Zobacz pełną wersję : Mikrofalówka
Ostatnio spotkałem się z opinią ze jedzenie podgrzewane w mikrofalówce traci swoje "pozytywne" wartości odżywcze.
Co on tym myślicie?
slim shady
17-11-09, 22:30
to prawda, fale docierają do wnętrza pożywienia i i niszczę strukturę organiczną białka które jest elementem budulcowym danego produktu, przez co człowiek nie jest w stanie strawić całości pokarmu i w dużej mierze odkłada się w tłuszcz
Różnie czytałem ,
Niektóre badania mówią że nie wywołują większego wpływu na pokarm , inni twierdzą aby unikac jak ognia .
Osobiście wole piekarnik , i sceptycznie podchodzę od mikrofali , Uważam iż fale elektromagnetyczne nie są zbyt zdrowe "ładując" się w naszą zywność ..
pzdr
ja tylko w zasadzie mięso i ryz tam grzeje ale nigdy sie nad tym nie zastanawiałem czy cos jest nie tak.