Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Handel odzywkami i suplami...

grochos
22-01-10, 17:16
Panowie, jesli ktos mogl by udzielic informacji na temat sklepow z odzywkami, chodzi o to w jakich cenach sklepy kupuja suple i odzywki i jaka maja marze? chodze co jakis czas do roznych sklepow i caly czas jakies rabaty. ostatnio nawet glupia L-carnityne z chromem za jakies grosze kupowalem to sposcili mi z ceny ponad 10%. Nie oklamujac was zastanawiam sie czy nie otworzyc takiego sklepu u siebie w miescie, gdyz dzielnica spora, silowni kilka, a sklepow dosc malo. Co wy na to?

Symu
22-01-10, 17:58
1. marże są b. rózne i raczej nikt ci tego publicznie nie powie, ale jest bez szału.
2. ceny hurtowe najbardzije chodliwych amerykanskich supli np. Xpand sa wyzsze od cen allegro (smutne ale prawdziwe).
3.Jeżeli jesteś z Gdyni to masz tam konkurencje z tego co wiem dosc duzą a ludzie czesto nie wybieraja najblizszego sklepu, a najtanszy i najlepszy co za tym idzie trzeba grubsza kase w asortyment zainwestowac.

l-carnityna z chromem jakiej firmy??

grochos
22-01-10, 18:25
trec
no szkoda... :(

grubsza kasa znaczy ile? oczywiscie chodzi o sam zatowarowanie... nie liczac czynszu, zusu innych bzdur...

jak dla mnie grubsza kasa to 100 kola... 30 czy 50 to nie duza bariera.

Symu
22-01-10, 18:41
na trecu akurat sa dobre marze, ale mało schodzi. poza l-carnityna, mass xxl i nitrobolonem jest naprawde lipa. marze sa dobre dlatego ze trzymaja stale ceny.

wydajac 30-50 tys na towar bedziesz jednym z wielu sklepów aczkolwiek spokojnie za ta kase zatowarujesz sklep tylko musisz umiejetnie dobrac towar tak by miec jakis tam wybor.

Majac 100-150tys + duzy obrot miesieczny mozesz super zatowarowac sklep i juz dostac fajne rabaty na zakup (raczej polski asortyment)

Absolutnie nei chciałbym Cię odciągać od tego pomysłu. Tylko przemyśl dokładnie takie kwestie. Czy jesteś w stanie czymś konkurować z już istniejącymi sklepami: cena, asortyment, twoja osoba....cokolwiek. Ludzie po prostu są przywiązani do woich sklepów z suplami. Z góry też mówie że konkurowanie cenami w stacjonarkach jak i necie do niczego dobrego nie prowadzi - troche przez to ryneks sie posypał.

Jeżeli mieszkasz w Trojmiescie to z teog co sie orientuje jest tam kilka duzych dobrze prosperujacych sklepow wiec moze byc ciezko. W grudziadzu juz predzej.

Przemyśl dokłądnie sam sprawę na spokojnie

bibski
22-01-10, 20:48
popieram poprzednika sam choć mogę zamówić taniej z netu to chodzę do jednego sklepu po prostu sprzedawca zna się na rzeczy dopasuje suple do celu i do zawartości portfela sam jestem sprzedawca i wiem że jak by chciał to by zielonym wcisnął kit i ok zarobione ale jest inaczej dlatego zawsze tam wracam

paweleeekkk
23-01-10, 01:47
a ja zamawiam z neta.
raz to taniej, a dwa mam dosc sluchania glupot w sklepie, byle tylko naciagnac klienta :/

kuba2102
23-01-10, 11:30
A znacie jakieś tanie internetowe sklepy z suplementami czy na alle jest najtaniej ?.

niewula
23-01-10, 11:52
przeciez to sklepy wykladaja towar na allegro .

Symu
23-01-10, 14:46
ale allegro rzadzi sie swoimi prawami, ceny sa troche inne.

paweleeekkk
24-01-10, 01:23
polecam sklep.kfd.pl

maly25
24-01-10, 08:46
im czesciej robisz zamowienia w hurtowni tym masz wiecej znizek,fira trec jest oplacalna np na nitrobolonie duzej puszcze jest 100% przebicia ,z cm3 co kosztuje 80zl do twojej kieszeni wedruje 30,wszystko zalezy od znizek-te ceny co podalem to sa prawie przy maksymalnych

Symu
24-01-10, 13:50
trec daje jedne z lepszych marz ale ciezko cos od nich sprzedac nie mowiac o tym ze wielu osobom odmawiaja wspolpracy w ogole.

Z doświadczenia wiem, że jak ktoś kupił nitrobolon to już drugi raz tego nie robi. dużo się o nim nasłuchałem :P

Fehu
24-01-10, 14:39
ale chyba mozna się pobawić w PBC dokladnie nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale chyba jako siec więc korzystamy z cen produktów dla całej sieci. a produkty w PBC jak na stacjonarne sklepy sa w miare tanie

Symu
24-01-10, 14:48
PBC moze byc ciekawa opcja bo maja znizki na olimp, a trzeba przyznac ze maja cala game ciekawych produktow. jednak zeby coś wiecej pwoiedziec trzeba by zobaczyc umowe franczyzowa. Jedynym minusem jest to ze podpisanie umowy z jedna firma troche okraja nam wpolprace z konkurencja :)