Zobacz pełną wersję : Czerwone oczy po wyciskaniu
Witam. Ostatnio zauważyłem, że po ciężkich wyciskaniach (na klate barki itp) robią mi sie czerwone oczy (twardówki). Niewiem czy to od tego, że jest cieplej i czasami troszke duszno na siłowni. Dodam, że dość szybko to przechodzi po ok 5 minutach. Czy miał ktoś takie coś ? Z góry dzięki za odpowiedz
hehhee może diabeł jesteś ? :)
a tak poważnie pewnie bardzo się spinasz + duże obciążenie + podwyższone ciśnienie wewnątrzgałkowe i oczy czerwone :) tak mi się wydaje lecz w celu dalszych badań diagnostycznych najlepiej wybrać się do lekarza rodzinnego, który da Ci skierowanie do okulisty..
No to chyba dlatego właśnie co napisaleś. Ćwicze teraz pod kątem siły robie po 4-5 ruchow na 2 ostatnie serie i może dlatego.
Też myślę że jest to spowodowane dużym ciśnieniem wewnątrzgałkowym. Pękają naczynia krwionośne i oczy robią się czerwone
Najlepiej po prostu zajdz do okulisty
kolega z Rosji miał ten sam problem. Zawsze przy różnych ćwiczeniach jego oczy ulegały przekrwawieniu.
Lekarz polecił zaprzestać treningów, jednak gość dalej ćwiczy. Napewno warto zasięgnąć porady...