PDA

Zobacz pełną wersję : Jak zacząć? Jakie odżywki?

Mlody9393
07-05-09, 23:21
Witam
Jestem na tym forum po raz pierwszy także jeżeli coś źle napisałem lub w złej kategorii to sorry:). Po pierwsze mam 16 lat 175 cm wzrostu i waże 65 kg;) Na siłownie chodze ok 2 miesiące spontanicznie biorę czasmi białko i po treningach gainera.
Mój brzuch nie wygląda tak jakbym chciał ;D Reszta jest w porządku. 65 kg nie wiem czy to dużo czy też mało i nie wiem czy mam przybrać na masie czy nie. I zaznaczam nie chce być bujającym sie koksem chce po prostu mieć troche siły i wyrzeźbić wszystko elegancko:)
a szczególnie brzuch
Teraz pytanie które kieruje do was
Jakie odżywki mam brać czy wgl mam brać czy nie? Jedni mówią żeby jechać na sucho drudzy mówią znów że lepiej z odżywkami i nie wiadomo kogo sie słuchać wkońcu dlatego zajrzałem tutaj:) Mojego kumpla kuzyn który sie podobno "zna" na tym mówił że nie warto brać odżywek w tej chwili. Nie wiem czy to prawda:)
Prosiłbym moderatora tego forum o rozpatrzenie mojego postu i nie usuwanie go jeśli jest w złym miejscu.
Dzięki z góry za wypowiedzi:)

alicja
07-05-09, 23:46
Witam
Ja też jestem tu nowa, a że nie mam kogo prosić o rade wiec zwrócę się do was.
Miałam dość długą przerwę w ćwiczeniu na siłowni, no i nie wiem czy w ogóle wrócę do dawnej formy. Wiec możne na początek poradźcie mi co mam stosować pomocniczo do spalenia tkanki tłuszczowej. A możne lepiej najpierw pobudzić mięśnie by zaczęły same ja spalać?:)
Pozdrawiam wszystkich:)

slim shady
08-05-09, 00:00
Mlody9393 (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=14020) zdefiniuj swój cel, ale napoczątek zajmij się dietą ten znajomy miał rację, że narazie lepiej jechać na sucho

alicja (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=13998) ćwiczysz fitness czy normalny trening siłowy ? Jest tzw pamięć mięśniowa i powinnaś odzyskać to co spadło w niedługim okresie. Jeśli chodzi o spalanie tkanki tłuszczowej to polecam diete z ujemnym bilasnem kcl bez żadnych gówien typu fast food, słodycze, sztuczne i słodkie napoje. Do tego dodaj aeroby/interwały.

Pozdroo

Mlody9393
08-05-09, 00:06
Czyli dieta głównie na mase tak? I do jakiego czasu mam jechać na sucho? Czyli odstawić białko itp ?
A o jaki cel pytasz? Jeżeli o to chodzi to głównie chce wyrzeźbić tułów bo niestety nóg nie mogę :)
Nie ze względu że nie chce mi sie tylko że problemy zdrowotne...

slim shady
08-05-09, 00:10
65 kg to mało, ja bym poleciał mase, a rzeźbą zajął się potem, białko/gainer możesz brać według braków w diecie, ale dieta to 70% sukcesu

Mlody9393
08-05-09, 00:15
A można jednocześnie rzeźbić tylko i wyłącznie brzuch i jechać na mase? W takim razie ile powinienem ważyć przy takim wzroście. Zaznaczam że nie chce być "za duży" :)

slim shady
08-05-09, 00:17
A można jednocześnie rzeźbić tylko i wyłącznie brzuch i jechać na mase?
Nie mozna, albo masa albo rzeźba nie da się łączyć

Nie ma określonej wagi, waga zalezy od budowy,

Mlody9393
08-05-09, 00:22
Rozumie, załóżmy że będę ważył tyle ile chce to jakich odżywek mam sie tykać a których nie? Nie chce brać jakiejś chemii z allegro sprowadzonej nie wiadomo skąd:) Dzięki za pomoc jutro sie jeszcze odezwe jak będe miał jeszcze jakieś pytanie.

Anaboliczny Koks
08-05-09, 11:36
Ale po co Ci odżywki ? Zaczynasz i co już Ci tak bardzo potrzebne do życia są? Kup Gainera jedynie i Ci starczy . Wejdź sobie dział odżywki i suplementy.

bartuslbn
08-05-09, 12:31
Może czytałes, a może nie...;D Tu znajdziesz dobre rady;D
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=6633

alicja
09-05-09, 15:15
alicja (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=13998) ćwiczysz fitness czy normalny trening siłowy ? Jest tzw pamięć mięśniowa i powinnaś odzyskać to co spadło w niedługim okresie. Jeśli chodzi o spalanie tkanki tłuszczowej to polecam diete z ujemnym bilasnem kcl bez żadnych gówien typu fast food, słodycze, sztuczne i słodkie napoje. Do tego dodaj aeroby/interwały.

