Zobacz pełną wersję : Smażony ryż
Od pewnego czasu po tym jak ugotuje ryż smaże go na patelni z cebulką i dodaje do tego np. vegety. Jest wtedy dla mnie smaczniejszy i tak szybko sie nie przejada. Czy przez takie smażenie moze stracić jakies wartości odżywcze ?
Świstak, spróbuj go ugotowć, wymieszać z jakiem, przyprawić, uformować w kotleciki i wtedy usmażyć BAAAARDZO SMACZNE :mrgreen: :mrgreen:
Tylko pamiętaj o małej ilości oleju :wink: .
Czy przez takie smażenie moze stracić jakies wartości odżywcze ?
Chyba nie.
pzdr.
Bardzo dobry pomysł ale najlepiej nie jesc ryzu zaraz po ugotowaniu tylko spozywac go na drugi, dzien wtedy ma on wiecej wartosci odzywczych pozdrowionka :wink:
nefretette
25-12-06, 23:29
Bardzo dobry pomysł ale najlepiej nie jesc ryzu zaraz po ugotowaniu tylko spozywac go na drugi, dzien wtedy ma on wiecej wartosci odzywczych pozdrowionkaskąd ta teoria?
z ( | ) chyba
na drugi dzień to możesz gwożdzie ryżem przybijac tak sie zeschnie
Bardzo dobry pomysł ale najlepiej nie jesc ryzu zaraz po ugotowaniu tylko spozywac go na drugi, dzien wtedy ma on wiecej wartosci odzywczych pozdrowionka
Stary, skąd ty takie teorie wyciagasz :shock: , jak lubisz jeść suchy, wczorajszy ryż to jedz ile wejdzie.
pzdr.
Świstak, spróbuj go ugotowć, wymieszać z jakiem, przyprawić, uformować w kotleciki i wtedy usmażyć BAAAARDZO SMACZNE
Próbowałem i z jajkiem, też dobre. Chodziło mi tylko o to czy samo smażenie pozbawia czegoś potrawe.
czy samo smażenie pozbawia czegoś potrawe.
Chyba nie, ale naukowo nie wiem jak to wygląda. Napeno smażony ma więcej tłuszczu :wink:
pzdr.
Ok dzięki :) O tłuszcz sie aż tak nie boje.