Zobacz pełną wersję : Handel odzywkami i suplami...
Panowie, jesli ktos mogl by udzielic informacji na temat sklepow z odzywkami, chodzi o to w jakich cenach sklepy kupuja suple i odzywki i jaka maja marze? chodze co jakis czas do roznych sklepow i caly czas jakies rabaty. ostatnio nawet glupia L-carnityne z chromem za jakies grosze kupowalem to sposcili mi z ceny ponad 10%. Nie oklamujac was zastanawiam sie czy nie otworzyc takiego sklepu u siebie w miescie, gdyz dzielnica spora, silowni kilka, a sklepow dosc malo. Co wy na to?
1. marże są b. rózne i raczej nikt ci tego publicznie nie powie, ale jest bez szału.
2. ceny hurtowe najbardzije chodliwych amerykanskich supli np. Xpand sa wyzsze od cen allegro (smutne ale prawdziwe).
3.Jeżeli jesteś z Gdyni to masz tam konkurencje z tego co wiem dosc duzą a ludzie czesto nie wybieraja najblizszego sklepu, a najtanszy i najlepszy co za tym idzie trzeba grubsza kase w asortyment zainwestowac.
l-carnityna z chromem jakiej firmy??
trec
no szkoda... :(
grubsza kasa znaczy ile? oczywiscie chodzi o sam zatowarowanie... nie liczac czynszu, zusu innych bzdur...
jak dla mnie grubsza kasa to 100 kola... 30 czy 50 to nie duza bariera.
na trecu akurat sa dobre marze, ale mało schodzi. poza l-carnityna, mass xxl i nitrobolonem jest naprawde lipa. marze sa dobre dlatego ze trzymaja stale ceny.
wydajac 30-50 tys na towar bedziesz jednym z wielu sklepów aczkolwiek spokojnie za ta kase zatowarujesz sklep tylko musisz umiejetnie dobrac towar tak by miec jakis tam wybor.
Majac 100-150tys + duzy obrot miesieczny mozesz super zatowarowac sklep i juz dostac fajne rabaty na zakup (raczej polski asortyment)
Absolutnie nei chciałbym Cię odciągać od tego pomysłu. Tylko przemyśl dokładnie takie kwestie. Czy jesteś w stanie czymś konkurować z już istniejącymi sklepami: cena, asortyment, twoja osoba....cokolwiek. Ludzie po prostu są przywiązani do woich sklepów z suplami. Z góry też mówie że konkurowanie cenami w stacjonarkach jak i necie do niczego dobrego nie prowadzi - troche przez to ryneks sie posypał.
Jeżeli mieszkasz w Trojmiescie to z teog co sie orientuje jest tam kilka duzych dobrze prosperujacych sklepow wiec moze byc ciezko. W grudziadzu juz predzej.
Przemyśl dokłądnie sam sprawę na spokojnie
popieram poprzednika sam choć mogę zamówić taniej z netu to chodzę do jednego sklepu po prostu sprzedawca zna się na rzeczy dopasuje suple do celu i do zawartości portfela sam jestem sprzedawca i wiem że jak by chciał to by zielonym wcisnął kit i ok zarobione ale jest inaczej dlatego zawsze tam wracam
paweleeekkk
23-01-10, 01:47
a ja zamawiam z neta.
raz to taniej, a dwa mam dosc sluchania glupot w sklepie, byle tylko naciagnac klienta :/
A znacie jakieś tanie internetowe sklepy z suplementami czy na alle jest najtaniej ?.
przeciez to sklepy wykladaja towar na allegro .
ale allegro rzadzi sie swoimi prawami, ceny sa troche inne.
paweleeekkk
24-01-10, 01:23
polecam sklep.kfd.pl
im czesciej robisz zamowienia w hurtowni tym masz wiecej znizek,fira trec jest oplacalna np na nitrobolonie duzej puszcze jest 100% przebicia ,z cm3 co kosztuje 80zl do twojej kieszeni wedruje 30,wszystko zalezy od znizek-te ceny co podalem to sa prawie przy maksymalnych
trec daje jedne z lepszych marz ale ciezko cos od nich sprzedac nie mowiac o tym ze wielu osobom odmawiaja wspolpracy w ogole.
Z doświadczenia wiem, że jak ktoś kupił nitrobolon to już drugi raz tego nie robi. dużo się o nim nasłuchałem :P
ale chyba mozna się pobawić w PBC dokladnie nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale chyba jako siec więc korzystamy z cen produktów dla całej sieci. a produkty w PBC jak na stacjonarne sklepy sa w miare tanie
PBC moze byc ciekawa opcja bo maja znizki na olimp, a trzeba przyznac ze maja cala game ciekawych produktow. jednak zeby coś wiecej pwoiedziec trzeba by zobaczyc umowe franczyzowa. Jedynym minusem jest to ze podpisanie umowy z jedna firma troche okraja nam wpolprace z konkurencja :)