Zobacz pełną wersję : Gotować czy nie?
Mam taki problem. Jem 200 gram ryżu do każdego posiłku. Strasznie ciężko jest to pochłonąć. I mam pytanie:
Czy jadł ktoś nie ugotowany ryż?
Popijałbym go wodą i tylko boję się, żeby mi żołądka lub jelit nie rozje..ło.
:happy:
Nie jedz surowego bo biegunki dostaniesz.
surowy ryż ? nie słyszałem. dałbyś radę przegryźć ?
w sumie odradzam ;]
on nie chcialby przegryzac tylko polykac popijając wodą.
A ile masz tych posiłków dziennie?
ja mialem tez na poczatku problem z ryżem teraz kupuje sosy dokladnie to słodko-kwaśny dodaje troche mieszam i wchodzi idealnie ;D
slim shady
05-08-09, 21:23
przeciez mozesz jesc jeszcze kasze/ziemniaki/owsiane
Ziemniaki to nie bardzo, musiałby całe góry zjeść aby było tyle kcal co w ryżu :)
slim shady
05-08-09, 21:34
ziemniaki sa dobra odskocznia w monotonnej diecie i napewno łatwiej wciagnac gore ziemniakow niz te 100 g ryzu
ale to nie jest opcja na stałe
W dodatku maja wysoki IG, jednak przy diecie na masę nie jest to złe.
Tak ziemniaki to dobre po treningu.
A posiłków z ryżem mam cztery.
co do sosów, czasem nie zawierają one za dużo glutaminianu sodu ? ;>
masz makarony które są świetnym źródłem węglowodanów.Masz kaszę,makaron ryżowy,ryż.Możesz kupić warzywa i wymieszać z ryżem,możesz kupić fasolkę i również wymieszać z ryżem.Gotuj go jednak :)