PDA

Zobacz pełną wersję : Ćwiczenia/koniec z siłownią?

maxsior92
05-08-09, 23:46
Witam wszystkich mam takie pytania. Kilka osób mi powiedział ze jak teraz jem białko, ćwicze itd. Jest narazie dobrze, ale po skonczeniu cwiczen na dobre(czyli zamknieciu siłowni) podobno sie tyje bo organizm nie spala takaniki tłuszczowej i nie ma wysiłku ? Czyto prawda?
Z góry dziekuje i pozdrawiam

slim shady
06-08-09, 00:22
Przy wysiłku siłowym jesz duzo wiecej od przecietnego człowieka, przy odebraniu tego wysiłku bez obecnosci innej aktywnosci, tłuszcz zacznie sie odkładac. Z wiekiem organizm sie starzeje i spowalnia sie proces przemiany materii co powoduje przyrost tkanki tłuszczowej. Jak sobie z tym poradzic ? Poprostu cwicz dalej, biegaj, pływaj, itp. I uwazaj na posiłki. Ale nie jest jednoznaczne to ze jak przestaniesz cwiczyc staniesz sie grubym.

KowalX
06-08-09, 01:11
jeśli przestajesz ćwiczyć powinieneś po prostu zmniejszyć ilość dostarczanych kalorii ,bo ci nie będą potrzebne ,a nie wykorzystana energia zostaje zmagazynowana.Nie do końca skumałem o co chodzi z tym zamknięciem na dobre?jeśli miałbyś przerwać całkowicie trening i nie podejmować go już nigdy to odpowiedź ,którą podałem wyżej.Jeśli natomiast chodzi o przerwie po treningu mamy przyśpieszony metabolizm

Jolly
06-08-09, 07:55
j/w, zmniejszasz kcal i nie tyjesz.

Jolly
06-08-09, 08:59
Hehe, jak lubisz jeść to sobie biegasz, i możesz wiecej zjeść.