Zobacz pełną wersję : Jak zacząć? Jakie odżywki?
Witam
Jestem na tym forum po raz pierwszy także jeżeli coś źle napisałem lub w złej kategorii to sorry:). Po pierwsze mam 16 lat 175 cm wzrostu i waże 65 kg;) Na siłownie chodze ok 2 miesiące spontanicznie biorę czasmi białko i po treningach gainera.
Mój brzuch nie wygląda tak jakbym chciał ;D Reszta jest w porządku. 65 kg nie wiem czy to dużo czy też mało i nie wiem czy mam przybrać na masie czy nie. I zaznaczam nie chce być bujającym sie koksem chce po prostu mieć troche siły i wyrzeźbić wszystko elegancko:)
a szczególnie brzuch
Teraz pytanie które kieruje do was
Jakie odżywki mam brać czy wgl mam brać czy nie? Jedni mówią żeby jechać na sucho drudzy mówią znów że lepiej z odżywkami i nie wiadomo kogo sie słuchać wkońcu dlatego zajrzałem tutaj:) Mojego kumpla kuzyn który sie podobno "zna" na tym mówił że nie warto brać odżywek w tej chwili. Nie wiem czy to prawda:)
Prosiłbym moderatora tego forum o rozpatrzenie mojego postu i nie usuwanie go jeśli jest w złym miejscu.
Dzięki z góry za wypowiedzi:)
Witam
Ja też jestem tu nowa, a że nie mam kogo prosić o rade wiec zwrócę się do was.
Miałam dość długą przerwę w ćwiczeniu na siłowni, no i nie wiem czy w ogóle wrócę do dawnej formy. Wiec możne na początek poradźcie mi co mam stosować pomocniczo do spalenia tkanki tłuszczowej. A możne lepiej najpierw pobudzić mięśnie by zaczęły same ja spalać?:)
Pozdrawiam wszystkich:)
slim shady
08-05-09, 00:00
Mlody9393 (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=14020) zdefiniuj swój cel, ale napoczątek zajmij się dietą ten znajomy miał rację, że narazie lepiej jechać na sucho
alicja (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=13998) ćwiczysz fitness czy normalny trening siłowy ? Jest tzw pamięć mięśniowa i powinnaś odzyskać to co spadło w niedługim okresie. Jeśli chodzi o spalanie tkanki tłuszczowej to polecam diete z ujemnym bilasnem kcl bez żadnych gówien typu fast food, słodycze, sztuczne i słodkie napoje. Do tego dodaj aeroby/interwały.
Pozdroo
Czyli dieta głównie na mase tak? I do jakiego czasu mam jechać na sucho? Czyli odstawić białko itp ?
A o jaki cel pytasz? Jeżeli o to chodzi to głównie chce wyrzeźbić tułów bo niestety nóg nie mogę :)
Nie ze względu że nie chce mi sie tylko że problemy zdrowotne...
slim shady
08-05-09, 00:10
65 kg to mało, ja bym poleciał mase, a rzeźbą zajął się potem, białko/gainer możesz brać według braków w diecie, ale dieta to 70% sukcesu
A można jednocześnie rzeźbić tylko i wyłącznie brzuch i jechać na mase? W takim razie ile powinienem ważyć przy takim wzroście. Zaznaczam że nie chce być "za duży" :)
slim shady
08-05-09, 00:17
A można jednocześnie rzeźbić tylko i wyłącznie brzuch i jechać na mase?
Nie mozna, albo masa albo rzeźba nie da się łączyć
Nie ma określonej wagi, waga zalezy od budowy,
Rozumie, załóżmy że będę ważył tyle ile chce to jakich odżywek mam sie tykać a których nie? Nie chce brać jakiejś chemii z allegro sprowadzonej nie wiadomo skąd:) Dzięki za pomoc jutro sie jeszcze odezwe jak będe miał jeszcze jakieś pytanie.
Anaboliczny Koks
08-05-09, 11:36
Ale po co Ci odżywki ? Zaczynasz i co już Ci tak bardzo potrzebne do życia są? Kup Gainera jedynie i Ci starczy . Wejdź sobie dział odżywki i suplementy.
Może czytałes, a może nie...;D Tu znajdziesz dobre rady;D
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=6633
alicja (http://www.e-kulturystyka.info/member.php?u=13998) ćwiczysz fitness czy normalny trening siłowy ? Jest tzw pamięć mięśniowa i powinnaś odzyskać to co spadło w niedługim okresie. Jeśli chodzi o spalanie tkanki tłuszczowej to polecam diete z ujemnym bilasnem kcl bez żadnych gówien typu fast food, słodycze, sztuczne i słodkie napoje. Do tego dodaj aeroby/interwały.
