PDA

Zobacz pełną wersję : Redukcja tluszczu

grruber
13-01-10, 07:13
Witam. Mam 21 lat, mierze 182 i waże 98kg, a jeszcze jakies 6 miesiecy temu bylo 122,5kg. Ćwiczyc zaczolem tak ze 2 miesiace temu, wczesniej stosowalem tylko diete ale nie tak na powaznie. Teraz sie ogarnolem i chcialbym osiagnoc 90kg. Z tego co widze to te zrzucanie slabo mi teraz idzie. Rospisalem sobie taka dietę:

Dieta

Śniadanie:
3 lub 4 jajka+ 2 pomidory z kefirem+kromka pelnoziarnistego chleba

II Śniadanie
Serek wiejski+kromka pelnoziarnistego chleba+ wędlina+ ważywa lub owoce

Obiad
Piers z kurczaka 200g+ryż 100g+ surowka

Podwieczorek
Serek wiejski+ ważywa lub owoce

Kolacja
Twaróg 200g + jogurt owocowy+ troche mussli

Trening
Poniedzialek: Klata+Biceps+Brzuch
Środa: Plecy+Triceps+Brzuch
Piątek: Bary+Kaptury+Brzuch
Wtorek i Czwartek jak się uda bierznia.

W tej chwili biore bialko SYNTRAX MATRIX 5.0 2270g i spalacz Stimulant. Wlasnie mi sie konczy i mysle nad zakupem czegos. Moze byscie mi poradzili. Zastanawialem sie nad zakupem jakiejs kreatyny KREATYNA 500G =400 OLIMP MEGA CAPS, jakies aminokwasy np. BCAA i bialko GASPARI NUTRITION MYOFUSION 2270g.

bulitto
13-01-10, 11:38
kiepska ta dieta, skup sie na aero bo te uda albo sie nie uda to pomyłka musi być.

bullet
13-01-10, 12:51
kiepska wcale nie jest
wymaga jedynie pewnych usprawnien.
ja bym na pierwszy posilek zrobil musli, tzn platki owsiane z orzechami i z mlekiem
ale podany przez Ciebie pierwszy posilek wcale nie jest zly- jesli CI smakuje to OK.
dodalbym tylko troche wedliny- piers z kurczaka i w calej diecie w slowie wedlina rozumiemy cycek z kuraka lub indora.
ostatni posilek absolutnie zapomnij o musli- totalnie zero weglowodanow pod wieczor. tylko twarozek lub serek wiejski do tego moze byc wedzona makrela a serek polany 25ml oleju z oliwek lub lnianego.
poza tym jest OK.
aha owoce zakazane- herbata tylko zielona i pic jak najwiecej wody i koniecznie AEROBY, AEROBY i jeszcze raz AEROBY

grruber
13-01-10, 15:22
Dzieku Bullet za rade, a jakie odzywki polecasz???

bullet
13-01-10, 19:08
odzywka tylko i wylacznie bialkowa i kreatyna. koniecznie zaopatrz sie w BCAA z glutamina z firmy activ lab (dawna activita) stosuj 45 minut przed treningiem i zaraz po treningu.
to BCAA jest najwazniejsze ze wszelkich "odzywek"
zakup tez witaminy i mineraly z olimpa za 30zl a takze omega 3 gold z olimpa
czosnek, witamina c itp profilaktycznie

grruber
13-01-10, 23:06
A jaka kreatyne polecasz moze byc taa, OLIMP KREATYNA MC 300KAP puszka

bullet
14-01-10, 00:12
nie mam swoich typow.
nie mam tez wielkiego doswiadczenia w stosowaniu kreatyny bo poki co jadam MONO.
potem bede jadl jablczany a potem stacki
domyslam sie ze Ty rowniez jeszcze nie jadles kreatyny dlatego tez proponuje zaczac od MONOhydratu. Aby wybrac dobry po prostu zasugeruj sie cena i tym czy wolisz tabletki czy tez proszek. Olimp jest jak najbardziej OK. Ja ostatnio kupilem jakas czeską kreatyne na 2 tygodnie za 10zl.
Naprawde nie ma zadnego znaczenia, firma , nazwa, naklejka- nie ma co przeplacac w przypadku MONOhydratu.

grruber
15-01-10, 19:56
Kupilem bialko
GASPARI NUTRITION MYOFUSION 2270g,
ActivLab BCAA XTRA L-GLUTAMINA 500g,
VITALMAX CREATIN MIKRO 500g
Olimp VITA-MIN MULTIPLE SPORT 60 kaps

Teraz jak by kto mogl napisal mi jak to brac w dni treningowe i nietreningowe.

bullet
16-01-10, 11:21
grubber
bialko 3x dziennie po jednej miarce (jaki smak kupiles)
Bcaa w treningowe przed i po treningu (od razu w szatni)
kreatyna to co na pudelku pomnoz przez 1,5 i rozłoz na 3 dawki dziennie
witaminy tak jak na pudelku

czaro10cristek
dzien z silownia potraktuj jako treningowy i takie dawki przyjmuj.
dni bez to ....... proste i loginczen:smile:

grruber
16-01-10, 17:54
Dzieki Bullet za info, a bialko kupilem o smaku czekoladowym. A w dni nietreningowe Bcaa nie brac wogole???

bullet
16-01-10, 18:53
w nietreningowe bierz 1 raz dziennie- ale jesli na przyklad biegasz i uprawiasz aeroby w dni nietraningowe to chron sie i jedz BCAA przed aerobami i po nich- nie zaszkodzi a wrecz pomoze:smile: