Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaka glutamine wybrac

Murzyn 42cm
06-11-09, 23:52
Miesiac temu kupilem sobie 1odzywke(bialko serwatkowe 80%) teraz bym sprubowal czegos innego.Padlo na glutamine bo nie ma efektow ubocznych i nikt jej nie poleca bo jest za droga...ale jesli sie znalazlo ,,gluta"za niska cene to czemu nie:) a wiec mam na oku takie firmy i produkty:
Hi Tec L-GLUTAMIN 200g - Mikronizowana L-Glutamina
Olimp L-Glutamine Glutamina 90 Kaps
Trec NAG L-GLUTAMINA 100 kaps MEGA Strong anabolic
AMINO 6800+GLUTAMINA+ BCAA+TAURYNA+WIT. B6+C PROS
a wiec ktore byscie polecili a ktore odradzili,ceny sa podobne i waha sie w granicach 40-70zl

mateohzp
06-11-09, 23:59
stary, nick to masz nieprzeciętny...
moze zamiast gluty to kreatyna?
jaki staż na siłowni?

Murzyn 42cm
07-11-09, 00:02
staz na silowni to 10miesiacy,idze 11. ale jak na kreche to wydaje mi sie ze za mlody jestem,w maju dopiero 16wybije

mateohzp
07-11-09, 00:07
to ja na Twoim miejscu bym sie za diete wziął i uważał z ciężarem na siłowni :):) jeszcze masz czas na mega mase!!

Murzyn 42cm
07-11-09, 00:13
no dietke mozna ulozyc, ale potem trzeba jej przestrzegac..:( a jak sie chodzi do szkoly i czasmi jest tak ze jak sie wychodzi o 6 to sei wraca o 22 to diete trafia ***.a na ,,mega mase" przyjdize czas,to wlasnie miedzy innymi dlatego nie chce brac krechy... a glut ma dosc powolne efekty ale te miesnie jakie buduje sa trwale,a z tego co wyczytalem wiele ludzie gluta traktuje jako uzupelnienie(czyt.witaminke)

niewula
07-11-09, 09:34
o glutaminie to jest duzo sporow wiec nie bede ci doradzal w tej sprawie
a ze tak sie spytam to do jakiej ty szkoly chodzisz , ze od 6-22?

Murzyn 42cm
07-11-09, 17:35
7:30-1pierwsza lekcja 16 silownia 19 trening w siatke... dom
np jakie spory?przeciez to jest aminokwas,co moze byc w nim zlego? ;/

burn
07-11-09, 18:08
Polecam BCAA XTRA z activlaba (bcaa + gluta) Szamam z kreatynką i bardzo ładnie siła idzie.

Ezachiel
07-11-09, 19:13
no dietke mozna ulozyc, ale potem trzeba jej przestrzegac..:( a jak sie chodzi do szkoly i czasmi jest tak ze jak sie wychodzi o 6 to sei wraca o 22 to diete trafia ***.a na ,,mega mase" przyjdize czas,to wlasnie miedzy innymi dlatego nie chce brac krechy... a glut ma dosc powolne efekty ale te miesnie jakie buduje sa trwale,a z tego co wyczytalem wiele ludzie gluta traktuje jako uzupelnienie(czyt.witaminke)

no tak, tylko ze bez diety wydawanie mamony na odzywki jest mocno nieopłacalne...

Murzyn 42cm
07-11-09, 20:34
nie,no wiadomo ze najlepiej przed snem lub po treningu jakis twarozek,jogurcik,na obiad jakies weglowodany(makaron,ryz,piersi z kur.)podstawy diety to mam i orientuje sie co ma sporo wegli/bialka witamin.ale zeby przestrzegac diety to byloby za trudne:( a wage mam taka ze nie musze schudnac,moge wrecz przytyc(70kg) ale to z5kg wiec w ciagu 2miesiecy to nie musi sie stac.. :)

apro tej gluty co burn polecil to sie powaznie zastanowie... :)

Murzyn 42cm
07-11-09, 21:57
ok to jak kupywac to hurtem...

a co gdybym polaczyl BCAA XTRA activlab z jakims bialkiem serwatkowym80%??

burn
07-11-09, 22:29
Zależnie od funduszy białko możesz dokupić. Taniej - np. wpc z ostrowii, drożej optimum whey gold standard 100% (ja nawet na masę białka nie kupuję, nie jest mi potrzebne)
Przy odpowiedniej diecie i dobrym treningu na pewno trochę mięska zrobisz.
Trochę młody jesteś i lepiej by było, żebyś za odżywki się jeszcze nie łapał ale to już twoja decyzja, w końcu staż już jakiś masz.

Murzyn 42cm
07-11-09, 22:46
no tak wlasnie jakbym sobie kupil cos pokroju ostrowi to bym bral na zmiane... i nie zadna dawke dla koksow co waza 100kg tylko ukrucil ja conajmniej o polowe:happy:

burn
07-11-09, 22:59
Nie na zmianę, tylko codziennie jedno i drugie. Bcaa to aminokwasy rozgałęzione (w skrócie wyselekcjonowane te, które są najbardziej potrzebne i organizm sam ich w odpowiedniej ilości nie wytworzy) Izolaty itd. stanowią bardziej uzupełnienie diety, w podstawowy budulec masy jakim jest białko.
Tak przynajmniej ja to rozumiem... ;D

galanter
07-11-09, 23:03
dobrze rozumiesz:)

Murzyn 42cm
07-11-09, 23:16
ok,thx w poniedzialek wybieram sie do sklepu,a jak bedize za drogo to allegro.pl i cwiczymy:) polecial sog :)

MolderDist
08-11-09, 17:40
Na Twoim miejscu przedewszystkim skupił bym się na uzupełnianiu jedznie.

Czyli gotowe posiłki typu MRP.

Zupki typu MAster Meal - sam jak mam problemy stosuje i bardzo dobre wyjście

lub Gainery z dużą ilością białka lub tzw. bulki z mniej więcej połową węgli/białka
np. http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=22819

Dopiero jak podstawowe kcal będzie uzupełnione i minimalna ilosc białka (2 g na kg) można myśleć o bcaa itp.

KowalX
08-11-09, 17:59
ok to jak kupywac to hurtem...

a co gdybym polaczyl BCAA XTRA activlab z jakims bialkiem serwatkowym80%??

Jak kiedyś zajmiesz się dietą to zrozumiesz ,że wiele odżywek i supli jest zbędne.Są to tylko dodatki ,które coś tam poprawią,ale bez diety wtopisz pieniądze i albo nic na nich nie osiągniesz,albo po odstawieniu nie utrzymasz efektów.