Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Napoje enrgetyczne?

Beggi
17-11-09, 11:43
Szybka piłka
Ból brzucha,mdłości,gazy,biegunka. spowodowany napojami energetyzującymi czy tam energetycznymi?
200 ml dziennie..??

wujek.maciek
17-11-09, 11:45
w ostatecznosci moga wystapic. nie pij tego gowna. juz lepiej kawe

KowalX
17-11-09, 12:26
Szybka piłka
Ból brzucha,mdłości,gazy,biegunka. spowodowany napojami energetyzującymi czy tam energetycznymi?
200 ml dziennie..??

j/w nie pij tego gówna ...
ps.
z tego co pamiętam jesteś młody to w ogóle z kofeiną nie przesadzaj

alder
17-11-09, 12:30
a ja słyszałem, ze czasem warto wypić po tauryna itd. co forum to obyczaj ;)

na pewno jak już pić to lepiej zwykłą wersję a nie sugar free bo zawiera aspartam.

Beggi
17-11-09, 13:47
Kowal pamięć cie nie zawodzi :/
Byłem u lekarza dałem krew.mocz.stolec.
Zobaczem co z tego będzie

alder
17-11-09, 16:11
to albo jesteś w ciąży albo masz helicobacter pylori

slim shady
17-11-09, 16:36
ja pije 2-1,5 l dziennie od 2 lat i nie miałem problemów z brzuchem.

KowalX
17-11-09, 16:45
grzyby, lamblioza, niestrawność, problem z jakimś pokarmem ,pewnie wyjdzie w badaniach :whistle:

SMAKOSZ clap

to coś więcej niż smakosz :smile:

slim shady
17-11-09, 16:54
grzyby, lamblioza, niestrawność, problem z jakimś pokarmem ,pewnie wyjdzie w badaniach :whistle:

nie jestem uzależniony, powiedziałem że nie pije i nie piłem przez 2 miesiące (byłem na redukcji dlatego zrezygnowałem), kofeina na mnie nie działa, więc pije raczej dla smaku

KowalX
17-11-09, 17:02
nie jestem uzależniony, powiedziałem że nie pije i nie piłem przez 2 miesiące (byłem na redukcji dlatego zrezygnowałem), kofeina na mnie nie działa, więc pije raczej dla smaku

spoko slim to było raczej z humorem :smile:

slim shady
17-11-09, 17:12
spoko slim to było raczej z humorem :smile:
spoko chcem spróbować jakiegoś połaczenia bez kofeiny na połączenie może :
alc+tyrozyna+tauryna+żen-szen +geramina

alder
17-11-09, 17:44
nie chcę zakładać nowego tematu. lubię kawę. dla smaku. jaką polecacie ? mam na myśli, że kofeina jest zdrowa ale w kapsułkach a ogólnie kawa nie za bardzo ale jeśli już mam pić to jaką ? są jakieś lepsze jeśli chodzi o jakość czy pić jakąkolwiek ? kiedyś byłem anty-rozpuszczalnej ale teraz pijam bo nie trza parzyć itd

KowalX
17-11-09, 19:21
mam na myśli, że kofeina jest zdrowa ale w kapsułkach a ogólnie kawa nie za bardzo

dlaczego tak uważasz?

wujek.maciek
17-11-09, 20:03

tak... kofeinowy narkoman :lol:

alder
17-11-09, 20:33
dlaczego tak uważasz?

bo sam tak niedawno pisałeś ;) tzn ty na 99%.

adonis18
17-11-09, 21:06
good1 clap

KowalX
17-11-09, 21:15
bo sam tak niedawno pisałeś ;) tzn ty na 99%.

kawa sama w sobie nie jest zła ,tak jak i kofeina

,ale i obie mogą szkodzić

na pewno pisałem ,że kofeina jest zdrowa ,a kawa nie?;)

KowalX
17-11-09, 21:24
ale coś mi się zdaje ,że tak nie pisałem ;)

alder
17-11-09, 22:01
bo ja chyba zasugerowałem, że kofeina w tabletkach jest jak witaminy w tabsach. czyli, że lepiej naturalnie (kawa) a ty chyba napisałeś, że akurat kofeina w tabsach to lepsze rozwiązanie.

