PDA

Zobacz pełną wersję : co lepsze :P

niewula
18-05-09, 19:45
witam otoz przeczytalem kilka postow na temat aakg treca i byly wszystkie pozytywne ale tez jak byscie mieli wybrac zamiast tego jablczan (wiadomo treca bo najlepszy) to co byscie wybrali ? a to aakg mnie tez interesuje w miare bo teraz wakacje sie zblizaja i wiadomo juz tak sie nie bedzie choidzic na silke bo inne sprawy beda:P

z 4 miechy temu bralem xploda ktory ma jablczan ale w malych ilosciach i bardzo fajnie na mnie dzialal

KowalX
18-05-09, 19:59
witam otoz przeczytalem kilka postow na temat aakg treca i byly wszystkie pozytywne ale tez jak byscie mieli wybrac zamiast tego jablczan (wiadomo treca bo najlepszy) to co byscie wybrali ? a to aakg mnie tez interesuje w miare bo teraz wakacje sie zblizaja i wiadomo juz tak sie nie bedzie choidzic na silke bo inne sprawy beda:P

z 4 miechy temu bralem xploda ktory ma jablczan ale w malych ilosciach i bardzo fajnie na mnie dzialal

szczerze to nie poczujesz wielkich różnic między kreatynami ...
z cm3 masz wygodnie ,bo nie trzeba stosować fazy nasycania...

już pojawiają się głosy ,że to mono działa nie tak źle i wcale nie wiąże najwięcej wody i do kreatyniny przekształca się w małym stopniu...
zobaczy się co z tego wyjdzie.

slim shady
18-05-09, 20:01
wiadomo treca bo najlepszyczemu treca najlepszy ? brałem Olimpa, treca, I ActivLaba( małe opakowanie) i wszystkie dzialy, podałes dwa różne produkty i trudno co porównywać, AAKG spompuje Cie ale tez ta pompa zejdzie i tyle, mozesz po cyklu na jabłczanie wrzucic,

W mono nie trzeba stosować fazy nasycenia bo to mit, mono wychodzi lepiej bo jest tańsze i idzie w rozmiary i w sile, a na jabłku pewny wzrost siły z rozmiarami juz tak rózowo nie jest

KowalX
18-05-09, 20:07

co do AAKG będziesz miał po tym pompę ,rozszerzone naczynia krwionośne możesz z tego korzystać w ten sposób ,że jak trzymasz odpowiednią dietę ,dobrze zaopatrujesz organizm,mięśnie w budulec oraz energię wszystkiego więcej na raz trafia do organizmu co da ci większe przyrosty...
poza tym w trakcie brania masz przyrost siły

niewula
18-05-09, 20:16
wiec bardziej sie poszerze na jablku czy aakg?

KowalX
18-05-09, 20:23
wiec bardziej sie poszerze na jablku czy aakg?

jabłko :) nie jest by poszerzać ;) jest by siła szła...

jak masz brać jedno bierz krete

niewula
18-05-09, 20:38
a moze lepiej wzisc mono? wolalbym troche wieksze rozmiary na sile mi tak nie zalezy

KowalX
18-05-09, 21:01
a moze lepiej wzisc mono? wolalbym troche wieksze rozmiary na sile mi tak nie zalezy

może połącz oba...
dobrze razem działają

może być i mono ...
co byś nie wybrał będzie to dobry wybór oba produkty są ok

z kreatyn lubię tą:
reaktor pro 3 (http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.trec.com.pl/sc/produkty/jpg/reactorpro3.jpg&imgrefurl=http://www.trec.com.pl/sc/produkty/reactorpro3.html&usg=__xIpaVkg5EGPaob_FuMq6_vsj9yM=&h=200&w=200&sz=13&hl=pl&start=3&um=1&tbnid=IEIc9fjxiGdNIM:&tbnh=104&tbnw=104&prev=/images%3Fq%3Dtrec%2Bnutrition%2Breactor%2Bpro%2B3% 26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DX%26um%3D1)

slim shady
18-05-09, 21:06
ja bym poleciał na mono bo jest to najlepsza forma i tanią

MolderDist
18-05-09, 21:07
Nierozumiem jak można porównywać aakg (arginina) do kreatyny ;-)

Arginina jako dodatek, na lepszy trening itp. głównym i sprawdzonym składnikiem jest kreatyna, więc odpowiedź jest oczywista.

