PDA

Zobacz pełną wersję : Zakwasy

sensi
11-01-10, 00:32
Pytanie:Jak odróżnic zakwasy od zwykłego bólu mięśn i w trakcie i po treningu?
Pytanie:Czy na zakawsach lub zwykłego bólu mięśni można ciczyć np a6w?
Pytanie: Co zrobić jeżeli są zakwasy?
Dzięki.

szycha77
16-01-10, 11:01
Robic swoje, tzn. cieszyc się zyciem:) Jeżeli dasz radę trenować z zakwasami, to trenuj. A na zakwasy dobra jest ciepła kapiel.

Micek185
16-01-10, 11:54
1.czujesz ból gdy próbujesz napiąć mięśien lub gdy nawet lekko poruszasz konczyna masz uczucie jakbys miał sztywne i twarde mięśnie.

2.Bez problemu.

3.jest to znak że trening poszedł dobrze,normalnie cwicz nie przejmuj sie,zeby zniwelowac uczucie zakwasów zrób rozciaganie i troche rozgrzewki napewno pomoże
pozdro

bajtek
16-01-10, 12:01
eh, ja jestem po pierwszym tygodniu treningu na nowo zakupionym sprzęcie, plan mam 4ro dniowy, noi lekkie zakwasy miałem na tricepsie, i po kolejnym na plecy i barki. Na klatce nie odczułem zbytnio, chociaż robiłem tak jak ktoś pisał z 2-3 sek. napięciem mięśni. :/

mumin1992
16-01-10, 12:12
w google znalazłem coś takiego http://www.seriko.pl/sposob-na-zakwasy-jak .

sensi
16-01-10, 22:03
dzieki wszystkimk.Pytanie czy robnienie a6w codziennie tak jak poleca instruktor fitness ,nei przyczyni sie do palenia miesni? hmm

Komandos
16-01-10, 22:15
A ja tylko powiem, ze jak mnie mięśnie bolą po treningu to jestem usatysfakcjonowany, bo trening był dobry, a jeśli nie bolą to jestem nie zadowolony xD

bibski
20-01-10, 23:28
Jak boli to rośnie :)
i tak ma być a zakwasy dopóki łapami można ruszać to ćwicz, najpierw dobra rozgrzewka naciąganie przed treningiem gorący (nie ciepły ) prysznic

Giro
20-01-10, 23:47
Dwa pojęcia: zakwasy i DOMS...

bajtek
21-01-10, 17:25
A ja tylko powiem, ze jak mnie mięśnie bolą po treningu to jestem usatysfakcjonowany, bo trening był dobry, a jeśli nie bolą to jestem nie zadowolony xD

zaczynam miec te same objawy :D chociaż w poniedziałek cwiczyłem biceps i tricpes,katowałem ostro, i nie miałem na bicepsie zakwasów :(

pablo28
21-01-10, 17:35
zaczynam miec te same objawy :D chociaż w poniedziałek cwiczyłem biceps i tricpes,katowałem ostro, i nie miałem na bicepsie zakwasów :(

żeby na bicu mieć zakwasy to naprawde trzeba byc hardkorem, moge Ci powiedziec ze tej przyjemnosc juz chyba nie zaznasz
miesien sie przyzwyczaja do pracy i po pewnym czsie po zakwasach

xxmłodyxx
21-01-10, 20:57
Jak boli to rosnie