PDA

Zobacz pełną wersję : tłuszcz

tomekleon1991
18-06-09, 18:26
Jak z dietą na mase można utrzymać brzuch bez zalania tłuszczu ?? jakie są sposoby by mieć brzuch bez tłuszczu z mięśniami ale by masa szła dalej ? Są takie sposoby ??

KowalX
18-06-09, 18:32
Jak z dietą na mase można utrzymać brzuch bez zalania tłuszczu ?? jakie są sposoby by mieć brzuch bez tłuszczu z mięśniami ale by masa szła dalej ? Są takie sposoby ??

Tak dieta z niewielką nadwyżką kaloryczną oraz węglowodany złożone.

metadon
18-06-09, 18:34
Aeroby :lol:
Najwyżej masa będzie szła wolniej ale będą to same mięśnie...i kondyche poprawisz:yawn:

tomekleon1991
18-06-09, 18:42
ooo właśnie o takie coś mi chodzi . Nie chodzi mi o "byka" który zalany jest mięsniem . Tylko chciałbym wyglądać jak ten "13 dzielnicy" :D
wszystkie mięśnie ładnie widać :D
a np jakie ćwiczenia na aeroby ?:>

KowalX
18-06-09, 18:43
ooo właśnie o takie coś mi chodzi . Nie chodzi mi o "byka" który zalany jest mięsniem . Tylko chciałbym wyglądać jak ten "13 dzielnicy" :D
wszystkie mięśnie ładnie widać :D
a np jakie ćwiczenia na aeroby ?:>

bieganie po 40-60min :) 3 razy na tydzień

KowalX
20-06-09, 14:53
aeroby na poziomi 60-75% hrmax
nie wiem co wy z tym bieganiem
wysilek powyzej spala miesien i zwalnia metabolizm
tluszcz pali sie przy udziale tlenu
ale moze sie myle

Tak, tłuszcz pali się przy udziale tlenu,każdy wysiłek areobowy jest to wysiłek tlenowy. Powyżej 60mi też będzie wykorzystywał tłuszcz lecz ciężko będzie zabezpieczyć masę mięśniową.Ogólnie to na początku skupił bym się na diecie,a areoby sobie darował.

D3
20-06-09, 15:26
Ja polecam bieganie po lesie. Sam to uprawiam od tygodnia i mi bardzo odpowiada jako ćwiczenie tlenowy. Jak masz w pobliżu las to zapraszam! :happy:

KowalX
20-06-09, 16:20
bardzo ladnie wlsnie ale powyzej 75%hr max przechodzi sie juz w strefe beztlenowa a dokladnie powyzej 90%hrmax jest calkowity beztlen
miedzy 75-90%hrmax jest niewielki udzial tlenu i niewielkie spalanie tluszczu
to tak w kwestii wyjasnienia i przypomnienia wszysykim
HR max obliczamy
220 minus wiek
np 220-20=200ud/min
wiec najlepiej aeroby dla takiego osobnika robic w przedziale tetna
120-150ud/min
:lol:

najlepszy przedział tętna jest 60%do 80 jak polecałem 75% żeby się nie przemęczać ;)

nie zgadzam się wysiłek tlenowy polega na stałej intensywność ,która trwa długo i wykorzystywany jest do tego tlen gdy zwiększymy ilość hr zgadza się zmniejszymy ilość spalania tłuszczu,ale dalej będzie to wysiłek tlenowy. Tętno nie mówi nam o rodzaju wysiłku.Pracują tam włókna ST(kurczą się tylko w obecności tlenu) i tylko one są w stanie pracować przy długotrwałej pracy :lol: