PDA

Zobacz pełną wersję : ryż brązowy



wojtas3
19-04-09, 17:37
witam ile czasu gotujecie brązowy ryż? jest napisane żeby gotować 30-35 minut nie wiem czy on ma taki smak bo dziś gotowałem 0 i wydawał się taki twardawy ale może on tak smakuję? bo to mój pierwszy raz

wojtas3
19-04-09, 17:37
sory gotowałem 40 minut :lol:

slim shady
19-04-09, 17:40
a doprowadziłes wode do wrzenia przed wrzuceniem?

wojtas3
19-04-09, 17:48
oczywiście

slim shady
19-04-09, 17:53
wyciagasz woreczek i sprawdzasz i najwyzej dalej wrzucasz

Biernaczek
19-04-09, 17:54
40min spokojnie wystarczy.

wojtas3
19-04-09, 17:54
ale on w smaku jest taki jakiś no nie jestem pewny czy on tak smakuje cz za krotko gotowałem

Damian st-ce
19-04-09, 18:11
Gotuj go krócej niż jest napisane, już po 20 minutach jest dobry. Jak jest niedogotowany ma mniejszy IG

wojtas3
19-04-09, 18:18
to niedogotowany jest zdrowszy? jak tak to mnie wszystko jedno jak smakuje bałem się że od niedogotowanego coś może mi być

ht
19-04-09, 19:11
kup sobie ryz parboiled i problem z glowy:smile:

Damian st-ce
19-04-09, 20:18
to niedogotowany jest zdrowszy? jak tak to mnie wszystko jedno jak smakuje bałem się że od niedogotowanego coś może mi być

Niedogotowany ma mniejszy IG, więc najlepiej jakbyś jadł taki przed treningiem, a paraboliczny po treningu, lub biały rozgotowany - ma wtedy większe IG.