Pozdroo[/QUOTE]

Hej ćwiczę różnie, to zależy od partii ciała :) góra za mała, dól za duży i ciężki do skorygowania wiec nie tyle co zmniejszę obwód w biodrach, ale samo to że będzie zbity już daje efekt. Góra to już siłowo by rozbudować i wyrzeźbić. no i brzuch ale tu nie widzę problemu by znów był jak kiedyś:) co do diety to słodkości nie jem już parę lat, raz w mies starczy batonik fitness:) tylko nie umiem żyć bez mięsa:) gorzej z treningiem aerobowym ciężko będzie się przyzwyczaić:)
A co poradzicie na jakieś wspomagacze by ten tłuszcz spalić?
Pozdrowionka:)

slim shady
09-05-09, 15:22
mięso jedz jak najbardziej ale staraj się chude najlepiej piersi z kurczaka/indyka, wołowine.

Niestety bez aerobów ciezko bedzie ze spaleniem tłuszczu, chyba ze wolisz interwały ale to juz bardziej wykańczające,

A czym sie suplementowałas do tej pory ? brałas jakies spalacze ? ile masz lat i masz jakieś zastrzeżenia zdrowotne ? najwazniejsze zebys ustabilizowała diete i dodała wysiłek fizyczny

alicja
10-05-09, 15:34
mięso jedz jak najbardziej ale staraj się chude najlepiej piersi z kurczaka/indyka, wołowine.

Niestety bez aerobów ciezko bedzie ze spaleniem tłuszczu, chyba ze wolisz interwały ale to juz bardziej wykańczające,

A czym sie suplementowałas do tej pory ? brałas jakies spalacze ? ile masz lat i masz jakieś zastrzeżenia zdrowotne ? najwazniejsze zebys ustabilizowała diete i dodała wysiłek fizyczny

To już wole dodać trening aerobowy :) już kiedyś próbowałam interwałów z obciążeniem i to fakt nie daje rady:)
Przedtem zawsze przed treningiem piłam L-karnitynę
Co do lat to aż głupio się przyznać i tu pojawia się problem bo przez to ze właśnie przekroczyłam cholerna 30, wszystko jest pod górkę ciężko będzie wrócić mi do formy i to doskonale wiem.
Zaraz usłyszę że w tym wieku mogę iść na aerobik, ale to tylko strata czasu nudzi mnie to i nawet się nie spocę, a efekty to możne dla tych co są po 50. Samo patrzenie na skakanie tych kobiet jak marionetki mnie denerwuje a nie motywuje:) wiec zostaje siłownia bez wzgledu na wiek

slim shady
10-05-09, 16:23
30 to nie jest tak straszny wiek, zajmij sie treningiem ogólnorozwojowym a potem trening ACT

alicja
11-05-09, 23:17
30 to nie jest tak straszny wiek, zajmij sie treningiem ogólnorozwojowym a potem trening ACT

hej trening ACT już przerabiam mam plan który ułożyła mi kiedyś instruktorka nie wiem czy jeszcze jest dobry jak zaczynałam to działał. Niektórzy mi mówią ze jest w nim za dużo ćwiczeń i jak ktoś nie wie że muszę w szybkim tempie zrobić 2 obwody po 30 ćwiczeń to się burzy. niektóre ćwiczenia musiałam przekombinować bo na tej siłowni nie ma wszystkiego sprzętu, ale myślę ze dam rade i efekty będzie widać:)
pozdrawiam:)

slim shady
11-05-09, 23:34
trening wypadałoby zmieniac co max 3 miesiące

alicja
11-05-09, 23:42
trening wypadałoby zmieniac co max 3 miesiące

no to mam problem mieszkam w za małym mieście by ktoś z głową mi go zmienił, bo kobiety są zielone, a po za tym chodzą krotko, albo dla zabawy. Koledzy ci którzy coś mogą pomóc to raczej bardziej siłowo i na masę :) Dam rade jak miną 3 mc to sama coś pozmieniam:)

slim shady
11-05-09, 23:45
Jak cos to wrzuć na forum i cos sie pomysli ;)

KowalX
12-05-09, 00:33
no to mam problem mieszkam w za małym mieście by ktoś z głową mi go zmienił, bo kobiety są zielone, a po za tym chodzą krotko, albo dla zabawy. Koledzy ci którzy coś mogą pomóc to raczej bardziej siłowo i na masę :) Dam rade jak miną 3 mc to sama coś pozmieniam:)

zmiana kolejności wykonywanych ćwiczeń też będzie ok :)

alicja
15-05-09, 19:07
Hej narazie wstrzymam się z tym pisaniem treningu i jak już to co robię będzie nie wystarczające albo chłopaki na siłowni będą mieli dość mojego skakania po przyrządach to napisze:) bo się na to zanosi, a jeszcze jak dołącza inne dziewczyny to już w ogóle ich rozniesie:) tak na marginesie to zauważyłam ze każdej lasce która ''chce'' ćwiczyć i pyta się o wspomagacze na spalenie tkanki
tłuszczowej chłopaki proponują clenbuterol oczywiście nie mówiąc nic o skutkach ubocznych, a te idiotki wciągają wszystko i ćwiczą jak oni im karzą no parodia tylko że żadna nie wie ze zaczyna ćwiczyć na masę hihi a ja mam zakaz odzywania się i to się nazywa selekcja naturalna ja tez ja przeszłam i się im nie udało z reszta po takim spalaczu nie mogla bym pracować:)
Pozdrawiam:)