KowalX
18-11-09, 00:38
Nie było czasem ,że ja preferuję w kapsach? :smile:

alder
18-11-09, 00:40
jak znajdę to się okaże ;p

KowalX
18-11-09, 00:42
jak znajdę to się okaże ;p

hehe spoko :happy:,tak mi się wydaje ,ale może; nie pamiętam wszystkiego :smile:

fallenursus
18-11-09, 06:06
nie, napisane bylo ze lepsza w tabsach bo cos tam bla bla bla.pamietam to jak dzisiaj!:twisted:
serio lepsza w tabsach,nie pamietam czemu ale ja np. po kawie mam zgage,po tabsach nie.

KowalX
18-11-09, 07:36
pewnie tak ,bo sam nie piję kawy wole groszki :twisted:

pimols
18-11-09, 10:56
kofeina lepsza w tabsach od kawy bo w kawie jeszcze jest duzo zbednych rzeczy;p w MD czytalem;p

KowalX
18-11-09, 15:52
bo w kawie jeszcze jest duzo zbednych rzeczy;p w MD czytalem;p

jakich?

Beggi
21-11-09, 14:26
Są winniki badań
- Helicobacter pylori : próba dodatnia
mam się zacząć bać :X?
prócz tego raczej wszystko się wydaje dobrze w pon do lekarza.

KowalX
21-11-09, 14:31
Nie,powinieneś dostać receptę na dwa antybiotyki,które będą podawane równocześnie,również lek obniżający produkcję kwasów żołądkowych.Leczenie trwa około tygodnia.

Hermann
21-11-09, 14:55
Dokladnie. Po kuracji powtórz badanie aby upewnić sie że jest po sprawie.

alder
21-11-09, 14:57
2 tygodnie. 1 antybios tydzień a drugi 2 tyg. choć to również zależy od tego jaki masz współczynnik. od 1,1 wzwyż już trza eradykować. ja miałem jakoś ponad 4 chyba 4,4. masakra. jestem po kuracji (styczeń) ale nie wiem czy nadal mam HP w żołądku. do 2 antybiosów ddostaniesz inhibitor pompy protonowej. omeprazol, bioprazol, polprazol w dawce 20mg prawdopodobnie 2 razy dziennie. aha, i dieta by żołądek miał siłę. czyli gotowane chude mięso, zero smażenia, zero herbaty, kawy, mięty, gazowanych, papryki, pomidorów, rosołu i innych zup na wywarze mięsnym. dodatkowo polecam szamać suche siemię lniane. życzę powodzenia gdyż wiem, że szanse na eradykację HP są ale nie 100%.

btw. miewasz zgagę ? jeśli tak to już proś lekarza o wypisanie omeprazolu. przewlekła zgaga prowadzi do przełyku Bouretta a ten do raka ;(

Hermann
21-11-09, 14:58
Wciołem sie między was. Ja miałem leczylem sie jak pisze Kowal . Pomogło. Kilka lat temu znowu miałem zignorowalem i jest ok. Córka ma i lekarz jej nic nie dał .Może z tym trzeba życ.

alder
21-11-09, 14:59
dinozaur nie pieprz głupot. lek na redukcję kwasów biorę 2 lata i nie mam zgagi czuję sie ok i jem wszystko.
bakterię ma każdy ale nie każdy w żołądku. HP może prowadzić do wrzodów a te do raka.

iberogast też redukuje kwas

alder
21-11-09, 16:02
nie jadam na mieście i nie kupuję syfu.
HP w 'dużej ilości' w żołądku nie jest rzeczą normalna i co gorsza jest niebezpieczny. poza tym jak to jeść normalnie skoro jest coś takiego jak refluks i nawet jak zjem niezgagogenne żarcie to bez omeprazolu zgagę mam. widocznie ty nie miałeś zgagi przewlekłej więc nie wiesz o czym mówisz. refluks to kurestwo i przejebane z nim żyć, więc musze szamać omeprazol, antybiosy są do bani każdy wie ale czasem trzeba. nie chcę później pluć se w brodę w razie - odpukać - poważnych powikłań.
ty widocznie miałeś HP bez objawów więc jesteś szczęściarz ale twoje rady dla mnie są niestety za słabe ;/

Beggi
21-11-09, 20:08
K@!#!@#!$!%&*@! MAĆ zaczynam się bać!
W wieku 15 zaraz 16 lat i takie gówno.
A mdłości mam dopiero duże, zjem boli brzuch nie zjem boli brzuch wypije herbatę gorącą boli brzuch oczywiście+ mdli, jem suchary ryż kleik na drugi dzień mdli że nie wiem co zemną a te burczenia w brzuchu to dopiero wnerwia

lepiej zmien diete wywal slodycze napoje mleczne jogurty owocowe i smazony szitSłodycze jem rzadko kiedy ostatnio praktycznie nie jadam nic słodkiego a co do napojów mlecznych, jogurty to kazała mi pić lekarka przy ostatniej wizycie.
ostatnio właśnie co dziwne mam smak na smażone jak nigdy :neutral:

czyli gotowane chude mięso, zero smażenia, zero herbaty, kawy, mięty, gazowanych, papryki, pomidorów, rosołu i innych zup na wywarze mięsnymTo co ja mam jeść, w końcu!