Pozdroo[/QUOTE]
Hej ćwiczę różnie, to zależy od partii ciała :) góra za mała, dól za duży i ciężki do skorygowania wiec nie tyle co zmniejszę obwód w biodrach, ale samo to że będzie zbity już daje efekt. Góra to już siłowo by rozbudować i wyrzeźbić. no i brzuch ale tu nie widzę problemu by znów był jak kiedyś:) co do diety to słodkości nie jem już parę lat, raz w mies starczy batonik fitness:) tylko nie umiem żyć bez mięsa:) gorzej z treningiem aerobowym ciężko będzie się przyzwyczaić:)
A co poradzicie na jakieś wspomagacze by ten tłuszcz spalić?
Pozdrowionka:)
slim shady
09-05-09, 15:22
mięso jedz jak najbardziej ale staraj się chude najlepiej piersi z kurczaka/indyka, wołowine.
Niestety bez aerobów ciezko bedzie ze spaleniem tłuszczu, chyba ze wolisz interwały ale to juz bardziej wykańczające,
A czym sie suplementowałas do tej pory ? brałas jakies spalacze ? ile masz lat i masz jakieś zastrzeżenia zdrowotne ? najwazniejsze zebys ustabilizowała diete i dodała wysiłek fizyczny
mięso jedz jak najbardziej ale staraj się chude najlepiej piersi z kurczaka/indyka, wołowine.
Niestety bez aerobów ciezko bedzie ze spaleniem tłuszczu, chyba ze wolisz interwały ale to juz bardziej wykańczające,
A czym sie suplementowałas do tej pory ? brałas jakies spalacze ? ile masz lat i masz jakieś zastrzeżenia zdrowotne ? najwazniejsze zebys ustabilizowała diete i dodała wysiłek fizyczny
To już wole dodać trening aerobowy :) już kiedyś próbowałam interwałów z obciążeniem i to fakt nie daje rady:)
Przedtem zawsze przed treningiem piłam L-karnitynę
Co do lat to aż głupio się przyznać i tu pojawia się problem bo przez to ze właśnie przekroczyłam cholerna 30, wszystko jest pod górkę ciężko będzie wrócić mi do formy i to doskonale wiem.
Zaraz usłyszę że w tym wieku mogę iść na aerobik, ale to tylko strata czasu nudzi mnie to i nawet się nie spocę, a efekty to możne dla tych co są po 50. Samo patrzenie na skakanie tych kobiet jak marionetki mnie denerwuje a nie motywuje:) wiec zostaje siłownia bez wzgledu na wiek
slim shady
10-05-09, 16:23
30 to nie jest tak straszny wiek, zajmij sie treningiem ogólnorozwojowym a potem trening ACT
30 to nie jest tak straszny wiek, zajmij sie treningiem ogólnorozwojowym a potem trening ACT
hej trening ACT już przerabiam mam plan który ułożyła mi kiedyś instruktorka nie wiem czy jeszcze jest dobry jak zaczynałam to działał. Niektórzy mi mówią ze jest w nim za dużo ćwiczeń i jak ktoś nie wie że muszę w szybkim tempie zrobić 2 obwody po 30 ćwiczeń to się burzy. niektóre ćwiczenia musiałam przekombinować bo na tej siłowni nie ma wszystkiego sprzętu, ale myślę ze dam rade i efekty będzie widać:)
pozdrawiam:)
slim shady
11-05-09, 23:34
trening wypadałoby zmieniac co max 3 miesiące
trening wypadałoby zmieniac co max 3 miesiące
no to mam problem mieszkam w za małym mieście by ktoś z głową mi go zmienił, bo kobiety są zielone, a po za tym chodzą krotko, albo dla zabawy. Koledzy ci którzy coś mogą pomóc to raczej bardziej siłowo i na masę :) Dam rade jak miną 3 mc to sama coś pozmieniam:)
slim shady
11-05-09, 23:45
Jak cos to wrzuć na forum i cos sie pomysli ;)
no to mam problem mieszkam w za małym mieście by ktoś z głową mi go zmienił, bo kobiety są zielone, a po za tym chodzą krotko, albo dla zabawy. Koledzy ci którzy coś mogą pomóc to raczej bardziej siłowo i na masę :) Dam rade jak miną 3 mc to sama coś pozmieniam:)
zmiana kolejności wykonywanych ćwiczeń też będzie ok :)
Hej narazie wstrzymam się z tym pisaniem treningu i jak już to co robię będzie nie wystarczające albo chłopaki na siłowni będą mieli dość mojego skakania po przyrządach to napisze:) bo się na to zanosi, a jeszcze jak dołącza inne dziewczyny to już w ogóle ich rozniesie:) tak na marginesie to zauważyłam ze każdej lasce która ''chce'' ćwiczyć i pyta się o wspomagacze na spalenie tkanki
tłuszczowej chłopaki proponują clenbuterol oczywiście nie mówiąc nic o skutkach ubocznych, a te idiotki wciągają wszystko i ćwiczą jak oni im karzą no parodia tylko że żadna nie wie ze zaczyna ćwiczyć na masę hihi a ja mam zakaz odzywania się i to się nazywa selekcja naturalna ja tez ja przeszłam i się im nie udało z reszta po takim spalaczu nie mogla bym pracować:)
Pozdrawiam:)