Zobacz pełną wersję : Pomóżcie ustalić mi dietę!!??
Witam, jestem tutaj nowy i zarejestrowałem się przede wszystkim po to, aby uzyskać pomoc. Otóż, chciałbym znacząco przybrać na wadze, jednak nie wiem co w tym celu uczynić, zwracam się z pytaniem i prośbą, czy mógłby ktoś w przybliżeniu chociaż ułożyć dla mnie dietę?
Mam 187 cm wzrostu, 79 kg wagi, obwód klatki 95cm , biceps 35 cm, jak widać po wymiarach jestem dość szczupły, dodam bardzo ważny wątek iż treningi związane mam z piłką nożną (jestem piłkarzem półzawo-amator.) niż z siłownią.
dodatkowo przed i po treningu biorę odżywkę GAINER.
Czy ktoś mógłby mi doradzić??? Z GÓRY DZIĘKUJE!!
podaj wiek
ile zjadasz posiłków na dobę
ile treningów w tygodniu ,ile czasu piłki ile siłowni,a najlepiej podaj
aktywność szolną/zawodową i pozaszkolną/pozazawodową
-niska,średnia,wsoka
mam 22 lata, podam Ci jakie posiłki i o których godzinach średnio zjadam:
7-00 kawa, 9-00 śniadanie - płatki kukurydziane ( w tym ponad pół litra mleka)
11:00 II śniadanie - chleb zwykły z wędliną bądź zółtym serem
14:00 obiad - ziemniaki, mięso(kurczak, wieprzowina), pierogi,
17:00 przekąski w postaci chleba z wędliną
19:00 kolacja : chleb z wędliną, czasami płatki kukurydzianie, pizza.
Dodatkowo pijam dość dużo pepsi;/ (taki mały nałóg)
Treningi: Poniedziałek- Wtorek 1,5 godz (piłka nożna)
Środa 2 godz, 1 godz siłownia
czwartek-piątek 1,5 trening
sobota-bądź niedziela mecz (około 2 godz.)
jeśli chodzi o aktywność zawodową to raczej średnia, taka sama pozazawodowa. (ale to jestem w stanie zmienić, jeśli trzeba.)
jeszcze jeśli byś mógł to podpowiedz mi czy stosowanie tej odżywki GAINER to na dobre wyjdzie czy nie? stosuję ją od nie całych 3 miesięcy
porcję przed treningiem i porcję po (porcja 165g / 0,5 mleka)
pierogi i pizza jak na razie nic mi nie mówią
w jakiej ilości zjadasz te posiłki?
pierogi z mięsem+tłuszcz, pizza pieczarki, szynka sosy itp.
Pierogi w tygodniu jakieś 1 kg, pizza 0,5 kg
jeśli chodzi o inne posiłki to chleb 150 g, obiad ziemniaki 100 g, mięso 100 g,
jem podobnie.
waga 55kg czy to nie jest poje**bane ? ;/
niewłaściwe jedzenie i najpierw trzeba zacząć od policzenia zapotrzebowania kalorycznego i rozłożyć to na 5-6posiłków na dzień co około 3h
siwy170588
12-09-09, 14:38
heh chcial bym w diecie miec pierogi i pizze.....no ale cuz mam ryż i ser
proponowal bym ci obliczenie zapotrzebowania kalorycznego albo pujsc na latwizne i niech ktos ci poda gotowa diete moge dac ci swoja po wprowadzeniu kilku modyfikacji i wyzeczeniu sie pierożków pizzy i chipsów jest skuteczna
jak cos to pisz
nawet jeśli ważysz tak samo dieta nie będzie pasować ,bo nie podaje się ich patrząc na masę ,ale na zapotrzebowanie kaloryczne
podawać diety na konkretną wagę to kompletna parodia
heh chcial bym w diecie miec pierogi i pizze.....no ale cuz mam ryż i ser
proponowal bym ci obliczenie zapotrzebowania kalorycznego albo pujsc na latwizne i niech ktos ci poda gotowa diete moge dac ci swoja po wprowadzeniu kilku modyfikacji i wyzeczeniu sie pierożków pizzy i chipsów jest skuteczna
jak cos to pisz
Mógłbyś podsunąć ją???
http://www.e-kulturystyka.info/forumdisplay.php?f=34
fallenursus
13-09-09, 02:12
heh chcial bym w diecie miec pierogi i pizze.....
nierozumiem, w czym problem?
maka razowa, pierogi ze slodkich ziemniakow/twarogu, z miesem i kapucha, w czym problem?
cienkie ciasto razowe pod pizze,posmarowane przecierem pomidorowym wlasnej roboty, kurczak,tunczyk, ser zolty-nisko tluszczowy.grzyby, warzywa...owoce morza, mozesz na ciasto posmarowac sos pesto.
PYCHA
Anaboliczny Koks
13-09-09, 09:21
no pizza dobra mozesz np z samymi wazywami + ser zolty na gore. Jak lubisz ,wszystko liczysz i masz