Zobacz pełną wersję : Napoje enrgetyczne?
Szybka piłka
Ból brzucha,mdłości,gazy,biegunka. spowodowany napojami energetyzującymi czy tam energetycznymi?
200 ml dziennie..??
wujek.maciek
17-11-09, 11:45
w ostatecznosci moga wystapic. nie pij tego gowna. juz lepiej kawe
Szybka piłka
Ból brzucha,mdłości,gazy,biegunka. spowodowany napojami energetyzującymi czy tam energetycznymi?
200 ml dziennie..??
j/w nie pij tego gówna ...
ps.
z tego co pamiętam jesteś młody to w ogóle z kofeiną nie przesadzaj
a ja słyszałem, ze czasem warto wypić po tauryna itd. co forum to obyczaj ;)
na pewno jak już pić to lepiej zwykłą wersję a nie sugar free bo zawiera aspartam.
Kowal pamięć cie nie zawodzi :/
Byłem u lekarza dałem krew.mocz.stolec.
Zobaczem co z tego będzie
to albo jesteś w ciąży albo masz helicobacter pylori
slim shady
17-11-09, 16:36
ja pije 2-1,5 l dziennie od 2 lat i nie miałem problemów z brzuchem.
grzyby, lamblioza, niestrawność, problem z jakimś pokarmem ,pewnie wyjdzie w badaniach :whistle:
SMAKOSZ clap
to coś więcej niż smakosz :smile:
slim shady
17-11-09, 16:54
grzyby, lamblioza, niestrawność, problem z jakimś pokarmem ,pewnie wyjdzie w badaniach :whistle:
nie jestem uzależniony, powiedziałem że nie pije i nie piłem przez 2 miesiące (byłem na redukcji dlatego zrezygnowałem), kofeina na mnie nie działa, więc pije raczej dla smaku
nie jestem uzależniony, powiedziałem że nie pije i nie piłem przez 2 miesiące (byłem na redukcji dlatego zrezygnowałem), kofeina na mnie nie działa, więc pije raczej dla smaku
spoko slim to było raczej z humorem :smile:
slim shady
17-11-09, 17:12
spoko slim to było raczej z humorem :smile:
spoko chcem spróbować jakiegoś połaczenia bez kofeiny na połączenie może :
alc+tyrozyna+tauryna+żen-szen +geramina
nie chcę zakładać nowego tematu. lubię kawę. dla smaku. jaką polecacie ? mam na myśli, że kofeina jest zdrowa ale w kapsułkach a ogólnie kawa nie za bardzo ale jeśli już mam pić to jaką ? są jakieś lepsze jeśli chodzi o jakość czy pić jakąkolwiek ? kiedyś byłem anty-rozpuszczalnej ale teraz pijam bo nie trza parzyć itd
mam na myśli, że kofeina jest zdrowa ale w kapsułkach a ogólnie kawa nie za bardzo
dlaczego tak uważasz?
wujek.maciek
17-11-09, 20:03
tak... kofeinowy narkoman :lol:
dlaczego tak uważasz?
bo sam tak niedawno pisałeś ;) tzn ty na 99%.
bo sam tak niedawno pisałeś ;) tzn ty na 99%.
kawa sama w sobie nie jest zła ,tak jak i kofeina
,ale i obie mogą szkodzić
na pewno pisałem ,że kofeina jest zdrowa ,a kawa nie?;)
ale coś mi się zdaje ,że tak nie pisałem ;)
bo ja chyba zasugerowałem, że kofeina w tabletkach jest jak witaminy w tabsach. czyli, że lepiej naturalnie (kawa) a ty chyba napisałeś, że akurat kofeina w tabsach to lepsze rozwiązanie.