Zobaczę co jeszcze powie doktorka

alder
21-11-09, 20:19
co masz jeść ? lekkostrawne żarcie, niezagagogenne itd.

fallenursus
21-11-09, 23:50
K@!#!@#!$!%&*@! MAĆ zaczynam się bać!
W wieku 15 zaraz 16 lat i takie gówno.
A mdłości mam dopiero duże, zjem boli brzuch nie zjem boli brzuch wypije herbatę gorącą boli brzuch oczywiście+ mdli, jem suchary ryż kleik na drugi dzień mdli że nie wiem co zemną a te burczenia w brzuchu to dopiero wnerwia

Słodycze jem rzadko kiedy ostatnio praktycznie nie jadam nic słodkiego a co do napojów mlecznych, jogurty to kazała mi pić lekarka przy ostatniej wizycie.
ostatnio właśnie co dziwne mam smak na smażone jak nigdy :neutral:

To co ja mam jeść, w końcu!

Zobaczę co jeszcze powie doktorka

nie pekaj, sluchaj Din'a moja mloda ma to samo, tez jej dali tablety. brala miesiac. wyjebalemjej to,zmienilem diete i je git. normalne ze od czasu do czasu zje sie cos cos podrazni. zycie tez wqrwia,ale co zrobisz?:twisted:

alder
21-11-09, 23:58
git, ułóżcie mi dietę bym nie cierpiał bez brania IPP. jak nie wystąpią objawy refluksu to was kocham i się odwdzięczę.

alder
22-11-09, 14:50
alder refluks to nie od HELL..PYLORI sie robi

robi. m.in.

Beggi
25-11-09, 15:12
Napisze ciąg dalszy wojaży byłem wróciłem wydałem 50 dych a raczej starsza:
Polprazol
Biotyk
Duomox
Klarmin
Ból się powiększył(dokładnie w wątrobie i pod pępkiem) jak na razie może leki tak działają, nie wiem.
Co jest najlepsze muszę jechać na ligote 1.1/2 h jazdy po 1 badanie a termin taki że za miesiąc dopiero przyjmą jak się zwolni to wcześniej.

Beggi
25-11-09, 15:19
5 dych :P

alder
25-11-09, 15:27
zapewne HP. 2antybiosy+ipp. standard.

alder
25-11-09, 19:17
w przychodni badanie na HP z krwi kosztuje chyba ok 20 zł. lepiej zrobić

alder
25-11-09, 20:05
dla tych co sądzą, że HP to pikuś

Oj,ja tez przez to przeszlam i powiem Wam ze to pieklo.
Bralam antybiotyki-kilka serii i cala mase innych lekow. U mnie ta bakteria doprowadzila to zapalenia zoladka.
Jak poszlam na gastroskopie to lekarz mi powiedzial zew zoladku mam poprostu jedna wielka rane.
Nie moglam nic jesc,po kazdym posilku-nawet po suchej bulce dostawalam mdlosci i co gorsza temperatury.
czulam sie jakbym byla nacpana-przysiegam obrzydliwe uczucie!!!
A co ciekawe,wszystko mi minelo.....na czas ciazy!!!
Przez cale 9 miesiecy czulam sie fantastycznie.Po porodzie tez jeszcze bylo ok,ale teraz znowu czuje ze to wraca.
I boje sie panicznie i niewiem gdzie z tym isc...a jak czytam ze wszyscy maj aproblem z wyleczeniem tego dziadostwa to jestem przerazona!!!!

Beggi
26-11-09, 08:31
przepisała leki i dzień potem robiłem badania :D
Z krwi na hp za 20 zł normalnie a badanie w ligocie dopiero w maju jak się uda
A prywatnie 200-450 zł..
Nie wiem jak to zie zwie to chyba z tą rurką :P

alder
26-11-09, 11:13
gastroskopia. bu...