PDA

Zobacz pełną wersję : bieganie + silownia (+odzywka) = jaki rezultat?!

kiubon
28-04-09, 14:19
Siema, mam pytanie. Biegam i chodze na silownie i nie wiem czy dobrze robie bo chce zgubic brzuszek a przy tym troche poleciec w miesnie, gownie klata + biceps:surprised:.

Moj plan wyglada nastepujaco:

06:00 - 07:00 bieganie [od 30min do godzin ( od 3km do 7km)]
08:00 sniadanie + nitrobolon2
16:00 obiad
18:00 mala kolacja przed silownia + nitrobolon2
18:00 - 19:30 silownia
(czasami pobiegam tez wieczorami).

i oczywiscie po silowni cos lekkiego. Staram sie byc na diecie typu ryz, kasze, piersi z kurczaka, itd itp .

Prosze o porade ;]
dzieki

PS: sorry, ale nie mam Polskich znakow :errf:

Fehu
28-04-09, 14:45
Hmm... temat poruszany kilku krotnie...SZUkaj!

Ale odpowiadając na pytanie, oczywiście można biegać i chodzić na siłownie (sam tak robię) z tym, że nie powinieneś biegać w dni które chodzisz na siłownie, jeśli zależy Ci na nabraniu masy to stosuj odpowiednią nadwyżkę kaloryczną... Widzę że już nitro stosujesz ;/ i zwiększ trochę ilość tych posilków,
Przy takiej intensywności biegania (2 razy dziennie) nie liczyłbym na super efekty...

Miodowar
28-04-09, 14:55
napisz moze konkretnie jak trenujesz na silowni... ile serii jakie cwiczenia itp

Jolly
28-04-09, 16:26
1. NIGDY nie biegaj na czczo. Rozumiem ze pogląd o bieganiu na czczo jest szeroko rozpowszechniony w sieci, ale to czit. Zdecydowanie odradzam. Posiłek białkowo-węglowy i dopiero możesz biegać.

2. Nie biegaj w dni siłowe. Zrób sobie przeplot.

3. Zastosuj jakiś dobry antykatabolik typu bcaa, czy hmb.

4. Rób dobrą rozgrzewkę przed bieganiem i siłką.

Jak będziesz postępował wg. ww. pktów to nic ci się nie stanie.

//Jolly

kiubon
29-04-09, 14:19
no dzieki, a co tej wypowiedzi:

Przy takiej intensywności biegania (2 razy dziennie) nie liczyłbym na super efekty...

2 razy dziennie i nie liczyłbyś na super efekty... chodzi Ci ze mam biegać częściej :| ?

luo
29-04-09, 14:28
chodziło mu o to że przy takiej intensywności dużo niepójdzie Ci w mase, o ile cokolwiek pójdzie. Taka intensywność to nawet na rzeźbę za duża;). Oczywiście biorąc pod uwagę troche dłuższe bieganie

wil-qu
29-04-09, 15:19
masz tu fajny trening co do biegania http://bieganie.pl/index.php?cat=19&show=1&id=547 to jest trening Puma, polecam masz tam jeszcze inne opcje do wyboru !!

KowalX
29-04-09, 16:38
możesz biegać w ten sam dzień co chodzisz na siłownię wtedy najpierw trening siłowy ,a później np. odżywkę białkową przyjmujesz po bieganiu .
Jeśli nie bierzesz SAA to nie przesadzaj z tym bieganiem.
Dobry jest trening obwodowy z małymi przerwami jeśli chcesz schudnąć.
I posiłki z dużą ilością białka,które samo w sobie działa termoregulacyjnie co dodatkowo pomoże ci spalić kalorię i ochroni mięśnie...
Przed porannym bieganiem polecam Ci BCAA...

slim shady
29-04-09, 16:41
1. Ustal diete
2. Zamiast nitro zwykłe mono by wystarczyło a tak to Cie spompuje
3. Bcaa/NAG
4. Dla szybkich efektów biegałbym 5-6 razy w tygodniu albo zastosował interwały
5. Panowie jak to jest redukcja to nawet lepiej jak pobiega i to nawet odrazu po siłowni, dietą i antykatabolikami się zabezpieczy i będzie dobrze
6. Pamiętaj o tłuszczach
7. Masz dużo białka w diecie ?
8. Poleciałbym na klasycznym splicie 4 razy w tygodniu
9. wapń i ocet jabłkowy, Omega 3 (czyli tłuszcze)

KowalX
29-04-09, 16:44
Zamiast długich biegów lepsze na spalanie kalorii są sprinty z przerwami przechodzącymi do truchtu lub marszu szczególnie jeśli budujesz jednocześnie masę mięśniową .

i to co kolega nad moim postem :)

slim shady
29-04-09, 16:46
Zamiast długich biegów lepsze na spalanie kalorii są sprinty z przerwami przechodzącymi do truchtu lub marszu szczególnie jeśli budujesz jednocześnie masę mięśniową .

i to co kolega nad moim postem :)
czyli interwały ;) w zależności od zaawansowania powinno się stosować

KowalX
29-04-09, 16:47
tak ,tak miałem napisać wcześniej ,ale nie dało się edytować ;)

kiubon
29-04-09, 23:20
czytając wszystkie wasze posty, to stwierdziłem, ze odstawie nitro na razie... bo mam za mały staż, i zobaczyłem, że to głupot brać w moim przypadku. Zaopatrzę się w dużo białeczka i będę tylko na tym trenował ( w dodatku ze tam kolega wspomniał, że chroni masę , w trakcie spalania ) . :)
Będę biegał w dni nie treningowe rano , a w dni treningowe wieczorem.
Ulepsze moją diete i dodam w niej więcej białka.
Zamiast zwykłego biegania to interwały.

CEL: lekko podejść w masę i sile... a przy tym wystarczająco schudnąć . TRUDNE, ale wykonalne ;)
mam nadzieje ze w 2,3 miesiące zobaczę rezultat , chociaż trochę ;))

Dzieki Wszystkim

kiubon
29-04-09, 23:35
jak by miał ktoś pod ręka rozpisane te interwały , albo linka, to bym był wdzięczny :)