Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Gotować czy nie?



Zioman
05-08-09, 18:20
Mam taki problem. Jem 200 gram ryżu do każdego posiłku. Strasznie ciężko jest to pochłonąć. I mam pytanie:
Czy jadł ktoś nie ugotowany ryż?
Popijałbym go wodą i tylko boję się, żeby mi żołądka lub jelit nie rozje..ło.
:happy:

Jolly
05-08-09, 18:25
Nie jedz surowego bo biegunki dostaniesz.

alder
05-08-09, 18:33
surowy ryż ? nie słyszałem. dałbyś radę przegryźć ?
w sumie odradzam ;]

Jolly
05-08-09, 18:36
on nie chcialby przegryzac tylko polykac popijając wodą.

Zioman
05-08-09, 18:39
ok. dzięki :>

Jolly
05-08-09, 18:44
A ile masz tych posiłków dziennie?

rifek
05-08-09, 18:51
ja mialem tez na poczatku problem z ryżem teraz kupuje sosy dokladnie to słodko-kwaśny dodaje troche mieszam i wchodzi idealnie ;D

slim shady
05-08-09, 22:23
przeciez mozesz jesc jeszcze kasze/ziemniaki/owsiane

Jolly
05-08-09, 22:24
Ziemniaki to nie bardzo, musiałby całe góry zjeść aby było tyle kcal co w ryżu :)

slim shady
05-08-09, 22:34
ziemniaki sa dobra odskocznia w monotonnej diecie i napewno łatwiej wciagnac gore ziemniakow niz te 100 g ryzu

ale to nie jest opcja na stałe

Jolly
05-08-09, 22:34
W dodatku maja wysoki IG, jednak przy diecie na masę nie jest to złe.

Zioman
05-08-09, 22:44
Tak ziemniaki to dobre po treningu.
A posiłków z ryżem mam cztery.

alder
06-08-09, 00:28
co do sosów, czasem nie zawierają one za dużo glutaminianu sodu ? ;>

KowalX
06-08-09, 00:37
masz makarony które są świetnym źródłem węglowodanów.Masz kaszę,makaron ryżowy,ryż.Możesz kupić warzywa i wymieszać z ryżem,możesz kupić fasolkę i również wymieszać z ryżem.Gotuj go jednak :)