oskar
13-10-09, 16:05
mam pytanie jak są tak zwane
Współczynniki aktywności:
Nisko aktywny = 1 (brak ćwiczeń + praca siedząca)
Średnio Aktywny = 1.1 – 1.2 (Ćwiczenia 3 razy/tydzień + praca siedząca)
Aktywny = 1.3 – 1.4 (Codzienne intensywne ćwiczenia + praca „na nogach” )
Bardzo aktywny = 1.4 – 1.5 ( Codzienne intensywne ćwiczenia + praca fizyczna przez większą część dnia)
i nie wiem zbytnio do jakiej siebie sie wsadzić myślę , że do 1, 5 ale nie jestem pewien a wiec teraz opisze swój tydzień a wiec pon to tak
mam 16 lat od 8 do 14 w sgl w pon mam 1 wf z rana po szkole na godz do domu i o 15 pilka nozna same mecze taka liga nasza po pilce nożnej godz przerwy i silownia
wtorek nie ma wf ale mam trening kosza póltora godz od 16 30 do 18 a od 18 do 20 mam capueria(+godzina bo spiew jest czyli do 21)
sroda silownia tylko:) xD:P hehe
czwartek trening kosza 1,30min i dwa wf z rana
piatek silownia +trening kosza w tej kolejności<<
Współczynniki aktywności:
Nisko aktywny = 1 (brak ćwiczeń + praca siedząca)
Średnio Aktywny = 1.1 – 1.2 (Ćwiczenia 3 razy/tydzień + praca siedząca)
Aktywny = 1.3 – 1.4 (Codzienne intensywne ćwiczenia + praca „na nogach” )
Bardzo aktywny = 1.4 – 1.5 ( Codzienne intensywne ćwiczenia + praca fizyczna przez większą część dnia)
i nie wiem zbytnio do jakiej siebie sie wsadzić myślę , że do 1, 5 ale nie jestem pewien a wiec teraz opisze swój tydzień a wiec pon to tak
mam 16 lat od 8 do 14 w sgl w pon mam 1 wf z rana po szkole na godz do domu i o 15 pilka nozna same mecze taka liga nasza po pilce nożnej godz przerwy i silownia
wtorek nie ma wf ale mam trening kosza póltora godz od 16 30 do 18 a od 18 do 20 mam capueria(+godzina bo spiew jest czyli do 21)
sroda silownia tylko:) xD:P hehe
czwartek trening kosza 1,30min i dwa wf z rana
piatek silownia +trening kosza w tej kolejności<<