Zobacz pełną wersję : Nierównomiernie!!!!!!!!
Cze,
chciałbym abyście poradzili mi w sprawie moich nierównomiernych wymiarów, tzn. prawy biceps i prawa część klaty jest mniejsza od lewej. Biceps u lewej ręki gdy go napnę tworzy elegancką górkę, a po prawej stronie też ale bardziej płaską.
Lewa cz. klaty (tzn. pierś) jest lepiej zaokrąglona niż prawa.
Proszę poradźcie coś nie wiem co mam z tym robić, czy to naturalne czy to moja wina????????
Czekam na jakąkolwiek odpowiedź.:pray:
Wszystkie ćwiczenia wykonuj hantlami i z czasem wszystko się wyrówna.
nie mam pojecia,moze wina soprzetu ktorym cwiczysz(oczywiscie jesli masz robiony),ja mam podobny problem a mianowicie,kaptury;jeden mam krutszy od drugiego i krotszy jest ciut chudszy itp
dluzszy juz ladnie sie wybija a krutszy nic moze poradzicie bo tez jestem ciekaw
dodam ze mi to nie pasuje zbytnio
mi co jedno nachodzi na mysl to to ze od noszenia plecaka na jednym barku hehehhe
Lewa klata bardziej rozwinięta jest dlatego, by chronić serce.
Co do bicepsów to pewnie robisz inaczej technicznie ćwiczenie.
Doszukuj się też przyczyny w spaniu na boku.
Anaboliczny Koks
21-06-09, 12:49
Punisher ,a spanie na boku coś ma do tego ? A co do klatki to ja mam na odwrót i powoli to koryguje ,w tym ,że ładniej zaokrąglonego mam prawego cyca ,a serce jest po lewej ,więc Punisher troche ta teoria taka ... ;d
Lewy cyc, a prawy cyc to prawie zawsze jest różnica. Mało kto ma idealnie równo.
Dzięki wielki za wszystkie odp.
PS. posiadam kupiony sprzęt więc to chyba nie jego wina.
Kolego od kapturow sprawdz czy masz prosty kregoslup
kaptury rob sztanga w waskim uchwycie po 15-20powt z wysoką amplituda ruchu wtedy siwe wyrowna
dinozaur,tez napoczatku myslelem ze mam krzywy kregoslup ale i rodzice i lekarze,higienistka ze szkoly nawet szybko mi to wybili z glowy,
lopatki symetryczne itd
co do ychwytu robie szerokim i widze ze robie blad,poprawie sie
a co do amplitudy ruchhu to chodzi o to ze nisko opuszczam i wysoko podciagam tak???
Villain_In_Black
22-06-09, 00:59
na twoim miejscu zrobiłbym trening na masę tych partii, zapierdzielał ostro ale zawsze parę powtórzeń więcej na mniejszą partię (niesymietryczną)
A co moich nierówności to mam robić więcej powtórzeń czy serii żeby te mięśnie się w miarę wyrównały????????????????
Anaboliczny Koks
22-06-09, 08:13
Masz robić tyle samo na każdą rękę !. Np na biceps 3 ćwiczenia po 10 powtórek to masz tak robić cały czas ,a nie na lewą dasz sobie 4 ćwiczenia.
z czasem ci sie wszystko wyrowna tylko rob tak jak mowi panisher na hantl i sztandze
bo jak robisz na maszynie to nie widzisz czy ci krzywo idzie a takto widzisz i z czasem wyrabiajac sobie ruch wyrobisz rowno miesnie
Zadna czesc naszego ciala nie jest identyczna ksztaltem i wielkoscia, to calkowicie normalne. Ja na bicepsach mam 1cm roznicy w obwodzie, prawy cyc mniejszy, prawy kaptur, prawy bark. Z racji tego, ze jestem calkowicie praworeczny, przez co prawa reka jest silniejsza, aby zniwelowac roznice zawsze na prawa strone dokladam sobie pare kilo. Nie wiem czy to dobry sposob, ale podczas cwiczen nie odczuwam roznicy ciezaru, wiec sila jaka wkladam jest rownomierna a w momencie gdy po obu stronach gryfu bylo takie samo obciazenie, bardziej pracowalaby slabsza reka co w konsekwencji prowadzi do rozwoju i tak genetycznie wiekszego objetosciowo miesnia. pzdr.
Zadna czesc naszego ciala nie jest identyczna ksztaltem i wielkoscia, to calkowicie normalne. Ja na bicepsach mam 1cm roznicy w obwodzie, prawy cyc mniejszy, prawy kaptur, prawy bark. Z racji tego, ze jestem calkowicie praworeczny, przez co prawa reka jest silniejsza, aby zniwelowac roznice zawsze na prawa strone dokladam sobie pare kilo. Nie wiem czy to dobry sposob, ale podczas cwiczen nie odczuwam roznicy ciezaru, wiec sila jaka wkladam jest rownomierna a w momencie gdy po obu stronach gryfu bylo takie samo obciazenie, bardziej pracowalaby slabsza reka co w konsekwencji prowadzi do rozwoju i tak genetycznie wiekszego objetosciowo miesnia. pzdr.
pure jesli dokladasz pare kilo to bedzie wedlug mnie co raz gorzej
bo bedziesz to reke wysilal do wiekszego wysilku
i co za tym idzie wskoczy ci silla
do slabszej dorzuc a mocniejsza zostaw tak jak w slabzej czyli mniej i wyrownaj powtorzeniami ja tak mialem i teraz sile mi sie wyrownakla
pure jesli dokladasz pare kilo to bedzie wedlug mnie co raz gorzej
bo bedziesz to reke wysilal do wiekszego wysilku
i co za tym idzie wskoczy ci silla
do slabszej dorzuc a mocniejsza zostaw tak jak w slabzej czyli mniej i wyrownaj powtorzeniami ja tak mialem i teraz sile mi sie wyrownakla
Masz rację, tylko koledze chodzi o zwiększenie objętości mięśnia. Idąc tokiem myślenia, większe cięzary - większe mięśnie, moja "teoria" raczej jest dobra. pzdr.
tak masz racje pure,wolne ciezkie ciezary=miesnie
ale mi o to chozi ze nie mozna dokladac do slabszej reki ciezaru,zla masz troche te teorie,j=nie =ch jedzie na jednym oownym ciezarze i sie samo wyrowna
eee tam. samo nic sie nie zrobi... miesien potrzebuje zebys go zmeczyl. a jezeli mamy jedna reke/noge mocniejsza, to dajac taki sam ciezar, stwarzamy nierownomierny wysilek. nigdy nie miales uczucia nastepnego dnia po treningu, ze jedna reka/noga jest bardziej "zakwaszona". ja mam tak regularnie gdy cwicze taki samym ciezarem na obie konczyny.