Zobacz pełną wersję : jak szybko zmniejszyc wagę
Siema mam takie pytanie odnośnie stracenia na wadzę. Mam 16 lat ,ważę 128 kg i mam 1.90 metra wzrostu . Na wstępie nie ukrywam ze jestem gruby w lecie trochę kicha zdjąc koszulkę ;p . Z siłą nie ma źle na siłowni cisnę 93 kg na klatę ale mam problem bo nie mogę schudnąc . Przez okres wakacji planuje zbic wagę (nie wiem ile mi się uda) .
I tu mam do was pytanie jakie cwiczenia , dieta itp. pomogą mi zbic wagę .
Jest mały problem bo przez wakację zamknęli śiłownie na okres prac remontowych, więc zostają mi domowe cwiczenia . Zqastanawiam się nad zakupem spalacza słuszczu .
Z góry thx Pozdrawiam
zCzymDoLudzi
28-06-09, 13:55
Jestem rok młodszy ważę 8 kg mniej :D Hmm samymi ćwiczeniami chyba nie zbijesz tłuszczu. WIadomo dobra dieta + ruch. Wszelkiego rodzaju aktywność fizyczna jest dobra tzn. biegi, gry zespołowe.
Chlopie to ja mam 185cm lat 17i waze 84kg i podnosze 110 waga nic do tego nie ma kur... ile ty czlowieku wazysz;D hehe jak ja chce zejsc do 80i mi trudno hehe zycze ci powodzenia sam spalacz tluszczu nic nie da biegaj codziennie
zapomniałem dodac mam jeszcze worek bokserski też dobry jeżeli chodzi o kondychę szybko się przy nim męczy i poci . Zczymdoludzi a ty masz jakies cwiczenia , dietę z której korzystasz .? jak masz to napisz :D
a wiec polecam Ci diete tłuszczową albo ckd (znajdziesz w dziale dieta) .
Do tego trening tabata, wersja domowa . Czyli mozesz ją robić np z wyskokami , albo z róznymi "stacjami" . Do tego dorzuć np MHP Dren, albo Lipo 6 jako spalacz i tłuszcz powinien się topić .
Taba jest to japoński trening metaboliczny . Robisz ćwiczenie przez 20 sek, robisz 10 sek przerwy i powtarzasz jeszcze 7 razy (8 serii powinno zająć Ci 4 min) Mysle że 3 x na tydzień Ci starczy + ze 2 x w tyg aeroby na czczo i lecisz chłopie ! :smile:
ok dzieki za podpowiedzi jak by ktos mial jeszcze jakies pomysły to piszcie :D
zCzymDoLudzi
28-06-09, 14:11
Jakiś konkretnych ćwiczeń to chyba nie. Gram w kosza, siatkę nogę ale to mam od dzieciństwa bo bardzo lubię sport . Dieta ? Hmm zdecyduję się chyba na coś z forum. Podstawy czyli nie jeść słodyczy, czipsów unikać słodkich napoi pić dużo wody.
tłuszcz spala sie w kuchn!!!!!wiec miej to na uwadze.a co do spalaczy to gdybym miał taką sytułacje to kupił bym heliosa,szkoda mi w tej kwesti na spalacze ze sportowego
zCzymDoLudzi
28-06-09, 14:18
Jak dokładnie nazywa się ten helios ?
Spojrzałem na allegro i wpisałem to Lipo 6, czym różnią się produkty numerowane innymi cyframi ? np. Lipo 9 czy Lipo X-Pack ?
Ja na Twoim miejscu poleciałbym najpierw na diecie low carb 1-2miesięcy. Ustal sobie ujemny bilans kaloryczny na poziomie 500kcal, później po miesiącu zwiększ go do 700kcal. Kiedy Twój organizm przestawi się na regularnie posiłki to polecam zarzucić sobie (po 2 miechach) CKD + jakiś dobry spalacz (Thermo Speed, Scorch, ostatecznie Venom). Ćwiczenia tlenowe 3x w tygodniu, bieganie to jest podstawa. Na początek radzę lekkim truchcikiem do 15 minut po 2 tygodniach zwiększaj intensywność +5 minut. W drugim tygodniu diety dodaj jazdę na rowerze - zacznij od 30 minut i zwiększaj intensywność + 5min co 2 tygodnie.
Anaboliczny Koks
28-06-09, 14:45
Nawet jak się zakatujesz i zabiegasz na śmierć ,a po powrocie znowu się najesz to Ci to nic nie da bo twój metabolizm wróci do normy ! Bez diety nie schudniesz i koniec.
http://www.thermal.pl/ z tym o wiele łatwiej spalisz tkanke tłuszczowa dodaj do tego duzo ciwczen w domu brzuszki pomki przysiady itp na placu pobiega najlepiej 6 razy w tygodniu
http://www.thermal.pl/ z tym o wiele łatwiej spalisz tkanke tłuszczowa dodaj do tego duzo ciwczen w domu brzuszki pomki przysiady itp na placu pobiega najlepiej 6 razy w tygodniu
a ja bym na twoim miejscu nie doradzał efedryny 16-latkowi ;)
zCzymDoLudzi
28-06-09, 22:15
a ja bym na twoim miejscu nie doradzał efedryny 16-latkowi ;)
Mógłbyś rozwinąć ?
PS. Co to te ćwiczenia tlenowe bo nie kumam:happy:
Mógłbyś rozwinąć ?
sprawdź jakie ma skutki uboczne i dodaj do tego młody rozwijający się organizm.Żeby ułatwić jest nielegalna u nas.I sądzę ,że jak już chce się za to brać to niech chociaż te 21lat pożyję.
A czy cwiczenia na worku bokserskim pomoga mi z zbiciu wagi ??
fallenursus
29-06-09, 13:48
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=19543
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=18035
zapoznaj sie dokladnie z tymi dwoma tematami.
Biernaczek
29-06-09, 15:21
lewatywa . . .
co do efki to fakt przesadziłem lepiej nie próbowac tego w wieku 16 lat co do worka jak najbardziej pomaga wtedy szybko sie pocisz twoje tetno jest wieksze a wiekszosc iesni pracuje najlepiej ie sparowac z kolegami na rekawice