PDA

Zobacz pełną wersję : Ból w barku

Daj Buziaka xD
08-12-09, 19:21
Witam.

Mam taki problem, bo kiedy podnosze prawą ręke do góry, to czuje ból i jakby "Przemieszczające" się ścięgna/ włókna. problem pojawił się 3 dni temu. przy wyciskaniu leżąć i wyciskaniu sztangi zza karku, nie odczuwam bólu. Tylko przy np wymachach hanhantlami w bok i przed siebie. Co może oznaczac taki chrupot i czy udac sie z tym do lekarza ? Normalnie prawa rękę boje sie podnieść.

Giro
08-12-09, 20:15
Miałeś wcześniej kontuzje??

Daj Buziaka xD
08-12-09, 20:38
Niee. nie miałem

Bull2
08-12-09, 20:53
masz lipe koleżko tyle ci powiem. OUT z treningow dopoki nie przestanie bolec

Daj Buziaka xD
08-12-09, 20:57
Może iść do lekarza ? albo ćwiczyć z pominięciem tej partii. przy WL nie czuje żadnego bólu !

Bull2
08-12-09, 21:22
no najlepiej ortopeda. Rano nie boli ? tez tak mowilem ze barkow nie bede robil i sie dorobilem. Narazie mam przerwe ponad tydzien, jutro lekarz

Daj Buziaka xD
08-12-09, 21:26
Rano właśnie nie boli. Jutro ide do lekarza i zobacze co dalej.

Foster
08-12-09, 22:16
Mialem to samo ! Właśnie niedwano sie z tego wyleczylem. Dostałem dwa zastrzyki przeciwzapaleniowe i teraz tylko czasami odczówam malutki ból ale to taki raczej normalny. Idź najlepiej do chirurga z tym, ja byłem tylko że ten mój to afrykanin ;)) co jak co, ale bylem przed nim u trzech lekarzy/ortopedów i nie mieli pojęcia co to jest. Kazali mi robic usg i zdjęcia a ten tylko zaczął mi tam masowac i juz wiedzial co to jest grane xD jeden zastrzyk kosztuje 100 zł i jeśli miałbys sie zdecydowac na takie cos to przyszykój sobie dodatkowe 100zł na wizyte prywatną bo inaczej to sobie poczekasz :D życze szybkiego powrotu do zdrowia ;)

nimaco
13-12-09, 20:33
Masz stawy barkowe przeciążone :) Odnovit i po sprawie.

Bull2
18-12-09, 19:05
miałem dzis bity zastrzyk nie wiem jaki zobaczymy czy pomoze . Bez sensu daj buziaka ze piszesz tematy i nie odpisujesz potem w nich

Bull2
19-12-09, 00:39
nie mialem glowy zeby to spamietac wszystko
p.s. nie przyjemne to wbijanie bylo

tm7
19-12-09, 01:51
też jak wykonuję okrężne ruchy stawem barkowym to czuję jakieś chrupotanie, jak by się coś przestawiało, tarło, pewnie to samo co u Ciebie, staram się nie wykonywać takich ruchów i tyle
ja ze swojej strony dodam że nic z tym nie zrobiłem i wątpię żeby Tobie się udało, nie radze iść z takim czymś do lekarza bo więcej zepsuje niż naprawi, chyba że Cię bardzo boli, ale podejrzewam że to samo co u mnie
w moim przypadku to prawdopodobnie zła technika miała wpływ na taki stan rzeczy
lepiej mniejszy ciężar i dobra technika niż na odwrót...

