ok redukuje z 140 kg pozdro

slim shady
02-02-10, 15:14
coś za szybko ta waga leci

slim shady
02-02-10, 15:56
w tym wieku ;p?

ja miałem szybsze spadki ale to ekstramalne sposoby i głupota

slim shady
02-02-10, 17:27
może i racja, na początku redukcji potencjał jest największy potem już ciężej idzie, i wspaniały efekt przestoju :P

D3
02-02-10, 17:29
Mi spadło 10kg na diecie w ciągu miesiąca, ale wtedy to byłem grubasek (żadnych głodówkowych diet nie stosowałem... siłownia & aeroby)

bibski
02-02-10, 18:43
aeroby robię codziennie 30 - 40 minut inter. i do tego trening 3 razy w tygodniu no i dieta wysoko białkowa 6 posiłków, dużo też imbiru używam pieprzu, papryki, trochę octu i oliwa z oliwek , litry herbaty zielonej i ananas.
Dobrze się czuję zarazie jest ok
Wkradł się błąd redukuję nie ze 140 ale z 114

slim shady
02-02-10, 19:33
dodaj czerwoną herbatę :)

KowalX
02-02-10, 20:23
aeroby robię codziennie 30 - 40 minut inter. i do tego trening 3 razy w tygodniu no i dieta wysoko białkowa 6 posiłków, dużo też imbiru używam pieprzu, papryki, trochę octu i oliwa z oliwek , litry herbaty zielonej i ananas.
Dobrze się czuję zarazie jest ok
Wkradł się błąd redukuję nie ze 140 ale z 114

za szybko to robisz...

Lordunio
02-02-10, 21:04
Napewno ładny wynik, jak za szybko to może nie bardzo, ale trochę, chociaż przy takiej wadze.
Bodajże Slim sam kiedyś pisałeś, że tygodniowo spokojnie bezpiecznie można spalić nawet 1kg tłuszczu.
W pierwszy tydzień może spaść do 2kg (głównie woda)
w drugi, trzeci i czwarty po 1kg tłuszczu.

slim shady
02-02-10, 21:50
zgadza się bezpieczna liczba to 0,5 - 1 kg tygodniowo

Lordunio
02-02-10, 23:06
zgadza się bezpieczna liczba to 0,5 - 1 kg tygodniowo

A powiedz mi co myślisz o zrzucaniu większej ilości tygodniowo, oczywiście nie mówię o "nic nie jedzeniu", tylko o dużej ilości ćwiczeń.

Jakby np osoba robiła:
Pon: Siłownia + 45 min rowerka + ABS na brzuch
Wt: Trening wydolnościowy (z forum)
Śr: Siłownia + Trening Piłka Nożna + ABS na brzuch
Cz: Trening wydolnościowy (z forum)
Pt: Siłownia + Trening Piłka Nożna + ABS na brzuch
Sb: Trening wydolnościowy (z forum)
Nd: godzina biegania (trucht)

Myślę, że przy normalnej diecie redukcyjnej, w takim cyklu treningowym można spalić nawet więcej tłuszczu niż 1kg tłuszczu na tydzień, a metabolizmu nie powinniśmy zwolnić przy normalnym jedzeniu. Pytam, bo mnie czeka redukcja gdzieś w maju.

KowalX
02-02-10, 23:07
Napewno ładny wynik, jak za szybko to może nie bardzo, ale trochę, chociaż przy takiej wadze.
Bodajże Slim sam kiedyś pisałeś, że tygodniowo spokojnie bezpiecznie można spalić nawet 1kg tłuszczu.
W pierwszy tydzień może spaść do 2kg (głównie woda)
w drugi, trzeci i czwarty po 1kg tłuszczu.

nie ,bo wodę na redukcji należy pić w większych ilościach

slim shady
02-02-10, 23:58
wiele zależy od diety, intensywności treningów, suplementacji

ale przy dużej intensywności bez zabezpieczeń będą się palić i mięśnie i tłuszcz, dlatego polecam bcaa, w 100% nie powstrzyma katabolizmu ale złagodzi go. Przy stosowaniu spalacza w miare dobrego waga szybciej leci niż standardowo.

Co do Twojej rozpiski to zrobiłbym jeden dzień wolnego na odpoczynek i regenerację. Jesli nie masz do czynienia na co dzień z taką intensywnością treningów to radziłbym zaczynać łagodniej. Nie podoba mi się to połączenie siłownia + piłka nożna ponieważ piłka to w pewnej formie interwały, a nie poleca się robienie interwałów w dzień treningu siłowego.

Zgadza się wody należy pić dużo. Ja dochodziłem do 8 litrów dziennie (może przesada ale wychodzę z wniosku że lepiej być dobrze nawodnionym co pozwoli nam na większy wysiłek)

KowalX
03-02-10, 00:08
kreatyna też dobra jako antykatabolik :)

slim shady
03-02-10, 01:01
kreta też jest dobra, chociaż nie próbowałem nigdy

bibski
03-02-10, 06:25
obecnie stos. kreatynę glutaminę i taurynę spadków nie zauważyłem pije minimum 5 litrów płynów. Na koniec dam spalacz a w tygodniu kupie bcca.
Jeszcze jedno ile czasu można być bezpiecznie na diecie wysokobiałkowej mam zamiar redukować do mniej niż 10 % tłuszczu a to potrwa jeszcze z dwa miechy ?
No i jak nie zalać się potem spowrotem tłuszczem

bioly1987
03-02-10, 07:08
Slim pisałeś o czerwonej cherbacie..
Chodziło ci o Pu-Erh ?
wogóle na odchudzanie dobra ona jest (nie chodi o smak)
Probował ktos ?

slim shady
03-02-10, 10:32
Jeszcze jedno ile czasu można być bezpiecznie na diecie wysokobiałkowej mam zamiar redukować do mniej niż 10 % tłuszczu a to potrwa jeszcze z dwa miechy ?zależy jak ta dieta będzie wyglądać, i jaka będzie aktywność, można się odchudzać cały rok jeśli wszystko będzie według zdrowych zasad. Intensywnego odchudzania nie polecam na dłuższy czas.

No i jak nie zalać się potem spowrotem tłuszczem
żonglowaniewęglowodanami + aeroby

Slim pisałeś o czerwonej cherbacie..
Chodziło ci o Pu-Erh ?
wogóle na odchudzanie dobra ona jest (nie chodi o smak)
Probował ktos ? tak Pu erh

Czerwona poprawia przemianę materii i ma właściwości sprzyjające spalaniu tłuszczu. Piłem ją i pije, jest strasznie moczopędna. Po za tym ma wiele właściwości prozdrowotnych ;)

bioly1987
03-02-10, 10:41
a co myślisz o tych kapsułkach co są na allego Pu-Erh ?
Ja teraz pije tak mniej wiecej 4 filiżanki tej cherbaty na dzien bez cukru, bo podobno lepiej działa..
Bo tez jako tako jestem na redukcji

Te kapsułki to podobno 10 filiżanek ? sprawdzałeś to ?:D

slim shady
03-02-10, 10:58
a co myślisz o tych kapsułkach co są na allego Pu-Erh ?
Ja teraz pije tak mniej wiecej 4 filiżanki tej cherbaty na dzien bez cukru, bo podobno lepiej działa..
Bo tez jako tako jestem na redukcji
Nie brałem nigdy, ja pije po 1-1,5 l + zielona herbata

te kapsy mogą byc dobre ;)