Zobacz pełną wersję : Zatkane ucho - problem :|
Dzis raNO czysciłem uszy patyczkami i jedno znich mi sie tak zatkalo ze ledwo nanie slysze ;/ slyszlqaem ze czesto woskowina zatyka w ten sposob ucho, maciej akis sposob zeby je przeplukac?
ja próbowałem kiedyś parafiną ale nic nie dawalo, więc udałem się do laryngologa na płukanie i pomogło, podobno są też preparaty rozpuszczajace woskowine
Dzis raNO czysciłem uszy patyczkami i jedno znich mi sie tak zatkalo ze ledwo nanie slysze ;/ slyszlqaem ze czesto woskowina zatyka w ten sposob ucho, maciej akis sposob zeby je przeplukac?
idź do laryngologa raz dwa ci odetka....
parafina troche daje ale z ucha pozniej taka ciesz wylatuje :D
idz do laryngologa albo kup sobie gruszke taką co małym dzieciom sie czesto cos tam robi ;D
ja raz tak mialem to sobie tak pomoglem :) troche cieplej wody i heja,
a na przyszłosć ne czyść uszu patyczkami, kazdy laryngolok Ci to powie, tylko ucho wlasnie zapychasz i powodujesz ze ucho zaczyna wiecej wosku produkowac ; )
parafina troche daje ale z ucha pozniej taka ciesz wylatuje :D
idz do laryngologa albo kup sobie gruszke taką co małym dzieciom sie czesto cos tam robi ;D
ja raz tak mialem to sobie tak pomoglem :) troche cieplej wody i heja,
a na przyszłosć ne czyść uszu patyczkami, kazdy laryngolok Ci to powie, tylko ucho wlasnie zapychasz i powodujesz ze ucho zaczyna wiecej wosku produkowac ; )
to czym czyścić? mi sie kiedyś zatkało a laryngolor to kazali mi czekać 2 miesiace żal rok temu w czerwcu poszedłem a oni najbliższy termin w sierpniu omg ale jakoś sobie załatwiłem.
no właśnie tak jest, dlatego ja sobie radze sam, bo raz na pół roku mi sie potrafią zatkjać ;p
ja biore gruszkę taką
http://www.sklep.dzidzio.pl/zdjecia/16765.jpg
i cieplą wodą, najlepiej jak sie kąpiesz, i dajsze sobie w ucho ;) nie za pierwszym, moze drugim, ale za ktoórymś nagle posci :) z 5x na pewno trza ;D
Ja kiedyś miałem taki problem, napisze Ci potem jaką dostałem maść jak znajdę.
Ta grucha jest do dupy. Powiedz jak wygląda problem, czy widać, że się zwęża otwór czy jak. Zobacz w lustrze albo spytaj się kogoś i powiedz. Możliwe, że to stan zapalny. Używa się wtedy maści (2-3 dni kuracja i już są efekty) oraz antybiotyku w kapsach Aponaproxen o ile dobrze pamiętam.
no dosłownie, jest do dupy dla mały dzieci, ale do tego tez jest dobre, jesli to zatkanie, a skoro przez to że dłubał wacikiem to najpradopodbniej to.
HeH ja mam też problem z uszami głownie prawym słabiej słyszę ;( muszę pójść do laryngologa ale wydaje mi się, że mi już nie pomoże ;( ze względu na to, że jestem uzależniony od kilku lat od słuchawek przez co pewnie słuch mi siadł
raczej sie nie sweza ale troche mnie teraz boli, mozliwe przez to ze kabinowalem trcoche dzisiaj z odetkaniem, zobacze grucha :P
ludzie dziękować dla wszystkich sogi :D ucho odetkane słyszę na nie lepiej teraz niż na drugi które nie było zatkane :D:D oczywiście gruszka pomogła
chłopaki częściej myjcie uszy :twisted:
chłopaki częściej myjcie uszy :twisted:
to miał być Twój kolejny żart?
pewnie tak, kolejny marny żart,
no to sie ciesze ze gruszka pomogła :) mnie też pomaga i przez pare dni tak CI sie bedzie wydawalo ze lepiej jeszcze bedziesz slyszal :) pozniej sie unormuje :D a jakbyś 2 sobie machnał to dopiero byś słyszał, ho ho :D
co do gruszki radzę ostrożność ,bo można uszkodzić błonę bębenkową ...
Na przyszłość - uszy się myje rękoma.