PDA

Zobacz pełną wersję : co i jak

matti24
10-06-09, 15:27
czesc, mam na imie Mateusz, mam 17lat.
kupilem sobie hantle (2,5 - 35kg) chce zaczac cwiczyc, ale powiem co nie co o sobie najpierw. Kiedys juz cwiczylem, chodzilem na silke regularnie przez jakies 2-3 miechy, wtedy sie zapisalem z nudow i ogolnie z przyczyn nadwagi. przy wzroscie 185 waze 80kg, nie narzekam na brzuch, raczej kompleksy na temat klatki piersiowej bo odkad pamietam zawsze uwazalem ze mam prawie kobiece (oczywiscie przesadzam) piersi, wracajac do tematu chodzac na silownie cwiczylem kazda partie miesni i mialem trening wyznaczony przez instruktora. w ten sposob chodzilem przez 2-3 miesiace, efekty czulem, bo miesnie mi puchly i czulem ze mam wiecej sily, ale przestalem trenowac. po polrocznej przerwie kupilem te hantle cwiczylem nimi sporadycznie, kiedy mialem ochote, choc byl okres codziennych treningow przez 2-3 tygodnie - glownie klate (z trzy rodzaje cwiczen), biceps, triceps i plecy. dodam ze codziennie wykonywalem te same cwiczenia, wiem ze tak nie powininem. po jakims czasie zauwazylem efekt ze klata mi sie powiekszyla, co prawda czuc przy napieciu miesnie i to nie byle jakie ale jednak tluszczu wiekszej ilosci nie spalilem ani nie przerobilem na miesnie, przez to mam spore kompleksy.

teraz moje pytanie i prosba:
czy ktos by mogl mi napisac jak powininem cwiczyc (jak czesto, ilosc powtorzen i serii) aby spalic moje meskie cycki i rozjebac łape, bo uwazam ze mam zachude przedramie i ramie w porownaniu do tulowia

puma007
10-06-09, 18:19
bez sztangi itp wiele nie zdzialasz,ale na spalenie tuszczyku proponuje diete,malo wegli i balka,tzn z rana wegle i bialko,tluszcze a czym pozniejsza pora tym mniej weglowodanów i zaacznij biegac

Anaboliczny Koks
10-06-09, 18:23
Chcesz spalić ? Idz pobiegaj

matti24
10-06-09, 22:40
oto chodzi ze jem aby raz dziennie porzadnie, caly obiad, najczesciej ziemniaki z czyms, wieczorem bardzo rzadko jem, a na sniadania nie mam czasu. ogolnie jem raz dziennie, czesto jestem w ruchu, duzo gram w pilke i jezdze na rowerze i dosc czesto ostre dyskoteki z czym idzie alkohol.

Anaboliczny Koks
10-06-09, 22:41
No i masz odpowiedź gówno jesz ,pijesz i masz efekty wiesz ile piwo ma pustych kalorii tak samo wódka ?... Jak dbasz tak masz.

KowalX
10-06-09, 22:56
oto chodzi ze jem aby raz dziennie porzadnie, caly obiad, najczesciej ziemniaki z czyms, wieczorem bardzo rzadko jem, a na sniadania nie mam czasu. ogolnie jem raz dziennie, czesto jestem w ruchu, duzo gram w pilke i jezdze na rowerze i dosc czesto ostre dyskoteki z czym idzie alkohol.

to jak byś pisał wypracowanie najpierw ułóż dobry plan:
dieta,trening,regeneracja i ograniczenie dyskotek :)

potrzebne info znajdziesz w działach trening,dieta i w tym - szukaj podwieszonych tematów

matti24
11-06-09, 08:58
no zobaczymy jak to bedzie, mam zamiar ograniczyc alkohol, ale oprocz grania w gale i jezdzeniu na rowerze chcialbym jakos pomoc organizmowi spalic to wszystko poprzez cwiczenia, mozecie podpowiedziec jakie cwiczenia na klate robic, rzezbe czy rozbudowa? - chce jak najszybsze efekty bo wiecie, lato juz jest - wypady nad jeziora i baseny. wiem ze rzezbe robi sie dlugo a ja chcialbym jak najszybciej pokazac ze klate mam rozwalona, a nie tlusta. co do diety to nie jestem przekonany do teog aby jesc wiecej, duzo pracowalem nad tym zeby przyzwyczaic organizm do takeigo 'studenckiego' jedzenia

ps. mam wolny metabolizm ale to mozna wywnioskowac z moich problemow i czestotliwosci w jedzeniu.
ps2. czy mozna mieszac cwiczenia np chce robic na biceps i triceps rozbudowe a na klate rzezbe?