Zobacz pełną wersję : Hmm... dieta .... prosze o pomoc z pomysłami sprawdzony
Prezydent_1c
05-01-07, 19:30
Witam, to pytanie kieruje do nieco bardziej doświadczonych żytkowników tego forum, mianowicie chodzi mi o to jak dobrac sobie diete przy 79kg wagi. Chodzi mi o nabranie masy. Prosze o jakies sprawdzone sposoby bo moje dotychczasowe "super diety na mase" sie nie sprawdzały. Ćwicze 4 razy tygodniowo dosyć intensywnie. Poza tym wykonuje różne ćwiczenia poprawiające krążenie i kondycję poza siłownią (bieganie 2x i basen raz tygodniowo).
Pozdrawiam i dziękuje za odp.
2x bieganie i basen... i zapewne jeszcze jestes ektomorfikiem...
Temu diety nie działały chyba ze byly strasznie do d**y.
...
Oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne i najlepiej sam sobie uloz diete a my ci ja potem sprawdzimy.
gainerka sobie kup.a co do diety
sniadanie
platki z mlekiem do tego rodzynki daktyle
jajka np z 4 bialka a 1 zoltko
sniadanie 2
kanapki z serami;zultym,bialym,topionym
owoce banany jablka
obiad
kurczak z warzywami
piers z kurczaka
ryba
potreningowy
kanake z miodem,serami
batony;mars snikers
kolacja
ryz
ryba np w puszce
jajka na twardo
Prezydent_1c
05-01-07, 20:13
Czyli nie wykonywac tego rodzaju ćwiczeń ? Ja juz wole nic nie układać bo wystarczająco sobie zje***** dotychczasowe treningi... i nie jestem endomorfotykiem ;)
Pozdrawiam
sproboj nie biegac :grin:
CreativePL
05-01-07, 20:56
powiedz ile jesz posilkow dziennie?, jak wyglada twoj trening napisz dotychczasowa diete
ja sie pytam czy jestes ektomorfikiem. Endomorfik to calkiem inna historia.
Jak najmniej aerobow jesli zalezy ci na masie.
Prezydent_1c
05-01-07, 22:46
Heh :mrgreen: chodziło mi o endomorfika oczywiście :P A narazie wyglądało to tak Śniadanie : płatki owsiane , mleko , owoc
W szkole : Kanapki z serem żółtym, owoc, baton
Popołudniu : obiad (starałem sie jesc ryż zamiast ziemniaków) , serek homogenizowany , owoc, czekolada
Po treningu : gainer
Kolacja: płatki owsiane (jajecznica z makaronem) owoc
miejwięcej jakoś tak to wyglądało oczywiście nie trzymałem tej diety idealnie i w niedziele jadłem wszytko co mi tylko pasowało (w ten dzień nie obowiązywała dieta)
[ Dodano: 05-01-2007, 22:47 ]
O to nie trzymanie diety idealnie chodzi mi ze nie zawsze udawało mi sie zjeść ryż zamiast ziemniakw np.
CreativePL
06-01-07, 01:37
zeby nabrac masy musisz jesc z 6razy dziennie :!: inaczej ani rusz, w sumie to co napisals to nie dieta tylko normalne posilki na obiad jakas piers z kuraczka, ryby, przed treningiem jakis koktajl bialkowy ew. energetyczny, po treningu np ryz z truskawkami(ten gainier odrazu w szatni a ryz w domu) kolacja preferowal bym jakiegos tunczyka w puszce(jajecznica tez moze byc) pamietaj ze trzeba w sumie nonstop jesc posilki odrzywcze nie zaoychac sie