Zobacz pełną wersję : Redukcja tluszczu
Witam. Mam 21 lat, mierze 182 i waże 98kg, a jeszcze jakies 6 miesiecy temu bylo 122,5kg. Ćwiczyc zaczolem tak ze 2 miesiace temu, wczesniej stosowalem tylko diete ale nie tak na powaznie. Teraz sie ogarnolem i chcialbym osiagnoc 90kg. Z tego co widze to te zrzucanie slabo mi teraz idzie. Rospisalem sobie taka dietę:
Dieta
Śniadanie:
3 lub 4 jajka+ 2 pomidory z kefirem+kromka pelnoziarnistego chleba
II Śniadanie
Serek wiejski+kromka pelnoziarnistego chleba+ wędlina+ ważywa lub owoce
Obiad
Piers z kurczaka 200g+ryż 100g+ surowka
Podwieczorek
Serek wiejski+ ważywa lub owoce
Kolacja
Twaróg 200g + jogurt owocowy+ troche mussli
Trening
Poniedzialek: Klata+Biceps+Brzuch
Środa: Plecy+Triceps+Brzuch
Piątek: Bary+Kaptury+Brzuch
Wtorek i Czwartek jak się uda bierznia.
W tej chwili biore bialko SYNTRAX MATRIX 5.0 2270g i spalacz Stimulant. Wlasnie mi sie konczy i mysle nad zakupem czegos. Moze byscie mi poradzili. Zastanawialem sie nad zakupem jakiejs kreatyny KREATYNA 500G =400 OLIMP MEGA CAPS, jakies aminokwasy np. BCAA i bialko GASPARI NUTRITION MYOFUSION 2270g.
kiepska ta dieta, skup sie na aero bo te uda albo sie nie uda to pomyłka musi być.
kiepska wcale nie jest
wymaga jedynie pewnych usprawnien.
ja bym na pierwszy posilek zrobil musli, tzn platki owsiane z orzechami i z mlekiem
ale podany przez Ciebie pierwszy posilek wcale nie jest zly- jesli CI smakuje to OK.
dodalbym tylko troche wedliny- piers z kurczaka i w calej diecie w slowie wedlina rozumiemy cycek z kuraka lub indora.
ostatni posilek absolutnie zapomnij o musli- totalnie zero weglowodanow pod wieczor. tylko twarozek lub serek wiejski do tego moze byc wedzona makrela a serek polany 25ml oleju z oliwek lub lnianego.
poza tym jest OK.
aha owoce zakazane- herbata tylko zielona i pic jak najwiecej wody i koniecznie AEROBY, AEROBY i jeszcze raz AEROBY
Dzieku Bullet za rade, a jakie odzywki polecasz???
odzywka tylko i wylacznie bialkowa i kreatyna. koniecznie zaopatrz sie w BCAA z glutamina z firmy activ lab (dawna activita) stosuj 45 minut przed treningiem i zaraz po treningu.
to BCAA jest najwazniejsze ze wszelkich "odzywek"
zakup tez witaminy i mineraly z olimpa za 30zl a takze omega 3 gold z olimpa
czosnek, witamina c itp profilaktycznie
A jaka kreatyne polecasz moze byc taa, OLIMP KREATYNA MC 300KAP puszka
nie mam swoich typow.
nie mam tez wielkiego doswiadczenia w stosowaniu kreatyny bo poki co jadam MONO.
potem bede jadl jablczany a potem stacki
domyslam sie ze Ty rowniez jeszcze nie jadles kreatyny dlatego tez proponuje zaczac od MONOhydratu. Aby wybrac dobry po prostu zasugeruj sie cena i tym czy wolisz tabletki czy tez proszek. Olimp jest jak najbardziej OK. Ja ostatnio kupilem jakas czeską kreatyne na 2 tygodnie za 10zl.
Naprawde nie ma zadnego znaczenia, firma , nazwa, naklejka- nie ma co przeplacac w przypadku MONOhydratu.
Kupilem bialko
GASPARI NUTRITION MYOFUSION 2270g,
ActivLab BCAA XTRA L-GLUTAMINA 500g,
VITALMAX CREATIN MIKRO 500g
Olimp VITA-MIN MULTIPLE SPORT 60 kaps
Teraz jak by kto mogl napisal mi jak to brac w dni treningowe i nietreningowe.
grubber
bialko 3x dziennie po jednej miarce (jaki smak kupiles)
Bcaa w treningowe przed i po treningu (od razu w szatni)
kreatyna to co na pudelku pomnoz przez 1,5 i rozłoz na 3 dawki dziennie
witaminy tak jak na pudelku
czaro10cristek
dzien z silownia potraktuj jako treningowy i takie dawki przyjmuj.
dni bez to ....... proste i loginczen:smile:
Dzieki Bullet za info, a bialko kupilem o smaku czekoladowym. A w dni nietreningowe Bcaa nie brac wogole???
w nietreningowe bierz 1 raz dziennie- ale jesli na przyklad biegasz i uprawiasz aeroby w dni nietraningowe to chron sie i jedz BCAA przed aerobami i po nich- nie zaszkodzi a wrecz pomoze:smile: