PDA

Zobacz pełną wersję : Zatkane ucho - problem :|

ErWeider
20-05-09, 19:15
Dzis raNO czysciłem uszy patyczkami i jedno znich mi sie tak zatkalo ze ledwo nanie slysze ;/ slyszlqaem ze czesto woskowina zatyka w ten sposob ucho, maciej akis sposob zeby je przeplukac?

Bruce
20-05-09, 19:32
ja próbowałem kiedyś parafiną ale nic nie dawalo, więc udałem się do laryngologa na płukanie i pomogło, podobno są też preparaty rozpuszczajace woskowine

KowalX
20-05-09, 19:39
Dzis raNO czysciłem uszy patyczkami i jedno znich mi sie tak zatkalo ze ledwo nanie slysze ;/ slyszlqaem ze czesto woskowina zatyka w ten sposob ucho, maciej akis sposob zeby je przeplukac?

idź do laryngologa raz dwa ci odetka....

Sosna91
20-05-09, 20:06
parafina troche daje ale z ucha pozniej taka ciesz wylatuje :D

idz do laryngologa albo kup sobie gruszke taką co małym dzieciom sie czesto cos tam robi ;D

ja raz tak mialem to sobie tak pomoglem :) troche cieplej wody i heja,
a na przyszłosć ne czyść uszu patyczkami, kazdy laryngolok Ci to powie, tylko ucho wlasnie zapychasz i powodujesz ze ucho zaczyna wiecej wosku produkowac ; )

sts
20-05-09, 20:08
parafina troche daje ale z ucha pozniej taka ciesz wylatuje :D

idz do laryngologa albo kup sobie gruszke taką co małym dzieciom sie czesto cos tam robi ;D

ja raz tak mialem to sobie tak pomoglem :) troche cieplej wody i heja,
a na przyszłosć ne czyść uszu patyczkami, kazdy laryngolok Ci to powie, tylko ucho wlasnie zapychasz i powodujesz ze ucho zaczyna wiecej wosku produkowac ; )

to czym czyścić? mi sie kiedyś zatkało a laryngolor to kazali mi czekać 2 miesiace żal rok temu w czerwcu poszedłem a oni najbliższy termin w sierpniu omg ale jakoś sobie załatwiłem.

Sosna91
20-05-09, 20:18
no właśnie tak jest, dlatego ja sobie radze sam, bo raz na pół roku mi sie potrafią zatkjać ;p

ja biore gruszkę taką
http://www.sklep.dzidzio.pl/zdjecia/16765.jpg

i cieplą wodą, najlepiej jak sie kąpiesz, i dajsze sobie w ucho ;) nie za pierwszym, moze drugim, ale za ktoórymś nagle posci :) z 5x na pewno trza ;D

Punisher
20-05-09, 20:53
Ja kiedyś miałem taki problem, napisze Ci potem jaką dostałem maść jak znajdę.

Ta grucha jest do dupy. Powiedz jak wygląda problem, czy widać, że się zwęża otwór czy jak. Zobacz w lustrze albo spytaj się kogoś i powiedz. Możliwe, że to stan zapalny. Używa się wtedy maści (2-3 dni kuracja i już są efekty) oraz antybiotyku w kapsach Aponaproxen o ile dobrze pamiętam.

Sosna91
20-05-09, 20:55
no dosłownie, jest do dupy dla mały dzieci, ale do tego tez jest dobre, jesli to zatkanie, a skoro przez to że dłubał wacikiem to najpradopodbniej to.

Fehu
20-05-09, 21:08
HeH ja mam też problem z uszami głownie prawym słabiej słyszę ;( muszę pójść do laryngologa ale wydaje mi się, że mi już nie pomoże ;( ze względu na to, że jestem uzależniony od kilku lat od słuchawek przez co pewnie słuch mi siadł

ErWeider
20-05-09, 21:08
raczej sie nie sweza ale troche mnie teraz boli, mozliwe przez to ze kabinowalem trcoche dzisiaj z odetkaniem, zobacze grucha :P

ErWeider
20-05-09, 21:32
ludzie dziękować dla wszystkich sogi :D ucho odetkane słyszę na nie lepiej teraz niż na drugi które nie było zatkane :D:D oczywiście gruszka pomogła

lovelas69
20-05-09, 21:40
chłopaki częściej myjcie uszy :twisted:

Fehu
20-05-09, 21:44
chłopaki częściej myjcie uszy :twisted:

to miał być Twój kolejny żart?

Sosna91
20-05-09, 22:13
pewnie tak, kolejny marny żart,

no to sie ciesze ze gruszka pomogła :) mnie też pomaga i przez pare dni tak CI sie bedzie wydawalo ze lepiej jeszcze bedziesz slyszal :) pozniej sie unormuje :D a jakbyś 2 sobie machnał to dopiero byś słyszał, ho ho :D

KowalX
20-05-09, 22:22
co do gruszki radzę ostrożność ,bo można uszkodzić błonę bębenkową ...

Punisher
22-05-09, 23:50
Na przyszłość - uszy się myje rękoma.