Nie było czasem ,że ja preferuję w kapsach? :smile:
jak znajdę to się okaże ;p
jak znajdę to się okaże ;p
hehe spoko :happy:,tak mi się wydaje ,ale może; nie pamiętam wszystkiego :smile:
fallenursus
18-11-09, 06:06
nie, napisane bylo ze lepsza w tabsach bo cos tam bla bla bla.pamietam to jak dzisiaj!:twisted:
serio lepsza w tabsach,nie pamietam czemu ale ja np. po kawie mam zgage,po tabsach nie.
pewnie tak ,bo sam nie piję kawy wole groszki :twisted:
kofeina lepsza w tabsach od kawy bo w kawie jeszcze jest duzo zbednych rzeczy;p w MD czytalem;p
bo w kawie jeszcze jest duzo zbednych rzeczy;p w MD czytalem;p
jakich?
Są winniki badań
- Helicobacter pylori : próba dodatnia
mam się zacząć bać :X?
prócz tego raczej wszystko się wydaje dobrze w pon do lekarza.
Nie,powinieneś dostać receptę na dwa antybiotyki,które będą podawane równocześnie,również lek obniżający produkcję kwasów żołądkowych.Leczenie trwa około tygodnia.
Dokladnie. Po kuracji powtórz badanie aby upewnić sie że jest po sprawie.
2 tygodnie. 1 antybios tydzień a drugi 2 tyg. choć to również zależy od tego jaki masz współczynnik. od 1,1 wzwyż już trza eradykować. ja miałem jakoś ponad 4 chyba 4,4. masakra. jestem po kuracji (styczeń) ale nie wiem czy nadal mam HP w żołądku. do 2 antybiosów ddostaniesz inhibitor pompy protonowej. omeprazol, bioprazol, polprazol w dawce 20mg prawdopodobnie 2 razy dziennie. aha, i dieta by żołądek miał siłę. czyli gotowane chude mięso, zero smażenia, zero herbaty, kawy, mięty, gazowanych, papryki, pomidorów, rosołu i innych zup na wywarze mięsnym. dodatkowo polecam szamać suche siemię lniane. życzę powodzenia gdyż wiem, że szanse na eradykację HP są ale nie 100%.
btw. miewasz zgagę ? jeśli tak to już proś lekarza o wypisanie omeprazolu. przewlekła zgaga prowadzi do przełyku Bouretta a ten do raka ;(
Wciołem sie między was. Ja miałem leczylem sie jak pisze Kowal . Pomogło. Kilka lat temu znowu miałem zignorowalem i jest ok. Córka ma i lekarz jej nic nie dał .Może z tym trzeba życ.
dinozaur nie pieprz głupot. lek na redukcję kwasów biorę 2 lata i nie mam zgagi czuję sie ok i jem wszystko.
bakterię ma każdy ale nie każdy w żołądku. HP może prowadzić do wrzodów a te do raka.
iberogast też redukuje kwas
nie jadam na mieście i nie kupuję syfu.
HP w 'dużej ilości' w żołądku nie jest rzeczą normalna i co gorsza jest niebezpieczny. poza tym jak to jeść normalnie skoro jest coś takiego jak refluks i nawet jak zjem niezgagogenne żarcie to bez omeprazolu zgagę mam. widocznie ty nie miałeś zgagi przewlekłej więc nie wiesz o czym mówisz. refluks to kurestwo i przejebane z nim żyć, więc musze szamać omeprazol, antybiosy są do bani każdy wie ale czasem trzeba. nie chcę później pluć se w brodę w razie - odpukać - poważnych powikłań.
ty widocznie miałeś HP bez objawów więc jesteś szczęściarz ale twoje rady dla mnie są niestety za słabe ;/
K@!#!@#!$!%&*@! MAĆ zaczynam się bać!
W wieku 15 zaraz 16 lat i takie gówno.
