Zobacz pełną wersję : pytanie do specjalistów
Witam mam do was takie pytanie. Mam kolege ktory ma duzo tkanki tluszczowej i wogole nie widac po nim ze ćwiczy ale podnosi na laweczce większy cieżar ode mnie. Ja mam słabo ale widocznie rozwinięte mięśnie. Jak myslicie trenowac cos na sile czy dalej jechac planem na mase?
Bo jak ma dużą masę to z natury większe mięśnie, tak to już jest.
Masa to siła. Ludzie, gdzie tu logika?. Zapodaj sobie dobrą dietę białkową i ciśnij z planem na masę..
ok ma mase ale tluszczowa
Tak, ale człowiek musi żyć. Poruszać się, chodzić etc. A jak on waży 100kg to ma mięśnie przystosowane do swojej wagi. Zanim zaczeliście ćwiczyć to on miał więcej siły bo żył 100-etką, a ty przykładowo 60siątką...
nic dodać, nic ująć. weź się za dietę i zobaczysz efekty :twisted: nie będziesz się dziwił koledze
ogólnie nie ma znaczenia czy 100 kg czy 60 kg po prostu masz mniej siły i tyle... nieraz można spotkać gości z mała wagą i więcej cisną od tych grubasów :)
Anaboliczny Koks
25-07-09, 08:10
A co przed treningiem wzieli hmm ?
Koks: co ma twój post do tematu? :>
tomkobonko
25-07-09, 16:37
Witam mam poważny problem .Chodzę na siłownię od 2 miesięcy regularnie w Poniedziałki trenuje biceps :uginanie ramion ze sztanga stojąc uginanie ramion ze sztangielka na stojąco. Barki: wyciskanie sztangi stojąc za głowa (28 kg). Unoszenie ramion przed soba sztanga (15 kg) .Podnoszenie sztangi wzdłuż tłowia (19 kg). A także ćwiczenie na motylki w duzym rozkroku nisko pochylony i sztange przyciągam do klatki piersiowej (28 kg) . Środy: Klatka piersiowa: Wyciskanie sztangi na ławce(50 kg) .Rozpięki (50 kg) .Triceps wyciskanie sztangi przy wąskim uchwycie(30 kg). wyciskanie za głowy sztangielki ( 7 kg ) i kapturki (40 kg). W Piątki powtarzam te ćwiczenia z Poniedziałku. Robie te ćwiczenia 4 Serie po 8 Powtórzeń każde. Zajmuje mi to tak około 30 minut następnie siadam na wioślarza i ćwiczę na nim około 30 minut Gdzie trenuje brzuch ,nogi ,klatkę piersiowa ,biceps . Przyczym bardzo się poce.
Moja dieta jest praktycznie codziennie taka sama po wstaniu biorę pigułki na odchudzanie (Therm Line 2 ) ( 2 kapsułki ) po 30 minutach jem jajecznice następnie około 14;30 jem ryz i łykam kolejne 2 pigułki o 15 idę na siłownie po wyjściu jem rożnie mielone ,schabowe ,mięso z kurczaka gotowane lub smażone.
Wypijam codziennie od 1,5 do 3 litrów wody
No wiec tak mam 23 lata 170 cm wzrostu warze 78 kg w bicepsie mam 38 cm , w udzie 57 w brzuch 94 cm i w klacie 100 no i tu jest ten problem bo moja klatka nie wygląda jak klatka męska tylko jak damska po prostu mam piersi i nie mogę się ich pozbyć. I tu chciałbym prosić o pomoc co mam zrobić z tym żeby ich się pozbyć
Aha tak około roku temu tez chodziłem na siłownie ale się zniechęciłem ponieważ nie widziałem efektow .
Z Góry dziekuje..
Zapewne masz zaawansowaną ginekomastię. Idź do lekarza.