PDA

Zobacz pełną wersję : Zaczynam siłownię.

Weiderowski
12-10-09, 20:14
Mam 19 lat, gdy mialem 15, cwiczylem rok czasu u goscia na domowej silce. bralem wtedy kreatyne i nie narzekałem na przyrosty. pozniej zaczął sie alkohol. chlałem 3 lata, jestem alkoholikiem i chcę sie wyrwać z nałogu a wiem ze bez zadnego sportu mi się nie uda. takie rozwiązanie chę poczynić po psychozie alkoholowej. Psychoza trwała kilka dni, i dopiero wtedy człowiek uświadamia sobie jakim gównem jest alkohol. Zero snu przez kilka nocy, lęki, zwidy, słyszane głosy i brak orientacji gdzie się jest. doprowadzilem do tego poprzez okres 2 tygodni codziennego pijaństwa. Zapisalem sie dzisiaj na siłownie. teraz jestem zielony w tym temacie. Zapytałem się o rozpiske instruktora który propozycją planu mnie bardzo zdziwił. otóż powiedział mi, ze najlepszym planem dla mnie jest :
ćwiczenie w pon, środa, piątek
to oczywiscie jest normalne, ale powiedzial mi tak cwiczyc :
w każdy dzien cwiczenia mam robic
BIC: 4 serie po 12 powtorzen
TRIC: 4 serie po 12 powtorzen
PLECY: 4 serie po 12 powtorzen
BARKI i PLECY to samo i to wszystko na raz w kazdy dzien.

otoz dziwi mnie to, ze powiedzial mi, ze robić wszystko na raz :|
kiedyś jak ćwiczyłem to robilem tak, ze w poniedzialek klata + bic, i na kazdą partie po 3 cwiczenia po 4 serie i 12 powtorzen, wtorek robilem plecy + tric i tez tak ze 3 cwiczenia po 4 serie i 12 powtorzen, a piątek barki i nogi tez podobnie jak wyżej, takze poszczegolne partie ciala rozkladalem na każdy dzien.Chciałbym abyście skomentowali propozycje instruktora, bo może on mi dobrze mówi, a ja nie mam racji. jeżeli podążam dobrym tropem, prosiłbnym was o dobrą rozpiske na siłkę.

oskar
13-10-09, 15:27
myślę , że on ci chciał dać rospiskę ogólno rozwojowego treningu:)

Weiderowski
14-10-09, 13:56
taki trening jest do dupy nie prawdaz? pomozecie mi w doborze planu ?

D3
14-10-09, 15:10
Rzuć okiem do podwieszonych tematów z treningami.