Bull2
19-12-09, 14:26
po wczorajszym zastrzyku bark napierzdiela nimilosiernie, nie moge podniesc reki. pisze tego posta tylko prawa reka

Bull2
19-12-09, 15:13
przezroczysta, a czuje sie normalnie

lCs
04-01-10, 23:04
Mam to samo co tm7 . Jak robię ruch okrężny prawym barkiem to słychać jakby przeskok kości w chrząstce stawowej, albo ocierające sie dwie kości i przeskok?.Czasami odczuwam kłucie przy ruchu barku... Miałem sie wybrać do lekarza ale teraz juz sam nie wiem...

fallenursus
04-01-10, 23:23
dzial ''czytelnia'' sie klania

lCs
05-01-10, 13:50
A można jakos wyeliminowac te luzy? Bo prócz tego przeskakiwania nie odczuwam zbyt często bólu... Kontuzji związanych z barkiem nigdy wcześniej nie miałem... Hehe 4 miesiące temu powróciłem na siłkę po kontuzji(przepuklina pachwinowa) i jakoś nie chce mi się odkładać złomu znów na pół roku ba w ogóle sobie tego nie wyobrażam...Dzisiaj aż wybrałem sie do lekarza ogólnego od tego dostałem skierowanie do ortopedy... U ortopedy zapisała mnie na 3 lutego :yawn: Na dodatek ogólne powiedział ze nie wie co mi jest ale przepisał mi jakies 3 leki :lol:. Jeszcze mam takie pytanie bo ostatnio słyszałem ze ćwiczenie klatki hantlami nie jest takie kontuzjogenne dla barku jak wyciskanie sztanga czy to prawda?

wujek_stunt
05-01-10, 15:01
ja równierz się podłącze :D też mam problemy z barkami, w moim przypdaku jest to spowodowane upadkami na torze (ściagam się na moto) i jak wykonam jakiś gwaltowny ruch, bark mi przeskakuje, czasami jest to taki ból że az się ciemno w oczach zrobi ;/ ale jest to chwile, trwa ułamek sekundy... ide do ortopedy i dojśc nie moge, co to mzoe być, rozwalone stawy?

Bull2
05-01-10, 15:07
idz jak najszybciej

Bull2
05-01-10, 16:36
czyli wyciskanie hantli zamiast wyciskania sztangi jak najbardziej ? co do tego ? Lepiej robic te bezpieczniejsze zeby potem nie bylo...

Bull2
06-01-10, 16:38
wieczorem ide robić 1 trening od czasu zastrzyku na malych obciazeniach. Zdam relacje.

tm7
08-01-10, 10:01
http://www.youtube.com/watch?v=oI_MzRbZDJ8

Bull2
11-01-10, 22:31
ok , dzis zrobilem 1 trening od czasu zastrzyku . Zrobilem płaską, skos i biceps. Ciezary wziałem jakos 30 % mniejsze niz te co przed kontuzja machalem. Co do barku...to rozne dzwieki wydaje, chrupie, dziwny dzwiek przy przesuwaniu . Pare razy poczulem klucie, lecz mniejsze nize w czasie kontuzji. Siła spadla bardzo, a w lewej rece to koszmarnie, strasznie odstawała na płaskiej. Zobaczymy czy rano bedzie bez bólu, pozdro

Bull2
12-01-10, 14:26
bólu samoistnego nie ma za to są wielkie zakwasy, szczegolnie na barkach. Zrobie dzisiaj barki lekko i napisze co i jak

Bull2
12-01-10, 20:54
eh czuc jeszcze ten bol... moze nie jest taki przerywajacy jak poprzednio ale czuc... Na wyciskaniu barkow do klaty luz, ale unoszenie hantli na boki porażka. Zakres ruchu w lewej rece mi sie wogle zmniejszyl

fallenursus
12-01-10, 22:14
dokladnie tak macham teraz grabiami,jak na jutubie. zawsze sie smiqalem z tyych paYacy, teraz sam zostalem payacem 4x w tyodniu:( pyerdolone rotator cuff injury

Bull2
15-01-10, 20:17
dzisiaj stalo sie cos dziwnego. Robilem nogi, no i na przysiadach ta lewa reka z felernym barkiem mi zdretwiała i sztanga poszla na glebe. Ciagle czuje lekkie mrowienie. kurwa