Zobacz pełną wersję : Jaka glutamine wybrac
Murzyn 42cm
06-11-09, 23:52
Miesiac temu kupilem sobie 1odzywke(bialko serwatkowe 80%) teraz bym sprubowal czegos innego.Padlo na glutamine bo nie ma efektow ubocznych i nikt jej nie poleca bo jest za droga...ale jesli sie znalazlo ,,gluta"za niska cene to czemu nie:) a wiec mam na oku takie firmy i produkty:
Hi Tec L-GLUTAMIN 200g - Mikronizowana L-Glutamina
Olimp L-Glutamine Glutamina 90 Kaps
Trec NAG L-GLUTAMINA 100 kaps MEGA Strong anabolic
AMINO 6800+GLUTAMINA+ BCAA+TAURYNA+WIT. B6+C PROS
a wiec ktore byscie polecili a ktore odradzili,ceny sa podobne i waha sie w granicach 40-70zl
stary, nick to masz nieprzeciętny...
moze zamiast gluty to kreatyna?
jaki staż na siłowni?
Murzyn 42cm
07-11-09, 00:02
staz na silowni to 10miesiacy,idze 11. ale jak na kreche to wydaje mi sie ze za mlody jestem,w maju dopiero 16wybije
to ja na Twoim miejscu bym sie za diete wziął i uważał z ciężarem na siłowni :):) jeszcze masz czas na mega mase!!
Murzyn 42cm
07-11-09, 00:13
no dietke mozna ulozyc, ale potem trzeba jej przestrzegac..:( a jak sie chodzi do szkoly i czasmi jest tak ze jak sie wychodzi o 6 to sei wraca o 22 to diete trafia ***.a na ,,mega mase" przyjdize czas,to wlasnie miedzy innymi dlatego nie chce brac krechy... a glut ma dosc powolne efekty ale te miesnie jakie buduje sa trwale,a z tego co wyczytalem wiele ludzie gluta traktuje jako uzupelnienie(czyt.witaminke)
o glutaminie to jest duzo sporow wiec nie bede ci doradzal w tej sprawie
a ze tak sie spytam to do jakiej ty szkoly chodzisz , ze od 6-22?
Murzyn 42cm
07-11-09, 17:35
7:30-1pierwsza lekcja 16 silownia 19 trening w siatke... dom
np jakie spory?przeciez to jest aminokwas,co moze byc w nim zlego? ;/
Polecam BCAA XTRA z activlaba (bcaa + gluta) Szamam z kreatynką i bardzo ładnie siła idzie.
no dietke mozna ulozyc, ale potem trzeba jej przestrzegac..:( a jak sie chodzi do szkoly i czasmi jest tak ze jak sie wychodzi o 6 to sei wraca o 22 to diete trafia ***.a na ,,mega mase" przyjdize czas,to wlasnie miedzy innymi dlatego nie chce brac krechy... a glut ma dosc powolne efekty ale te miesnie jakie buduje sa trwale,a z tego co wyczytalem wiele ludzie gluta traktuje jako uzupelnienie(czyt.witaminke)
no tak, tylko ze bez diety wydawanie mamony na odzywki jest mocno nieopłacalne...
Murzyn 42cm
07-11-09, 20:34
nie,no wiadomo ze najlepiej przed snem lub po treningu jakis twarozek,jogurcik,na obiad jakies weglowodany(makaron,ryz,piersi z kur.)podstawy diety to mam i orientuje sie co ma sporo wegli/bialka witamin.ale zeby przestrzegac diety to byloby za trudne:( a wage mam taka ze nie musze schudnac,moge wrecz przytyc(70kg) ale to z5kg wiec w ciagu 2miesiecy to nie musi sie stac.. :)
apro tej gluty co burn polecil to sie powaznie zastanowie... :)
Murzyn 42cm
07-11-09, 21:57
ok to jak kupywac to hurtem...
a co gdybym polaczyl BCAA XTRA activlab z jakims bialkiem serwatkowym80%??
Zależnie od funduszy białko możesz dokupić. Taniej - np. wpc z ostrowii, drożej optimum whey gold standard 100% (ja nawet na masę białka nie kupuję, nie jest mi potrzebne)
Przy odpowiedniej diecie i dobrym treningu na pewno trochę mięska zrobisz.
Trochę młody jesteś i lepiej by było, żebyś za odżywki się jeszcze nie łapał ale to już twoja decyzja, w końcu staż już jakiś masz.
Murzyn 42cm
07-11-09, 22:46
no tak wlasnie jakbym sobie kupil cos pokroju ostrowi to bym bral na zmiane... i nie zadna dawke dla koksow co waza 100kg tylko ukrucil ja conajmniej o polowe:happy:
Nie na zmianę, tylko codziennie jedno i drugie. Bcaa to aminokwasy rozgałęzione (w skrócie wyselekcjonowane te, które są najbardziej potrzebne i organizm sam ich w odpowiedniej ilości nie wytworzy) Izolaty itd. stanowią bardziej uzupełnienie diety, w podstawowy budulec masy jakim jest białko.
Tak przynajmniej ja to rozumiem... ;D
Murzyn 42cm
07-11-09, 23:16
ok,thx w poniedzialek wybieram sie do sklepu,a jak bedize za drogo to allegro.pl i cwiczymy:) polecial sog :)
MolderDist
08-11-09, 17:40
Na Twoim miejscu przedewszystkim skupił bym się na uzupełnianiu jedznie.
Czyli gotowe posiłki typu MRP.
Zupki typu MAster Meal - sam jak mam problemy stosuje i bardzo dobre wyjście
lub Gainery z dużą ilością białka lub tzw. bulki z mniej więcej połową węgli/białka
np. http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=22819
Dopiero jak podstawowe kcal będzie uzupełnione i minimalna ilosc białka (2 g na kg) można myśleć o bcaa itp.
ok to jak kupywac to hurtem...
a co gdybym polaczyl BCAA XTRA activlab z jakims bialkiem serwatkowym80%??
Jak kiedyś zajmiesz się dietą to zrozumiesz ,że wiele odżywek i supli jest zbędne.Są to tylko dodatki ,które coś tam poprawią,ale bez diety wtopisz pieniądze i albo nic na nich nie osiągniesz,albo po odstawieniu nie utrzymasz efektów.