A mdłości mam dopiero duże, zjem boli brzuch nie zjem boli brzuch wypije herbatę gorącą boli brzuch oczywiście+ mdli, jem suchary ryż kleik na drugi dzień mdli że nie wiem co zemną a te burczenia w brzuchu to dopiero wnerwia
lepiej zmien diete wywal slodycze napoje mleczne jogurty owocowe i smazony szitSłodycze jem rzadko kiedy ostatnio praktycznie nie jadam nic słodkiego a co do napojów mlecznych, jogurty to kazała mi pić lekarka przy ostatniej wizycie.
ostatnio właśnie co dziwne mam smak na smażone jak nigdy :neutral:
czyli gotowane chude mięso, zero smażenia, zero herbaty, kawy, mięty, gazowanych, papryki, pomidorów, rosołu i innych zup na wywarze mięsnymTo co ja mam jeść, w końcu!
Zobaczę co jeszcze powie doktorka
co masz jeść ? lekkostrawne żarcie, niezagagogenne itd.
fallenursus
21-11-09, 23:50
K@!#!@#!$!%&*@! MAĆ zaczynam się bać!
W wieku 15 zaraz 16 lat i takie gówno.
A mdłości mam dopiero duże, zjem boli brzuch nie zjem boli brzuch wypije herbatę gorącą boli brzuch oczywiście+ mdli, jem suchary ryż kleik na drugi dzień mdli że nie wiem co zemną a te burczenia w brzuchu to dopiero wnerwia
Słodycze jem rzadko kiedy ostatnio praktycznie nie jadam nic słodkiego a co do napojów mlecznych, jogurty to kazała mi pić lekarka przy ostatniej wizycie.
ostatnio właśnie co dziwne mam smak na smażone jak nigdy :neutral:
To co ja mam jeść, w końcu!
Zobaczę co jeszcze powie doktorka
nie pekaj, sluchaj Din'a moja mloda ma to samo, tez jej dali tablety. brala miesiac. wyjebalemjej to,zmienilem diete i je git. normalne ze od czasu do czasu zje sie cos cos podrazni. zycie tez wqrwia,ale co zrobisz?:twisted:
git, ułóżcie mi dietę bym nie cierpiał bez brania IPP. jak nie wystąpią objawy refluksu to was kocham i się odwdzięczę.
alder refluks to nie od HELL..PYLORI sie robi
robi. m.in.
Napisze ciąg dalszy wojaży byłem wróciłem wydałem 50 dych a raczej starsza:
Polprazol
Biotyk
Duomox
Klarmin
Ból się powiększył(dokładnie w wątrobie i pod pępkiem) jak na razie może leki tak działają, nie wiem.
Co jest najlepsze muszę jechać na ligote 1.1/2 h jazdy po 1 badanie a termin taki że za miesiąc dopiero przyjmą jak się zwolni to wcześniej.
zapewne HP. 2antybiosy+ipp. standard.
w przychodni badanie na HP z krwi kosztuje chyba ok 20 zł. lepiej zrobić
dla tych co sądzą, że HP to pikuś
Oj,ja tez przez to przeszlam i powiem Wam ze to pieklo.
Bralam antybiotyki-kilka serii i cala mase innych lekow. U mnie ta bakteria doprowadzila to zapalenia zoladka.
Jak poszlam na gastroskopie to lekarz mi powiedzial zew zoladku mam poprostu jedna wielka rane.
Nie moglam nic jesc,po kazdym posilku-nawet po suchej bulce dostawalam mdlosci i co gorsza temperatury.
czulam sie jakbym byla nacpana-przysiegam obrzydliwe uczucie!!!
A co ciekawe,wszystko mi minelo.....na czas ciazy!!!
Przez cale 9 miesiecy czulam sie fantastycznie.Po porodzie tez jeszcze bylo ok,ale teraz znowu czuje ze to wraca.
I boje sie panicznie i niewiem gdzie z tym isc...a jak czytam ze wszyscy maj aproblem z wyleczeniem tego dziadostwa to jestem przerazona!!!!
przepisała leki i dzień potem robiłem badania :D
Z krwi na hp za 20 zł normalnie a badanie w ligocie dopiero w maju jak się uda
A prywatnie 200-450 zł..
Nie wiem jak to zie zwie to chyba z tą rurką :P