PDA

Zobacz pełną wersję : Hmm... dieta .... prosze o pomoc z pomysłami sprawdzony

Prezydent_1c
05-01-07, 19:30
Witam, to pytanie kieruje do nieco bardziej doświadczonych żytkowników tego forum, mianowicie chodzi mi o to jak dobrac sobie diete przy 79kg wagi. Chodzi mi o nabranie masy. Prosze o jakies sprawdzone sposoby bo moje dotychczasowe "super diety na mase" sie nie sprawdzały. Ćwicze 4 razy tygodniowo dosyć intensywnie. Poza tym wykonuje różne ćwiczenia poprawiające krążenie i kondycję poza siłownią (bieganie 2x i basen raz tygodniowo).
Pozdrawiam i dziękuje za odp.

P4l4d7n
05-01-07, 20:00
2x bieganie i basen... i zapewne jeszcze jestes ektomorfikiem...

Temu diety nie działały chyba ze byly strasznie do d**y.
...
Oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne i najlepiej sam sobie uloz diete a my ci ja potem sprawdzimy.

damiano
05-01-07, 20:04
gainerka sobie kup.a co do diety
sniadanie
platki z mlekiem do tego rodzynki daktyle
jajka np z 4 bialka a 1 zoltko
sniadanie 2
kanapki z serami;zultym,bialym,topionym
owoce banany jablka
obiad
kurczak z warzywami
piers z kurczaka
ryba
potreningowy
kanake z miodem,serami
batony;mars snikers
kolacja
ryz
ryba np w puszce
jajka na twardo

Prezydent_1c
05-01-07, 20:13
Czyli nie wykonywac tego rodzaju ćwiczeń ? Ja juz wole nic nie układać bo wystarczająco sobie zje***** dotychczasowe treningi... i nie jestem endomorfotykiem ;)
Pozdrawiam

damiano
05-01-07, 20:15
sproboj nie biegac :grin:

CreativePL
05-01-07, 20:56
powiedz ile jesz posilkow dziennie?, jak wyglada twoj trening napisz dotychczasowa diete

P4l4d7n
05-01-07, 22:17
ja sie pytam czy jestes ektomorfikiem. Endomorfik to calkiem inna historia.

Jak najmniej aerobow jesli zalezy ci na masie.

Prezydent_1c
05-01-07, 22:46
Heh :mrgreen: chodziło mi o endomorfika oczywiście :P A narazie wyglądało to tak Śniadanie : płatki owsiane , mleko , owoc
W szkole : Kanapki z serem żółtym, owoc, baton
Popołudniu : obiad (starałem sie jesc ryż zamiast ziemniaków) , serek homogenizowany , owoc, czekolada
Po treningu : gainer
Kolacja: płatki owsiane (jajecznica z makaronem) owoc
miejwięcej jakoś tak to wyglądało oczywiście nie trzymałem tej diety idealnie i w niedziele jadłem wszytko co mi tylko pasowało (w ten dzień nie obowiązywała dieta)

[ Dodano: 05-01-2007, 22:47 ]
O to nie trzymanie diety idealnie chodzi mi ze nie zawsze udawało mi sie zjeść ryż zamiast ziemniakw np.

CreativePL
06-01-07, 01:37
zeby nabrac masy musisz jesc z 6razy dziennie :!: inaczej ani rusz, w sumie to co napisals to nie dieta tylko normalne posilki na obiad jakas piers z kuraczka, ryby, przed treningiem jakis koktajl bialkowy ew. energetyczny, po treningu np ryz z truskawkami(ten gainier odrazu w szatni a ryz w domu) kolacja preferowal bym jakiegos tunczyka w puszce(jajecznica tez moze byc) pamietaj ze trzeba w sumie nonstop jesc posilki odrzywcze nie zaoychac sie