Teraz kolejna sprawa - czemu niby mono idzie bardziej na mase, a jabłko na siłe? Przecież jabłczan to mono z dodatkiem kwasu jabłkowego w odpowiednich proporcjach. Właśnie ten dodatek kwasy jabłkowego teoretycznie powininen stawiać jabłczan kreatyny na wyższym miejscu.

Możesz łączyć kreatyny nie ma problemu. Sam mój ostatni cykl robiłem na Creatine^3 z Activlaba (3 rodzaje kreatyny - mono, jabłczan i cee) takie coś ma swoje zalety, bo wykorzystuje właśnie kwas jabłkowy i grupe etylową do lepszego transportu kreatyny do mięśni co połączone razem może lepiej skutkować.

slim shady
18-05-09, 21:10
kto napisał ze jabłko bardziej na siłe ? ja jabłczan stosuje po redukcjach zeby nie podleciec woda przez co wieksza waga

MolderDist
18-05-09, 21:14
W mono nie trzeba stosować fazy nasycenia bo to mit, mono wychodzi lepiej bo jest tańsze i idzie w rozmiary i w sile, a na jabłku pewny wzrost siły z rozmiarami juz tak rózowo nie jest

Prosze :-P

slim shady
18-05-09, 21:18
nikt nie napisął tutaj ze na jabłczanie robi sie wiecej siły niz na mono, chodzi mi o wage, na mono potrafie zrobic z 6-7 kg + dodatki na jabłczanie moze z 2-3 kg

MolderDist
18-05-09, 21:22
No ale potrafisz jakoś to wyjaśnić? Bo ja poprostu nie widze tutaj powodów czemu mono daje więcej masy niż jabłczan?

Chyba, że mówimy jednak o tym, że po mono troche dodatkowej masy to woda?

KowalX
18-05-09, 21:24

Prosze :-P

chyba się pomyliłeś pisałem o kreatynie i AAKG

slim shady
18-05-09, 21:30
Chyba, że mówimy jednak o tym, że po mono troche dodatkowej masy to woda?
Miałem na mysli wode, jakby szło 7 kg czystej masy to byłaby dobra alternatywa dla dopingu

Symu
18-05-09, 21:58
Mono the best na wszystko ;)

albo już nic :D

DiscoKing
19-05-09, 10:13
wykorzystam ten wątek do własnego pytania. Kupiłem aakg olimp 300 kapsułek i chciałem się was zapytać czy stosowaliście to inaczej niż jest podane. 2 kps. przed 2 po treningu i 2 przed snem ?? I ILE JECHALIŚCIE NA TYM CZASU ?

dominator875
19-05-09, 12:39
bralem w swoim zyciu 5x mono,2 cytryniany,3 jablka i raz stacka.Na pierwszym miejscu stawiam stacka oczywiscie,ale nawiazujac do rozmowy mono dzialalo na mnie duzo lepiej niz jablko.A co do cytrynianu to przepuscilem tylko pieniadze bo nie odczulem kompletnie nic.Po jablku mialem wieksza retencje wody ale mono the best.

Fehu
19-05-09, 12:57
wykorzystam ten wątek do własnego pytania. Kupiłem aakg olimp 300 kapsułek i chciałem się was zapytać czy stosowaliście to inaczej niż jest podane. 2 kps. przed 2 po treningu i 2 przed snem ?? I ILE JECHALIŚCIE NA TYM CZASU ?

nie ma dla mnie sensu brać po/przed snem... Ja na Twoim miejscu brałbym przed treningiem zacznij od x- ilości i zobacz jak na Ciebie jak słabo to zwiększ dawkę

niewula
19-05-09, 14:02
A jak byscie mieli wybierac pomiedzy cell pumpem a jabczanem treca to co byscie wybrali?

wukio
19-05-09, 14:19
Cell Pumpa zdecydowanie ;)