PDA

Zobacz pełną wersję : Gainer co i jak?

Gwizdek
25-04-09, 11:29
Witam wszystkich forumowiczow.. wlasnie kupilem sobie odzywke Whey Pro Gainer 2 , oraz BCAA pro 4200 w tabletkach. Moje pytanie brzmi.. jak to stosowac łącząc te 2 rzeczy.. na tabletach pisze zeby wrzucac 3 przed treningiem z kolei wiekszosc mowi ze lepiej wrzucic je po. A Odzywke bialkowa tez wrzucac przed treningiem czy po? Czy gainer to to samo co kreatyna? Tez trzeba miec bardzo dlugi staż aby go stosowac? ciwcze 2 miesiace ok ale chce szybciej przybrac na masie. Diete bede ukladal pod ten wlasnie gainer.

Sosna91
25-04-09, 11:38
gainer to nie odzywka białkowa tylko węglanowo-białowa ale duża przewaga węgla,

gainer to nie to samo co kreatyna, poczytaj najpierw zanim coś weżmierz, to tylko żarcie w proszku więc efektów się po nim nie spodziewaj. ułóż sobi deite i tym gainerem uzupełniaj, nie napisałeś ile masz wzrosu i wagi bo BCaa może nawet Ci nie potrzebne teraz. ja bym brał i przed i po to Bcaa.

slim shady
25-04-09, 11:39
Nie nie i jeszcze raz nie
nie udzielę Ci żadnej pomocy do póki nie napiszesz nic o sobie
wiek, staz, cel, wzrostt/waga, wczesniejsza suplementacja, zastrzeżenia zdrowotne,

ps. DIETE UKŁADA SIĘ NA 1 MIEJSCU A POD NIĄ DOPIERO DOBIERA SIĘ SUPLEMENTACJĘ

Punisher
25-04-09, 11:40
Gwizdek, to gainera układa się do diety, bo dieta jest na 1 miejscu, a nie odżywki.

Widzę, że nie masz zielonego pojęcia o tym CO KUPIŁEŚ.

Polecam przeczytanie Ci paru artykułów, w których znajdziesz wiele cennych informacji:

SPIS TEMATÓW (http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=12127)

Potem będziesz miał jakieś pytania, to pisz.

Dodano:
Ale szybcy jesteście:p

Gwizdek
25-04-09, 12:02
Wiec cos o sobie chlopaki 16 lat , 75kg , 178 cm wzrostu , cwicze od 2-3 miesiecy wczesniej niczym sie nie suplementowalem. Nie wiem teraz jak ulozyc diete pod ten proch , kupilem az 4,5kg bo mowili ze najlepiej wyjde na tym z kasą. Czy potrafi ktos obliczyc ile potrzbuje bialek wegli i tluszczy na dzien? Celem jest oczywiscie rozbudowanie masy miesniowej.

Punisher
25-04-09, 12:04
Przeczytales tamte artykuły? Nie.

Gwizdek
25-04-09, 12:48
fakt nie przeczytalem ale wlasnie sie za to biore ;) chcialem napisac cos o sobie mozesz mi przeciez jednoczesnie udzielic jakiejs porady jako starszy doswiadczony kolega..

fakt nie przeczytalem ale wlasnie sie za to biore ;) chcialem napisac cos o sobie mozesz mi przeciez jednoczesnie udzielic jakiejs porady jako starszy doswiadczony kolega..

Mam pytanie jeszcze , jakie sa optymalnie ilosci wegli , bialek i tluszczy na kg masy ciala? bo roznie ludzie pisza.. jedno ze np.3g bialka na kg, inni ze 2 a inni ze 1,5.. Jak wy sadzicie?

slim shady
25-04-09, 13:25
przeczytaj to http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?t=391
bcaa przed i po treningu, możesz równierz przed snem wziąść w dni nie treningowe możesz nie brać

Gwizdek
25-04-09, 15:07
Juz przeczytalem wczesniej heh :) obliczylem kalorie i ile czego potrzebuje , musze to teraz rozlozyc na 4-5 posiłkow. Wnioskuje ze ta dieta jest codziennie prawie identyczna przez okres w ktorym bede budowal mase miesniową tak? 3 Tabletki zawieraja 4200 BCA jestes pewien ze powinienem stosowac to nawet do 3 razy dziennie :)?

slim shady
25-04-09, 16:46
nie znam Twojej diety ale dobrze jest brac przed i po treningu a przed snem wystarczy sam twaróg,
ma byc 5-6 posiłków i nie musisz codziennie takich samych

Gwizdek
25-04-09, 22:17
Nie znasz bo nie ulozylem jeszcze owej heh :) mam z ktoregos z tematow tabele zywnosci i wedlug niej bede ukladal diete. Ok wiec napewno wrzuce tam twarog Dzieki za pomoc ziomus :)

Gwizdek
26-04-09, 13:34
Hej czym moge zastapic tzw. "Carbo" Domyslam sie ze to tez weglowodany w proszku ale nie posiadam takich , i czym moge zastapic moj posilek o 10:30 w szkole bylo by to Makaron 100g - Serek wiejski 200g razem 35g bialka weglowodanow 81 i tluszczy 25. Co wy stosujecie? dodam ze mam ten gainer z wartosciami -10,88 bialka , wegli 24,46 i tluszczy 0,33 g na porcje to jest 40g produktu.

wojtas3
26-04-09, 13:45
ja do roboty biorę chleb razowy z tuńczykiem jajkami żółtym serem możliwości są spore powodzenia w diecie :rockon:

luo
26-04-09, 14:01
zamiast carbo możesz jeść pełnoziarniste pieczywo albo wafle ryżowe

w szkole możesz jeść kanapki np. pełnoziarniste pieczywo(ewentualnie ciemne razowe) z mięsem z indyka/kurczaka np.polędwica czy szynka albo jakaś wołowinka

niema czegoś takiego jak stała porcja gainera;) jesz go po prostu tyle ile masz braków w diecie

Gwizdek
26-04-09, 14:48
ok Dzieki za podpowiedz juz to rozmiescilem w miare prawidlowo ale jeszcze dopracuje :) wczoraj robilem taki trening , siady 4x10 , wyciskanie sztangielek 3x10 , mc 5x-6, wyciskanie szeroko od czubka glowy 2x10, uginanie ze sztanga 2x10 i 10 minut na Ab Swingu. Czy myslicie ze dzisiaj moge zrobic trening b ktory ustalilem czy poczekac i dac 1 dzien regeneracji? Ustalilem ze bede ciwczyl w tygodniu a-b-a , b-a-b, poniedzialek sroda piatek przez ok 5-6 tygodni. Jesli ktos moze pomoc mi w ustaleni lepszego planu prosze o pw. dodam ze mam ograniczony sprzet na ktorym chce optymalnie "rosnac" :) Z gory dzieki!