PDA

Zobacz pełną wersję : Trener osobisty Wrocław

nico
27-09-09, 17:28
Witam.

Szukam trenera osobistego we Wrocławiu.

Czy ktoś mógłby mi kogoś polecić?

Pozdrowionka.

Yosho
27-09-09, 20:20
Człowieku, idziesz na siłkę i tam się pytasz i takie rzeczy:D A po drugie (jeśli oczywiście chcesz ćwiczyć na siłce) to tam jest wielu trenerów i osobisty nie będzie Ci potrzebny:D Chyba, że chcesz ćwiczyć w domu no to popytaj na mieście:P Na siłce też pewnie będą wiedzieć!:happy::happy:

nico
30-09-09, 10:31
Może się źle określiłem.

Ja mam 25lat, 174cm, 92kg, wcześniej ćwiczyłem przez 7 lat sztuki walki, teraz trzy lata przerwy i po prostu chcę wrócić do formy.

Natomiast moja żona ma 30lat, 162 cm i 130 kg.

Instruktorów z siłowni faktycznie jest na pęczki.

Ale mi chodzi o kogoś z doświadczeniem, kogoś kto nie zaproponuje mojej żonie na pierwszym treningu godzinę biegu i skoków na skakance, bo dla osoby z taką nadwagą to zabójstwo. Kogoś kto potrafi wytłumaczyć(jak instruktor), ale i zmotywować(jak trener). Po prostu nie chce trafić na sztampowego palanta.

Mam nadzieje, że ktoś na forum jednak zna taką osobę.

A może mam za duże wymagania?

Z góry dziękuję za pomoc.:smile:

adonis18
30-09-09, 12:36
niestety nie mogę polecić nikogo takiego(nie jestem z wrocka), ale wydaje mi się, że musisz zmienić troche nastawinie... czasy się zmieniają, trenerzy są coraz lepiej wykształceni i wiedzą ocb, a także ich stosunek do podopiecznych jest coraz bardziej profesjonalny :smile:

co mogę podpowiedzieć (co, wydaje mi się, że ja zrobiłbym na twoim mcu):
zapisz żone na basen (odciąża stawy - nie wiem czy u was jest coś takiego, ale poszukaj zajęć typu aquafit, albo po prostu pływanie - nic lepszego nie będzie na początek) ale najpierw:
1. lekarz (cięzko mi uwierzyć, że bez jakichś poważnych zaburzeń np hormonalnych, w dzisiejszych czasach kobieta o wzroście 162cm osiąga taką wagę, nawet po urodzeniu 5ga dzieci)
2. dietetyk (sprawa podstawowa - ja bym celował w dietę wysokobiałkową, znam pare dziewczyn, które zrzuciły na niej po kilka ładnych kg, właśnie po dzieciach)
3. psycholog (poważnie - jeśli chodzi o motywacje, sami możecie sobie nie poradzić)

pamiętaj też o tym, że nagle spadki wagi ciała nie są wskazane, nie tylko ze wzgl estetycznych (skóra), ale ogolnozdrowotnych

to chyba tyle, jeśli chodzi o mnie, powodzenia

nico
30-09-09, 22:32
Tak oczywiście, że jest to związane ze stanem zdrowia.
Lekarz jest, kilku nawet, chodzi też do psychologa no ale niestety instruktorzy, na których się natknęliśmy byli nieprofesjonalni, opryskliwi, zadzierający nosa lub patrzący z pogardą (nie chcąc używać nieprzyzwoitych słów) - a tego jak sami rozumiecie chcielibyśmy uniknąć. Otyłej osobie przez takich ludzi jeszcze ciężej zacząć ćwiczyć.

Dziękuję za podpowiedzi.:smile:

sebastian5000
28-10-09, 13:11
Witam.
Podaję link do trenera osobistego.
Pozdrawiam

Adamek28
25-12-10, 22:15
polecam moją trenerkę ................ więcj znajdziesz na stronie
wygląda niewinnie ale jak zrobi ci trening to wymiękasz.
Aż wstyd się przyznać.

fallenursus
25-12-10, 22:19
jeszcze jeden taki post i bedzie to twoj ostatni