Zobacz pełną wersję : Ból w barku
Daj Buziaka xD
08-12-09, 19:21
Witam.
Mam taki problem, bo kiedy podnosze prawą ręke do góry, to czuje ból i jakby "Przemieszczające" się ścięgna/ włókna. problem pojawił się 3 dni temu. przy wyciskaniu leżąć i wyciskaniu sztangi zza karku, nie odczuwam bólu. Tylko przy np wymachach hanhantlami w bok i przed siebie. Co może oznaczac taki chrupot i czy udac sie z tym do lekarza ? Normalnie prawa rękę boje sie podnieść.
Miałeś wcześniej kontuzje??
Daj Buziaka xD
08-12-09, 20:38
Niee. nie miałem
masz lipe koleżko tyle ci powiem. OUT z treningow dopoki nie przestanie bolec
Daj Buziaka xD
08-12-09, 20:57
Może iść do lekarza ? albo ćwiczyć z pominięciem tej partii. przy WL nie czuje żadnego bólu !
no najlepiej ortopeda. Rano nie boli ? tez tak mowilem ze barkow nie bede robil i sie dorobilem. Narazie mam przerwe ponad tydzien, jutro lekarz
Daj Buziaka xD
08-12-09, 21:26
Rano właśnie nie boli. Jutro ide do lekarza i zobacze co dalej.
Mialem to samo ! Właśnie niedwano sie z tego wyleczylem. Dostałem dwa zastrzyki przeciwzapaleniowe i teraz tylko czasami odczówam malutki ból ale to taki raczej normalny. Idź najlepiej do chirurga z tym, ja byłem tylko że ten mój to afrykanin ;)) co jak co, ale bylem przed nim u trzech lekarzy/ortopedów i nie mieli pojęcia co to jest. Kazali mi robic usg i zdjęcia a ten tylko zaczął mi tam masowac i juz wiedzial co to jest grane xD jeden zastrzyk kosztuje 100 zł i jeśli miałbys sie zdecydowac na takie cos to przyszykój sobie dodatkowe 100zł na wizyte prywatną bo inaczej to sobie poczekasz :D życze szybkiego powrotu do zdrowia ;)
Masz stawy barkowe przeciążone :) Odnovit i po sprawie.
miałem dzis bity zastrzyk nie wiem jaki zobaczymy czy pomoze . Bez sensu daj buziaka ze piszesz tematy i nie odpisujesz potem w nich
nie mialem glowy zeby to spamietac wszystko
p.s. nie przyjemne to wbijanie bylo
też jak wykonuję okrężne ruchy stawem barkowym to czuję jakieś chrupotanie, jak by się coś przestawiało, tarło, pewnie to samo co u Ciebie, staram się nie wykonywać takich ruchów i tyle
ja ze swojej strony dodam że nic z tym nie zrobiłem i wątpię żeby Tobie się udało, nie radze iść z takim czymś do lekarza bo więcej zepsuje niż naprawi, chyba że Cię bardzo boli, ale podejrzewam że to samo co u mnie
w moim przypadku to prawdopodobnie zła technika miała wpływ na taki stan rzeczy
lepiej mniejszy ciężar i dobra technika niż na odwrót...
po wczorajszym zastrzyku bark napierzdiela nimilosiernie, nie moge podniesc reki. pisze tego posta tylko prawa reka
przezroczysta, a czuje sie normalnie
Mam to samo co tm7 . Jak robię ruch okrężny prawym barkiem to słychać jakby przeskok kości w chrząstce stawowej, albo ocierające sie dwie kości i przeskok?.Czasami odczuwam kłucie przy ruchu barku... Miałem sie wybrać do lekarza ale teraz juz sam nie wiem...
fallenursus
04-01-10, 23:23
dzial ''czytelnia'' sie klania
A można jakos wyeliminowac te luzy? Bo prócz tego przeskakiwania nie odczuwam zbyt często bólu... Kontuzji związanych z barkiem nigdy wcześniej nie miałem... Hehe 4 miesiące temu powróciłem na siłkę po kontuzji(przepuklina pachwinowa) i jakoś nie chce mi się odkładać złomu znów na pół roku ba w ogóle sobie tego nie wyobrażam...Dzisiaj aż wybrałem sie do lekarza ogólnego od tego dostałem skierowanie do ortopedy... U ortopedy zapisała mnie na 3 lutego :yawn: Na dodatek ogólne powiedział ze nie wie co mi jest ale przepisał mi jakies 3 leki :lol:. Jeszcze mam takie pytanie bo ostatnio słyszałem ze ćwiczenie klatki hantlami nie jest takie kontuzjogenne dla barku jak wyciskanie sztanga czy to prawda?
wujek_stunt
05-01-10, 15:01
ja równierz się podłącze :D też mam problemy z barkami, w moim przypdaku jest to spowodowane upadkami na torze (ściagam się na moto) i jak wykonam jakiś gwaltowny ruch, bark mi przeskakuje, czasami jest to taki ból że az się ciemno w oczach zrobi ;/ ale jest to chwile, trwa ułamek sekundy... ide do ortopedy i dojśc nie moge, co to mzoe być, rozwalone stawy?
czyli wyciskanie hantli zamiast wyciskania sztangi jak najbardziej ? co do tego ? Lepiej robic te bezpieczniejsze zeby potem nie bylo...
wieczorem ide robić 1 trening od czasu zastrzyku na malych obciazeniach. Zdam relacje.
http://www.youtube.com/watch?v=oI_MzRbZDJ8
ok , dzis zrobilem 1 trening od czasu zastrzyku . Zrobilem płaską, skos i biceps. Ciezary wziałem jakos 30 % mniejsze niz te co przed kontuzja machalem. Co do barku...to rozne dzwieki wydaje, chrupie, dziwny dzwiek przy przesuwaniu . Pare razy poczulem klucie, lecz mniejsze nize w czasie kontuzji. Siła spadla bardzo, a w lewej rece to koszmarnie, strasznie odstawała na płaskiej. Zobaczymy czy rano bedzie bez bólu, pozdro
bólu samoistnego nie ma za to są wielkie zakwasy, szczegolnie na barkach. Zrobie dzisiaj barki lekko i napisze co i jak
eh czuc jeszcze ten bol... moze nie jest taki przerywajacy jak poprzednio ale czuc... Na wyciskaniu barkow do klaty luz, ale unoszenie hantli na boki porażka. Zakres ruchu w lewej rece mi sie wogle zmniejszyl
fallenursus
12-01-10, 22:14
dokladnie tak macham teraz grabiami,jak na jutubie. zawsze sie smiqalem z tyych paYacy, teraz sam zostalem payacem 4x w tyodniu:( pyerdolone rotator cuff injury
dzisiaj stalo sie cos dziwnego. Robilem nogi, no i na przysiadach ta lewa reka z felernym barkiem mi zdretwiała i sztanga poszla na glebe. Ciagle czuje lekkie mrowienie. kurwa