Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Smażony ryż

Świstak
25-12-06, 14:16
Od pewnego czasu po tym jak ugotuje ryż smaże go na patelni z cebulką i dodaje do tego np. vegety. Jest wtedy dla mnie smaczniejszy i tak szybko sie nie przejada. Czy przez takie smażenie moze stracić jakies wartości odżywcze ?

jonasz7
25-12-06, 17:12
Świstak, spróbuj go ugotowć, wymieszać z jakiem, przyprawić, uformować w kotleciki i wtedy usmażyć BAAAARDZO SMACZNE :mrgreen: :mrgreen:
Tylko pamiętaj o małej ilości oleju :wink: .

Czy przez takie smażenie moze stracić jakies wartości odżywcze ?

Chyba nie.
pzdr.

Luki_25
25-12-06, 23:04
Bardzo dobry pomysł ale najlepiej nie jesc ryzu zaraz po ugotowaniu tylko spozywac go na drugi, dzien wtedy ma on wiecej wartosci odzywczych pozdrowionka :wink:

nefretette
25-12-06, 23:29
Bardzo dobry pomysł ale najlepiej nie jesc ryzu zaraz po ugotowaniu tylko spozywac go na drugi, dzien wtedy ma on wiecej wartosci odzywczych pozdrowionkaskąd ta teoria?

tomek.
25-12-06, 23:44
z ( | ) chyba

na drugi dzień to możesz gwożdzie ryżem przybijac tak sie zeschnie

jonasz7
26-12-06, 10:07
Bardzo dobry pomysł ale najlepiej nie jesc ryzu zaraz po ugotowaniu tylko spozywac go na drugi, dzien wtedy ma on wiecej wartosci odzywczych pozdrowionka

Stary, skąd ty takie teorie wyciagasz :shock: , jak lubisz jeść suchy, wczorajszy ryż to jedz ile wejdzie.
pzdr.

Świstak
26-12-06, 12:32
Świstak, spróbuj go ugotowć, wymieszać z jakiem, przyprawić, uformować w kotleciki i wtedy usmażyć BAAAARDZO SMACZNE

Próbowałem i z jajkiem, też dobre. Chodziło mi tylko o to czy samo smażenie pozbawia czegoś potrawe.

jonasz7
26-12-06, 12:40
czy samo smażenie pozbawia czegoś potrawe.

Chyba nie, ale naukowo nie wiem jak to wygląda. Napeno smażony ma więcej tłuszczu :wink:
pzdr.

Świstak
26-12-06, 12:47
Ok dzięki :) O tłuszcz sie aż tak nie boje.