Zobacz pełną wersję : Prosze o pomoc
Mam 15 lat 175 cm wzrostu i waże 50 kg.Mam sporo niedowagi ale zato mam siłe i mięśnie nawet nawet.Co mógłbym brać białko?Kreatyna?Slyszalem ze daje spory przyrost masy ciala.Prosze o konkrety :)
o boze...przy 175cm wazysz 50kg i mowisz ze masz mieśnie?? gdzie?? dieta dieta dieta dieta.....dieta!! potem trening i do bardzo ciezki....boze...masz wymiary jak dzieci w afganistanie...
w profilu masz napisane ze cwiczysz rok:O cos ty cwiczył?? niejedzenie?? kto dłuzej wytrzyma??
no ale skoro "cwiczyłes" przez rok to mysle ze mozesz wziac kreatyne do tego jakies białko...noi moze cos bedzie....za jakis czas...
proponuje jesli juz rok cwiczysz kreatynke mono + Koncentrat bialek serwatkowych z ostrowi (waniliowe najlepsze moim zdaniem i bananowe nawet,nawet :D ) i jakas Dietka przy kreatynie dobrze by bylo jak bys sie jej trzymal.Jak niemasz to do dzialu Dieta i sobie rozpisz a jak nie poradzisz sobie to popytaj chlopaki Ci pomoga :p. Pozdro
SoPeL, twoje pytanie nie ma nic wspólnego z działem doping, nie wiem dlaczego ten dział wybrałeś.
Ty ćwiczysz już rok i ważysz 50kg?? Człowieku przy wzroście 175cm powinieneś mieć z 80kg po roku czasu...Stosuj na początek jakąłś odżywkę na mase...polecam MEGA MASS 2000, mi dodał 6kg.
Gonatropin
01-01-07, 10:35
Spokojnie ma dopiero 15lat wszystko jeszcze przed nim. Dla Ciebie jedynym wyjsciem jest zbilansowany dobór makroskładników, w dziale na pewno znajdziesz kilka przykladowych schematów od których możesz zacząc.
Temat, do przeniesienia.
CreativePL
01-01-07, 19:17
Nie najezdzajcie tak na niego nie kazyd moze tak latwo przytyc (jestem tego zywym dowodem ;) ) a co do odrzywki pamietaj ze sama odrzywka to 50% sukcesu drugie 50 to dieta.
i nie zapomni o planie na mase nie machaj ta sztanga jak oszalaly bo pamietaj wiecej nie znacz lepej :roll:
spokojnie zainwestu w kreatyne najzwyklejsza na poczatek i dobra masowke w sklepie ci doradza wszystko zalezy od wielkosci portwela nie zapomnij o DIECIE bo nawet najlepsze odzywki ci nie pomoga
exenone, a ty cwiczysz 3 lata i wazysz 68 kg?? jak to mozliwe?? powinienes juz wazyc koło 80kg:P
do tego zalezy na co cwczysz:P mase czy rzeźbe:P pozdro
exenone, a ty cwiczysz 3 lata i wazysz 68 kg?? jak to mozliwe?? powinienes juz wazyc koło 80kg:P
do tego zalezy na co cwczysz:P mase czy rzeźbe:P pozdro
Radar a ty co?? Będziesz biegał za mną na każdy wpis i mnie krytykował...zdziwiłem się, bo po roku treningu przybiera się na wadze a 50kg, to żaden wynik...ja przybrałem jakieś 20kg, więc jestem zadowolony...ale po roku treningu przybyło mi jakieś 8kg, więc się zdziwiłem, no bo czyżby on ważył przed treningami 42kg??
exenone, wiem o co chodzi tylko pokazałem Ci ze po roku cwiczen wcale nie musisz wazyc 80 kg:P to ze sopel jest chudy jak cholera nie ulega watpliwosci:P pozdro:D
To wszystko jest umowne zależy od czego się startuje z poziomu leszcza(50-60) kg przy wzroście 170-180 jest dużo do zrobienia.
I te przyrosty po roku typu 20 kg to chyba ściema ile w tym jest suchej masy??
Nie podaję własnego przykładu bo choć jestem ciężki to mam duży brzuch, ale i na wiosnę przyjdzie na to pora.
Teraz to robię lajtowe treningi bo mam zapalenie achillesa i nie bardzo mogę ćwiczyć choć przynajmniej trochę przedramię, bica i trica męczę.
Radar za bardzo się chyba angażujesz nie dołuj słabszych i młodszych od siebie.
:mrgreen: :mrgreen: Spoko radar, nareżcie się zrozumieliśmy :mrgreen:
SoPeL, fakt za wielki to ty nie jesteś. Ale nic się nie martw, będzie lepiej. Jesteś jeszcze młody więc masz szybki metabolizm, a co za tym idzie nie nabierzesz szybk omasy.
Według mnie to powinieneś sobie ułożyć trzy dniowy plan, dobrą dietę i zakupić gainerka 1 z Vitalmaxa. Krete na razie sobie odpuść jak masz siłe.
pzdr.