PDA

Zobacz pełną wersję : Dieta na masse sprawdzi ktos?

DeDek
24-05-09, 09:01
Witam.Ułozyłem a raczej staralem sie ułozyc odpowiednia diete na mase chcailbym zeby jakis pro ją ocenił ;) jestem ektomorfikiem,mam 21 lat,waże 69 kg ;< zacząłem ćwiczyć od 5 maja tego roku po 5 razy w tyg..Chce osiągnąć mase.

Rano 6:00
miske płatków lub jajecznica z 4 jajek
jakiś owoc,sok/ herbata
2 śniadanie 10:00
Kilka kanapek lub bułek z serem lub wędlina
Woda mineralna / sok / napój gazowany
Obiad 15:30
Ryż/kasza/ziemniaki,kotlet,sałatka warzywna,zupa
Jogurt,sok
Podwieczorek 18:30
Spaghetti/budyń/kanapki
Kolacja 21:00
ryba/jajecznica/płatki

Od Czwartku do diety dodałem cainer weglowodany multiwitaminy i aminokwasy.Jadam posiłki do syta nie wiem ile one wazę bo nie mam wagi spożywczej w domu...staram sie jest regularnie i ćwiczyć miedzy obiadem a kolacją po 1,5h.Efektów nie widać,może jestem zbyt niecierpliwy...zastanawiam sie tez nad zakupem megace lub dibendozide magnum zeby jeszcze bardziej zwiekszyc apetyt,natomiast znajomi doradzaja mi omke albo deke ale jakos nie jestem przekonany.Jem duzo ale widocznie dalej za mało ;< Albo jednak ta dieta jest zła...

sts
24-05-09, 09:05
lipa ale ktoś inny się wypowie ja powiem mało mało i mało a po co ten napój gazowany?

DeDek
24-05-09, 09:41
wiem ze lipa za mało jem... ale ku*** nie wciągnę już nic więcej może ten gajner pomoże teraz,napoj gazowany w ostateczności,w tak w ogole to pije duzo wody miedzy posilkami... chyba jednak sie zdecyduje jeszcze na to http://www.allegro.pl/item628322124_trec_dibencozide_force_100c_b12_na_a petyt_activus.html

..ale niewiem czy moge to wszytko połączyć ,zeby mi żołądek nie siadl..

sts
24-05-09, 09:44
wiem ze lipa za mało jem... ale ku*** nie wciągnę już nic więcej może ten gajner pomoże teraz,napoj gazowany w ostateczności,w tak w ogole to pije duzo wody miedzy posilkami... chyba jednak sie zdecyduje jeszcze na to http://www.allegro.pl/item628322124_trec_dibencozide_force_100c_b12_na_a petyt_activus.html

..ale niewiem czy moge to wszytko połączyć ,zeby mi żołądek nie siadl..

hm możesz to kupić lepszy trec niż megabol
raczej nie wysiądzie ci nic nie powinno.

Rynju
24-05-09, 10:56
posilki nieumiejetnie dobrane. Ale pierwsze co sie rzuca w oczy to dlugie przerwy miedzy posilkami

wojtas3
24-05-09, 11:13
nie chodzi o to że mało jesz ale jesz źle płatki lub jajka to co na śniadanie albo węgle albo białko? wogule napój gazowany co to ma być? posiłki lipne w hu....

DeDek
24-05-09, 11:32
widze ze najeżdzac kazdy umie a cos podpowiedziec doradzic nie ma komu.prosze o zamkniecie posta.

KowalX
24-05-09, 11:40
staraj się by posiłki przyjmować od 2 do 3h po sobie...

musisz obliczyć kaloryczność posiłków do masy ciała...

skoro kupujesz gainer'a daj sobie spokój z kupowaniem węglowodanów ,bo masz je w odżywce

aminokwasy(przetrawione białko) też sobie daruj ,bo masz w odżywce...

zostaw sobie na później jeśli już kupiłeś...

DeDek
24-05-09, 11:51
dzieki,zabieram sie za liczenie i ukladanie

sts
24-05-09, 12:17
widze ze najeżdzac kazdy umie a cos podpowiedziec doradzic nie ma komu.prosze o zamkniecie posta.

nie denerwuj się :)

DeDek
24-05-09, 12:39
no sorry, ale sie zbulwersowalem bo dosyc ze natura mi nie sprzyja z zdobyciu fajnego wygladu do jeszcze ...Własnie ukladam sobie diete jak ja rozpisze na sie pochwale ;d dzieki.

wojtas3
25-05-09, 16:44
DeDek nikt tu na ciebie nie najeżdża po prostu nie potrafię się inaczej wyrazić:shifty: