PDA

Zobacz pełną wersję : Kawa a kondycja?

karramba
23-05-09, 09:36
Witam ehhe bardzo błache pytanie ale czy kawa w jakis sposób wpływa na siłownię ??? Na kondycje na przyrosty?? Bo wczesniej jej wogle nie pilem ale teraz zaczne bo tak mnie w dzien muli a se pierdolne jedną i przechodzi.
Dzięki z góry za odpowiedzi :)..

Plan na mase
staz okolo 7 miesiecy.
waga 80 kg
oprócz tgo robie interwały

3ndriu
23-05-09, 11:30
Pobudzi Cię to jest pewne, lecz znam osoby które po kawie mogą iść bez problemu spać :P Częste picie kawy wpływa niekorzystnie na zdrowie.

Symu
23-05-09, 12:26
troche kofeiny, teoretycznie uzwka -niezdrowa, ale jeżlei Cie fajnie pobudza to nie widze problemu. Magnez warto uzupelniac.

Ja zasypiam po kawie choc ogolnie nie pijam.

kubaCK
23-05-09, 12:34
nie bierz sie za kawe ... syf ... ja pale szlugi tez tego nie pochwalam bo sam sie truje ale kawy nigdy nie tkne... nie pal nie pij kawy... juz jebnij sobie jakiegos energetyka np burn wedlug mnie najlepszy...

Symu
23-05-09, 12:35
a czemu twoim zdaniem burn lepszy od kawy?? tzn. nie pytam o smak bo sam je bardzo lubie :D

Jolly
23-05-09, 12:40
Jak wypijecie jedną kawę to na pewno nic się nie stanie. W dodatku dobrze pobudza. Dodam tu tylko że kawa a napój energetyczny to dwie odmienne kwestie...

Anaboliczny Koks
23-05-09, 12:45
Poczytajcie ludzie trochę wielu "naukowców" mówi ,że dziennie się powinno wypić kawę i nic nie szkodzi. Ja piję codziennie ćwiczę KB i na siłowni i żyję ...

kubaCK
23-05-09, 13:56
w sumie to sam glupoe napisalem.. :)) kawa burn itp to jeden wielki syf:P ja nie pije ani jednego ani drugiego:) ale pobudzic moze Cie dobrze dziewczyna:))) i nic wiecej nie potrzeba...

KowalX
23-05-09, 15:40
kofeina tak ,kawa nie ;)

Symu
23-05-09, 15:59
dalej pytam sie dlaczego?? :D

IMo jedna kawa dziennie duzej szkody nie czyni. Burny i te inne energetyki sa mocno roznymi syfami napakowane dzieki czmeu smakuja jak smakuja;).

tom
23-05-09, 19:51
dobra kawa nie jest zla, szczegolnie przed siłką

KowalX
23-05-09, 19:58
dalej pytam sie dlaczego?? :D

IMo jedna kawa dziennie duzej szkody nie czyni. Burny i te inne energetyki sa mocno roznymi syfami napakowane dzieki czmeu smakuja jak smakuja;).
Chodziło mi przed treningiem,ale zmieniam zdanie uzupełniłem wiedzę ;)

Wiadomo ,że kawa lepsza niż jakiś burn pełen cukru i innych śmieci.Kawa działa moczopędnie poza tym oba napoje odwadniają...
Nie polecam picia jej z mlekiem nie dlatego ,że szkodzi czy coś ,ale dlatego iż mleko osłabia jej działanie...

jazdun
28-05-09, 00:18
Kawa -> natura, pobudza.
RedBulle -> syntetyk, daje kopa ale nie za darmo (nie mowa tu o PLNach)

Ja sugeruje i stosuje kawe jesli chodzi o odmulacz przedtreningowy.

piti
28-05-09, 01:04
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kawa
na dole strony są pozytywne i negatywne właściwości kawy

riczard
29-05-09, 13:12
Kawa działa moczopędnie poza tym oba napoje odwadniają...

Dooookładnie. Twoje mięśnie w dużej części składają się z wody, która jest potrzebna nie tylko do ich budowy, ale i prawidłowego działania. Jeśli ćwiczysz na siłowni

NIE PIJ KAWY, a tym bardziej napojów energetycznych (także tych w postaci tabletek musujących)...wszędzie tam jest kofeina, której Ty nie chcesz!!!

Sam piłem właśnie te cholerne tabletki...oczywiście pobudzają itp, czasem wogóle umożliwiały mi trening, ale tak na dłuzszą metę to nie o to chodzi - skoro jesteś zmęczony to znaczy, że twój organizm nie chce ćwiczyć. Po kawie może i poświczysz, ale masy tak nie zbudujesz - popalisz tylko z trudem zbudowane mięśnie. Szkoda tego.

Powyższe tyczy się alkoholu, w tym także piwa!!! Jak już musicie pic alko (-_-) to wino...kieliszek....JEDEN:)

Anaboliczny Koks
29-05-09, 13:20
Kawa pobudza mięśnie do pracy ,a jedna filiżanka dziennie nikomu nie zaszkodzi ...

riczard
29-05-09, 13:32
Nie mięśnie a serce... tak czy siak - fakt, jedna filiżanka nie powinna zaszkodzić. Ja piję jedną raz na miesiąc a czasem rzadziej:D Po prostu denerwuje mnie świadomość, że się wypłukuję:D

ew. możesz zrobić tak - za każdą wypitą kawę wypijaj dodatkowo LITR wody źródlanej tak z godzinę po... i wilk syty i owca cała:D

KowalX
29-05-09, 13:45
ja preferuję samą kofeinę jeśli już,ale kawa każdemu się zdarzy :)

izotoniki :)

i zgadzam się z ryszardem regeneracja,wypoczynek to podstawa.

Micek185
29-05-09, 17:49
na temat kawy ostatnio się głośno zrobiło i są różne szkoły ale ostatnie badania dowiodły wpływa pozytywnie na wyniki.szczególnie zalecana jest przed treningiem.kawa może byc tylko nie słodzona.Najlepszym rozwiązaniem są tabletki zawierające kofeinę bo w takiej kapsułce jest 4xtyle kofeiny niż w filiżance kawy.Ale ogólnie polecam,nie bój się kawy.pozdro

Jolly
30-05-09, 20:42
Kawa -> natura, pobudza.
RedBulle -> syntetyk, daje kopa ale nie za darmo (nie mowa tu o PLNach)

Ja sugeruje i stosuje kawe jesli chodzi o odmulacz przedtreningowy.
Dokładnie tak, wszelkie napoje energetyczne to szkodliwy syf. Nie polecam, jak znajdę artykuł to wkleje dlaczego.

KowalX
30-05-09, 20:50
wszelkie napoje energetyczne to szkodliwy syf.

w niektórych krajach zabronione i kupimy tylko w aptekach :)

Jolly
30-05-09, 21:18
http://www.e-kulturystyka.info/showt...hlight=actimel