Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : jak szybko zmniejszyc wagę

eRAf
28-06-09, 13:45
Siema mam takie pytanie odnośnie stracenia na wadzę. Mam 16 lat ,ważę 128 kg i mam 1.90 metra wzrostu . Na wstępie nie ukrywam ze jestem gruby w lecie trochę kicha zdjąc koszulkę ;p . Z siłą nie ma źle na siłowni cisnę 93 kg na klatę ale mam problem bo nie mogę schudnąc . Przez okres wakacji planuje zbic wagę (nie wiem ile mi się uda) .

I tu mam do was pytanie jakie cwiczenia , dieta itp. pomogą mi zbic wagę .
Jest mały problem bo przez wakację zamknęli śiłownie na okres prac remontowych, więc zostają mi domowe cwiczenia . Zqastanawiam się nad zakupem spalacza słuszczu .

Z góry thx Pozdrawiam

zCzymDoLudzi
28-06-09, 13:55
Jestem rok młodszy ważę 8 kg mniej :D Hmm samymi ćwiczeniami chyba nie zbijesz tłuszczu. WIadomo dobra dieta + ruch. Wszelkiego rodzaju aktywność fizyczna jest dobra tzn. biegi, gry zespołowe.

Czacha
28-06-09, 13:57
Chlopie to ja mam 185cm lat 17i waze 84kg i podnosze 110 waga nic do tego nie ma kur... ile ty czlowieku wazysz;D hehe jak ja chce zejsc do 80i mi trudno hehe zycze ci powodzenia sam spalacz tluszczu nic nie da biegaj codziennie

eRAf
28-06-09, 13:58
zapomniałem dodac mam jeszcze worek bokserski też dobry jeżeli chodzi o kondychę szybko się przy nim męczy i poci . Zczymdoludzi a ty masz jakies cwiczenia , dietę z której korzystasz .? jak masz to napisz :D

emdejote
28-06-09, 14:02
a wiec polecam Ci diete tłuszczową albo ckd (znajdziesz w dziale dieta) .

Do tego trening tabata, wersja domowa . Czyli mozesz ją robić np z wyskokami , albo z róznymi "stacjami" . Do tego dorzuć np MHP Dren, albo Lipo 6 jako spalacz i tłuszcz powinien się topić .

Taba jest to japoński trening metaboliczny . Robisz ćwiczenie przez 20 sek, robisz 10 sek przerwy i powtarzasz jeszcze 7 razy (8 serii powinno zająć Ci 4 min) Mysle że 3 x na tydzień Ci starczy + ze 2 x w tyg aeroby na czczo i lecisz chłopie ! :smile:

eRAf
28-06-09, 14:07
ok dzieki za podpowiedzi jak by ktos mial jeszcze jakies pomysły to piszcie :D

zCzymDoLudzi
28-06-09, 14:11
Jakiś konkretnych ćwiczeń to chyba nie. Gram w kosza, siatkę nogę ale to mam od dzieciństwa bo bardzo lubię sport . Dieta ? Hmm zdecyduję się chyba na coś z forum. Podstawy czyli nie jeść słodyczy, czipsów unikać słodkich napoi pić dużo wody.

hans1237
28-06-09, 14:13
tłuszcz spala sie w kuchn!!!!!wiec miej to na uwadze.a co do spalaczy to gdybym miał taką sytułacje to kupił bym heliosa,szkoda mi w tej kwesti na spalacze ze sportowego

zCzymDoLudzi
28-06-09, 14:18
Jak dokładnie nazywa się ten helios ?

Spojrzałem na allegro i wpisałem to Lipo 6, czym różnią się produkty numerowane innymi cyframi ? np. Lipo 9 czy Lipo X-Pack ?

D3
28-06-09, 14:32
Ja na Twoim miejscu poleciałbym najpierw na diecie low carb 1-2miesięcy. Ustal sobie ujemny bilans kaloryczny na poziomie 500kcal, później po miesiącu zwiększ go do 700kcal. Kiedy Twój organizm przestawi się na regularnie posiłki to polecam zarzucić sobie (po 2 miechach) CKD + jakiś dobry spalacz (Thermo Speed, Scorch, ostatecznie Venom). Ćwiczenia tlenowe 3x w tygodniu, bieganie to jest podstawa. Na początek radzę lekkim truchcikiem do 15 minut po 2 tygodniach zwiększaj intensywność +5 minut. W drugim tygodniu diety dodaj jazdę na rowerze - zacznij od 30 minut i zwiększaj intensywność + 5min co 2 tygodnie.

Anaboliczny Koks
28-06-09, 14:45
Nawet jak się zakatujesz i zabiegasz na śmierć ,a po powrocie znowu się najesz to Ci to nic nie da bo twój metabolizm wróci do normy ! Bez diety nie schudniesz i koniec.

Adamos1
28-06-09, 14:55
http://www.thermal.pl/ z tym o wiele łatwiej spalisz tkanke tłuszczowa dodaj do tego duzo ciwczen w domu brzuszki pomki przysiady itp na placu pobiega najlepiej 6 razy w tygodniu

KowalX
28-06-09, 18:45
http://www.thermal.pl/ z tym o wiele łatwiej spalisz tkanke tłuszczowa dodaj do tego duzo ciwczen w domu brzuszki pomki przysiady itp na placu pobiega najlepiej 6 razy w tygodniu

a ja bym na twoim miejscu nie doradzał efedryny 16-latkowi ;)

zCzymDoLudzi
28-06-09, 22:15
a ja bym na twoim miejscu nie doradzał efedryny 16-latkowi ;)

Mógłbyś rozwinąć ?

PS. Co to te ćwiczenia tlenowe bo nie kumam:happy:

KowalX
29-06-09, 04:19
Mógłbyś rozwinąć ?

sprawdź jakie ma skutki uboczne i dodaj do tego młody rozwijający się organizm.Żeby ułatwić jest nielegalna u nas.I sądzę ,że jak już chce się za to brać to niech chociaż te 21lat pożyję.

eRAf
29-06-09, 11:48
A czy cwiczenia na worku bokserskim pomoga mi z zbiciu wagi ??

fallenursus
29-06-09, 13:48
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=19543
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=18035

zapoznaj sie dokladnie z tymi dwoma tematami.

Biernaczek
29-06-09, 15:21
lewatywa . . .

Adamos1
29-06-09, 15:26
co do efki to fakt przesadziłem lepiej nie próbowac tego w wieku 16 lat co do worka jak najbardziej pomaga wtedy szybko sie pocisz twoje tetno jest wieksze a wiekszosc iesni pracuje najlepiej ie sparowac z kolegami na rekawice